Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

OŠ Ban Jelačić ponovno najuspješniji

Odličnim natjecanjem na igralištu OŠ Frana Krste Frankopana dobili smo poredak najuspješnijih škola u Rolerskoj ligi. Pobjednici su OŠ Ban Jelačić, na drugom mjestu OŠ Filipovića i domaćini OŠ FK Frankopan su na 3.mjestu.

Natjecanje su otvorili, ispred Gradskog ureda g. Jelavić i ravnateljica gđa. Bjelica, nakon čega su natjecatelji krenuli na zajednički krug zagrijavanja.

Prema protokolu natjecanja startalo se od najmlađih kategorija prema starijima. Djeca su pokazali zavidan nivo rolerskog znanja i unatoč nekoliko padova nije bilo ozljeda. Utrke su bile dinamične, pretjecanja čista bez prekršaja, a navijanje sportsko.

Nećemo isticati niti jednog pobjednika jer svi koji su nastupili su pobjednici. Olimpijski moto je važno je sudjelovati, što je moto i ovog natjecanja. Treba sudjelovati na što više utrka Rolerske lige, između trenirati i onda će rezultati sami doći.

Za natjecatelje ovo nije finalno natjecanje. Njima sezona završava prema kalendarskoj godini, što znači da ih očekuju utrke i na jesen, kada ćemo dobiti ukupne pobjednike po kategorijama.

 

2019-Liga-3kolo       2019-Liga-3koloKadD

 

2019-Poredak škola

Nakon dugog kišnog perioda i otkazivanja natjecanja u Kranju, u tradicionalnom terminu, sada nas očekuje vruće vrijeme na Alpe Adria kupu. U nedjelju 9.6. održat će se 3., predzadnje kolo AAC gdje je  svaki bod je važan za ukupni poredak. Svoj dolazak potvrdila je i reprezentacija Novog Zelanda, koja je u Europi na pripremama za Roller games. Također ćemo imati priliku, još jednom na AAC,  vidjeti i Svjetsku prvakinju Vanesu Herzog iz Austrije.

Na donjim linkovima propozicije za pojedina natjecanja.

propozicije-FKF08062019

AAC_2019 -FINAL-english version