Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Nejc Mavsar pokazao još jednom da je najbrži

Roler u ovom dijelu Europe. Neopisivom lakoćom ubrzava i postiže fenomenalne brzine. Želimo mu puno uspjeha u Barceloni na Roller games.

Nakon kišnog svibanja, u Kranju nas je dočekalo sunčano i vruće vrijeme. Možda je zato i staza bila malo sporija.  Ponovno ove godine na pripreme u Kranj došla je muška reprezentacije Novog Zelanda u sastavu: Dale Shristoffersen, koji je bio i prije dvije godine, te juniori  Hadley Beech i Keaton Swindells, te su nastupili i na AAC utrci.

Sve kategorije vozile su kratku i dugu prugu, a jedino su seniori i seniorke imali 3 discipline. Program je počeo sa disciplinom 300 m kronometar za juniore i seniore. Iako ova disciplina nije više u programu Svjetskih prvenstava, mi smo odlučili da ju zadržimo u AAC, jer je tipična za naš sport i prava sprinterska disciplina.  Upravo gore navedena četvorka bila je i najbrža, naravno Najc je ostvario najbolje vrijeme. Zanimljivo je da je peti najbrži bio Miha Remic, koji je sa 26,82 bio samo 1 stotinku sporiji od Keatona.

Ove godine Vanessa Herzog nije došla jer je ozlijeđena, što nije dobro za njene pripreme za  Roller gasmes gdje brani zlatnu medalju u disciplini 500 m na pisti.

Najbrža seniorka bila je Ana Odlazek koja je inače specijalistica za maratone. Ana je 2016 i 2017. godine osvojila 2.mjesto u ukupnom poretku Svjetskog inline kupa, dok je lani bila 3.

Kadeti su vozili disciplinu 500 m, a to je bila i dodatna disciplina za seniore. I za kraj smo imali duge pruge. Zanimljivost je što u zadnjih nekoliko godina seniori i juniori voze zajedno bodovnu utrku. žene 3.000, a muški 5.000m.

U ukupnom poretku kluba Vatreni kotači su povećali svoju prednost, dok je RK Kranj izbio na 2.mjesto, a RK Ljubljana na 3.mjesto.

Prva mjesta u kategorijama od Vatrenih kotača osvojili su: Katarina Tomšić i Ivan Cigić, kadeti A, te Marta Tomšić, junior B.

U jesen nas čeka još finalna utrka u Beogradu, čime će završiti 15. Sezona Alpe-Adria kupa.

2019-AAC-3kolo-webcad

2019-AAC-3kolo-web02

2019-AAC-3kolo-web02 2019-AAC-3kolo-webcad 2019-AAC-3kolo-web01

2019-AAC-3kolo-web