Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Anže Gros pobjednik 3.kola HIC-a s novim rekordom staze

Prekrasan sunčani dan i super organizacija pružili su odličan ugođaj na Priobalnoj cesti za rolersku utrku. Trasa je cijelom dužinom uz Savski nasip tako da je većim dijelom okružena zelenilom. Gotovo stotinjak natjecatelja bilo je podijeljeno u tri starta. Prvo su startali Fitness natjecatelji i Studenti na utrku od 3 km ili 1 skraćeni krug. Najbrži je bio Nejc Šraj (Medvode-Slo) u muškoj Fitness konkurenciji, ali zbog ne poštivanja sudačkih odluka, vraćen je u poretku na drugo mjesto iza Ivana Cigića, koji je trenutno vodeći u ukupnom poretku Fitnessa. U ženskoj  Fitness konkurenciji pobijedila je njegova klupska kolegica Hana Mazi Jamnik. Na drugom mjestu bila je Katarina Tomšić, koja je zadržala vodeće mjesto u ženskoj Fitness konkurenciji.Dok je na 3.mjestu bila Paula Mikačić iz Splita.

Jubilarni pobjednik 10-tog. Sveučilišnog prvenstva bio je Marko Dolić sa Tekstilnog fakulteta, na drugom mjestu bio je  Domagoj Ivancic, Tehničko veleučilište i 3.mjesto osvojio je Bruno Sander, Filozofski fakultet. Lucija Mimica najbrža je studentica, ispred svoje kolegice sa Prehrambeno tehnološkog fakulteta Kristina Vukoje, dok je na 3.mjestu bila Ana Keri sa FER-a.

Anže Gros, RK Ljubljana-Slo, 4 kruga na Priobalnoj cesti izvozio je za samo 38,09 minuta, što je novi rekord staze. Anže je u pred kraj predzadnjeg kruga skočio i razbio skupinu i sam odvozio do kraja. Miodrag Popović (Intro line-Srb) stigao je na drugo mjesto, ali sa zaostatkom većim od minute, ali je zadržao vodeće mjesto u ukupnom poretku. Brat Gal Gros ostao je najduže sa vodećom skupinom i stigao do 3.mjesta. Na pola utrke iz vodeće skupine otpao je dvojac koji je vodio međusobnu borbu do završnog sprinta u kojoj je Tomislav Fučkar (KK Zagreb), inače na 2.mjestu u ukupnom poretku, bio bolji od Jovana Đorđevića (Intro line-Beograd). HIC utrka u ženskoj konkurenciji bila je najzanimljivija. Sve tri vodeće vozile su zajedno od početka do završnog sprinta koji je krenuo cca 1 km prije cilja. Petra Jašić je prva skočila, a za njom klupska kolegica Katarina Janković (Intro line-Beograd). Marta Tomšić (Vatreni kotači-Zagreb) tu je otpala i završila je na trećem mjestu. Dvojac iz Intro lina sada je mogao u završni sprint, u kojem je pobijedila Katarina Janković.

Trebamo zahvaliti policijskim djelatnicima iz PU Zagrebačke, koji su pomogli redarima u zatvaranju prometa i osiguranja trase.

Na donjem linku su rezultati i trenutni ukupni poredak HIC-a i Fitness-a

2019-3kolo-HIC-M                                        2019-3kolo-HIC-W

2019-3kolo-FitM                                         2019-3kolo-FitW

UniSport prvenstvo Zagreba u rolanju 2019.