Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Hrvatski inline kup, 2. kolo, 14.5.2017.

Marko i Nika Dolić pobjednici 2. kola HIC

U nedjelju 14.5.2017. održalo se 2. kolo Hrvatskog inline kupa. U zanimljivoj utrci u muškoj konkurenciji uvjerljivo je pobjedio Marko Dolić, koji je od starta se odvojio i sam odvezao cijelu utrku. Iza njega bila je velika grupa u kojoj se vodila borba za preostala dva mjesta na pobjedničkom postolju u muškoj konkurenciji, te za postolja u ženskoj konkurenciji. Tri kruga do cilja Anton Marinić napravio je jedno ubrzanje i grupa se počela raspadati. Anton je ušao u cilj kao drugi, a odmah iza njega bio je Emanuel Krišto. Emanuel je u svom drugom nastupu dobio Silvia Mrkšu u sprintu i ostvario svoje prvo postolje u HIC-u. Ana Marija Pećar cijelu utrku se s Antonom Marinićem izmijenjivala na čelu grupe, možda joj je zato falilo malo eksplozivnosti za završni sprint u kojem ju je dobila Nika Dolić. Na najnižu stepenicu na postolju popela se gošća iz Ljubljane Polona Zakrajšek.

UKUPNI POREDAK HIC-a      ŽENE     MUŠKI

Marta Tomšić pobjedom u Fitness utrci na 5.000 m postavila je i novi Hrvatski kadetski rekord u toj disciplini koji sada iznosi 10:16,31. Lana i Ana Česnik iz Ljubljane zauzele su 2, odnosno 3.mjesto u toj disciplini. Katarina Tomšić polako se probijala kroz poredak i na kraju došla na 4.mjesto. U muškoj konkurenciji u Fitnessu pobjedio je Rajko Česnik iz LJubljane, Milan Pernar iz Zagreba bio je na 2.mjesto, a brončani je bio Ante Benić, iz Splita.

UKUPNI POREDAK Fitnessa     ŽENE     MUŠKI

Ana Marija Pećar i Marko Dolić seniorski prvaci Hravatske

Tehnički zahtjevna staza karting centra Zagreb, u Španskom pravi je izazov za brzinske rolere. Ana Marija je potvrdila svoju dominaciju na ovoj stazi, a Marko je ostvario svoju prvu seniorsku pobjedu. Najbrži junior je Emanuel Krišto, kojem je ovo ujedino i prvi naslov Prvaka Hrvatske, a u konkurenciji juniorki naslov je osvojila Viktorija Vučković Soković.

Bruno Tkalčić i Dolores Dravinec studentski prvaci

Ove godine održava se prvo Svjetsko studentsko prvenstvo u brzinskom rolanju. Nažalost Hrvatski Sveučilišni savez NE vodi računa o ovom natjecanju i izgleda da naši najbrži studenti neće imati priliku braniti Hrvatske boje na ovom velikom natjecanju. Nadam se da će sljedeći sveučilišni prvaci dobiti pravo odlaska na Svjetsko prvenstvo.

REZULTATI STUDENTSKE UTRKE

Rezultati Zagrebačke rolerske lige

KATEGORIJE