Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Marko Dolić odličan na polumaratonu u Slovačkoj

Marko Dolić osvojio 3.mjesto na polu maratonu u Žilina, Slovačka. Naši brzinski roleri nastupili na dva (2) polu maratona u Slovačkoj, Trenčin i Žilina. Slovačka se pokazalo kao dobar organizator cestovnih utrka. Na svakoj od utrka bilo je oko 100 prijavljenih natjecatelja iz barem 6 zemalja.

Prva utrka na rasporedu bila je u Trenčinu. Na startu je bio djelomično mokar asfalt, ali do kraja utrke sve je već bilo suho i ponovno je bilo vruće. Na polumaratonu bila je samo speed kategorija, odnosno jedinstvena za sve starosne kategorije i Maja Markić osvojila je 9.mjesto.

U Žilini su vremenske prilike bile još lošije za rolere. 30 minuta prije starta počela je lagana kiša, koja se je pretvorila u pljusak nekoliko minuta prije starta. Po takvom pljusku smo odvozili pola utrke, odnosno krug i pol, da bi se onda polako počelo razvedravati i utrku smo završili po sunčanom vremenu, ali izrazito mokrom asfaltu. Marko je bio u vodećoj skupini, ali u zadnjem krugu nije izdržao do kraja, te je osvojio 3. mjesto. U ženskoj konkurenciji Maja Markić osvojila je 7. mjesto.

Ovo su dobri rezultati naših rolera koji nam daju optimizam na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Italiji.

 

https://www.trencininline.sk/