Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

AUTOR

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nejc Mavsar pokazao još jednom da je najbrži

Roler u ovom dijelu Europe. Neopisivom lakoćom ubrzava i postiže fenomenalne brzine. Želimo mu puno uspjeha u Barceloni na Roller games.

Nakon kišnog svibanja, u Kranju nas je dočekalo sunčano i vruće vrijeme. Možda je zato i staza bila malo sporija.  Ponovno ove godine na pripreme u Kranj došla je muška reprezentacije Novog Zelanda u sastavu: Dale Shristoffersen, koji je bio i prije dvije godine, te juniori  Hadley Beech i Keaton Swindells, te su nastupili i na AAC utrci.

Sve kategorije vozile su kratku i dugu prugu, a jedino su seniori i seniorke imali 3 discipline. Program je počeo sa disciplinom 300 m kronometar za juniore i seniore. Iako ova disciplina nije više u programu Svjetskih prvenstava, mi smo odlučili da ju zadržimo u AAC, jer je tipična za naš sport i prava sprinterska disciplina.  Upravo gore navedena četvorka bila je i najbrža, naravno Najc je ostvario najbolje vrijeme. Zanimljivo je da je peti najbrži bio Miha Remic, koji je sa 26,82 bio samo 1 stotinku sporiji od Keatona.

Ove godine Vanessa Herzog nije došla jer je ozlijeđena, što nije dobro za njene pripreme za  Roller gasmes gdje brani zlatnu medalju u disciplini 500 m na pisti.

Najbrža seniorka bila je Ana Odlazek koja je inače specijalistica za maratone. Ana je 2016 i 2017. godine osvojila 2.mjesto u ukupnom poretku Svjetskog inline kupa, dok je lani bila 3.

Kadeti su vozili disciplinu 500 m, a to je bila i dodatna disciplina za seniore. I za kraj smo imali duge pruge. Zanimljivost je što u zadnjih nekoliko godina seniori i juniori voze zajedno bodovnu utrku. žene 3.000, a muški 5.000m.

U ukupnom poretku kluba Vatreni kotači su povećali svoju prednost, dok je RK Kranj izbio na 2.mjesto, a RK Ljubljana na 3.mjesto.

Prva mjesta u kategorijama od Vatrenih kotača osvojili su: Katarina Tomšić i Ivan Cigić, kadeti A, te Marta Tomšić, junior B.

U jesen nas čeka još finalna utrka u Beogradu, čime će završiti 15. Sezona Alpe-Adria kupa.

2019-AAC-3kolo-webcad

2019-AAC-3kolo-web02

2019-AAC-3kolo-web02 2019-AAC-3kolo-webcad 2019-AAC-3kolo-web01

2019-AAC-3kolo-web