Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

AUTOR

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Inline hokej

Inline hokej

2009. g.

Naš Savez omogućio je Rijeci po prvi put, u živo hokejsku utakmicu. 10.01.2009. je odigrana revialna utakmica kadetskih ekipa. Igralo se na ledu po pravilima inline hokeja.  Licencirani trener Riječkog kluba, Andrerj Radalj, u samo nekoliko tjedana utrenirao je čak dvije Riječke ekipe za ove utakmice: “Rijeka boys” i “Rijeka”, koji su se suprotstavili Zagrebačkim klubovima “Vatreni Kotači” i KHL “Mladost”. Prvo su nastupili “Rijeka boys” protiv “Vatrenih Kotači” i rezultat je bio 3:3. U durgoj utakmici igrala je ekipa “Rijeka” protiv KHL “Mladost” i godti iz Zagreba dobili su 8:1.

Brojni gledatelji, među kojima je bio i gradonačelni Vjeko Obersnel, bili su oduševljeni i dali su veliku potporu igračima i igračicama. Budući da se igralo po inline pravili u utakmici su sdjelovale i djevojke, u svakoj ekipi po jedna. Za domaće je igrala Lora Cindrić, a za goste Ana Marija Pećar. Utakmicu su sudili Luka Markić i Andrej Radalj. Igralo se izrazito ferplay, tako da i uz sav angažman natjecatelja i žustrinu u igri nije bilo niti jednog prekršaja, niti isključenja.

Riječani i Zagrebačani lijepo su se družili na zajedničkom ručku, koji je organizirao domaćin Grad Rijeka. Ispred Grada Rijeke pozdravio ih je g. Darko Kralj, te gđa Iva Tomljenović  i  Anika Imširović ispred Doma Mladih. Za vrijeme pauza između utakmica i trečina atmosferu u publici zagrijavao je orketar Doma Mladih pod vodstvom Jpsipa Krmpotića.

 

 

2008. g.

Od 2008. g. u sklopu našeg saveza organizira se i hokej. Ove godine održano je prvo inline Prvenstvo Hrvatske.

Prvak Hrvatske za 2008. g je IHK KUNA iz Zagreb, 2. mjesto IHK Novi Zagreb, 3. mjesto IHK Karlovac i 4. mjesto IHK Čakovac.

Uskoro i link sa slikama.