Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Koturaljkaški savez

Europski tjedan mobilnosti, 17.09.2023.

Svake godine obilježava se Europski tjedan mobilnosti, kampanja Europske komisije s ciljem unaprjeđenja kvalitete života građana u urbanim sredinama promovirajući alternativna i inovativna rješenja urbanog transporta.

Role su, također, i alternativno sredstvo prijevoza. U cilju povećanja sigurnosti rolera u prometu održat ćemo radionice po osnovnim školama i educirati djecu sigurnom rolanju. Osim osnovnih tehnika rolanja, naučit ćemo ih kako savladati prepreke u urbanim sredinama i prometnim pravilima.

Dana 17.09.2023., nedjelja na Karting centru Špansko održat ćemo mjerenje brzine rolanja na 50 metara, start iz mjesta. Početak u 10:30.

Namijenjeno za sve uzraste. Svi zainteresirani trebaju doći sa svojom opremom, zaštitna kaciga i role, obavezno, ostala zaštitna oprema poželjna (štitnici za ruke, koljena i laktove). Potrebno je znanje rolanja.

Pravila ponašanja na stazi. Izlazak na stazu dozvoljen je samo u rolama i sa zaštitnom kacigom. Treba se pridržavati uputa organizatora i poštivati druge na stazi. Zabranjena je vožnja u suprotnom smjeru i okretanje na stazi. Brži imaju prednost.