Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Vatreni kotači najuspješniji u Kranju

Na otvaranju nove sezone Alpe-Adria kupa (AAC) u brzinskom rolanju zagrebački klub Vatreni kotači bio je najuspješniji sa 3 zlata, 3 sreba i 2 brončane medalje. U subotu 6.5.2017.počela je 13.sezona AAC, a 1.kolo održano je na pisti u Kranju (Slovenija) AAC organizira se za kategorije kadete, juniore i seniore, u ženskoj i muškoj konkurenciji. Nastupili su natjecatelji iz 8 klubova iz 5 zemalja, čak i iz dalekog Novog Zelanda. Dale Cristoffersen (NZL) član je X-Tech tima u kojem je lani bio i Nejc Mavsar (SLO) te se nalazi na Europskoj turneji i ovaj tjedan bio je Nejcov gost. Dale je vrhunski sprinter i ima odličnu sprintersku tehniku. Seniori su se natjecali u disciplinama 300m kronometar, 500 m sprint turnir i 5.000 m bodova, uz dodatak 60 m eksibicijske sprint utrke. Sve ostale kategorije imale su kratku i dugu prugu. Juniori su imali kronometar i 3.000 m bodovnu, a kadeti 500 m sprint i 1.500m, odnosno 2.000 m stariji kadeti, dugu prugu. Prvo se uvijek vozi kratka, a onda duga pruga.

Dale je prvi postavio rekord staze na 300 m kronometar, ali kao zadnji je startao Nejc i za gotovo sekundu popravio njegovo vrijeme, novi rekord staze je 23.91. Nejc je takođe bio bolji na 500m, a Dale je bio brži na 5.000 m bodovnoj i 60 m sprint.

Naši kadeti Marta Tomšić, Katarina Tomšić i Ivan Cigić pobjedili su u obje discipline i time osovjili prvo zlato na ovogodišnjem AAC. Ana Štimac, Marija Štimac i Nika Dolić osovjile su srebrne medalje, a Maja Markić i Josip Došen osvojili su brončanu medalju.

Trenutni poredak klubova u AAC: 1. Vatreni kotači (Zagreb) 679, 2. Ljubljana 668, 3. Intro line (Beograd) 496

Sljedeće kolo AAC vozi se 14.5. na Karting centru Zagreb, u Španskom

PROGRAM I RASPORED