Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Svjetsko prvenstvo u brzinskom rolanju

Montecchio Maggiore i Vicenza, Italija bili su domaćini Svjetskog prvenstva u brzinskom rolanju od 25.8. do 3.9.2023. na pisti, cesti i maraton. U Vicenzi je održana utrka na 100m, a sve ostale discipline u Montecchio Maggiore. Ovo mjesto inače je poznato po tome da su tu smješteni dvorci Romea i Julije.

Svjetsko prvenstvo organizira se u disciplinama na pisti, koje traje 3 dana, ali ovaj put se odužilo zbog kiše, koja je onda poremetila cijeli daljnji program i na cesti. Na kružnoj cesti održavaju se 3 discipline. Disciplina 100 metara ima specifična pravila i ovaj put je bila organizirana u Vicenzi, koja je nekoliko kilometara udaljena od piste i ceste. Zadnji dan bio je organiziran maraton posebno za žene, posebno za muške.

Ukupno je nastupilo preko 450 natjecatelja iz 48 nacija, sa svih kontinenata u dvije starosne kategorije, juniori i seniori. U ukupnom poretku nacija u juniorskoj kategoriji zauzeli smo 27 mjesto, dok u seniorskoj 35 mjesto. Naši natjecatelji nastupali su samo u disciplinama na cesti. Marko Dolić u seniorskoj kategoriji ostvario je najbolje plasmane u brzim disciplinama 37.mjesto. Dok je Maja Markić ostvarila bolje plasmane u dugim disciplinama, 35. mjesto. Svjetska prvenstva održavaju se svake godine, a sljedeće godine su World Skate Games u Italiji.