Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Maja Markić 7.mjesto na Svjetskom prvenstvu

Na Svjetskom prvenstvu u inline freestyle koje se održalo u kineskom gradu Šangaju od 8. do 12.11.2023. naša nadarena juniorka, Maja Markić, osvojila je odlično 7.  mjesto u seniorskoj konkurenciji.

Shangai roller sport association organizirao je impresivnu ceremoniju otvaranja natjecanja u najpoznatijem dijelu grada, Bundu, na rijeci HuangPu s pogledom na monumentalni televizijski toranj Oriental Pearl Tower.

Predstavnici gradske uprave i predstavnik World Skate organizacije, Francesco Zangarini, simbolično su otvorili natjecanje laserskim iscrtavanjem logotipa utrke na noćnom nebu. Dvjestotinjak natjecatelja iz 24 države natjecalo se u pet različitih disciplina. Naša Maja natjecala se u disciplini high jump (skok uvis). Uspješno je preskočila visinu od 90 cm i time zauzela visoko sedmo mjesto iza natjecateljice Fang iz Hong Konga koja je prethodne visine savladala s jednim pokušajem manje. Za dlaku joj je izmakla visina od 95 cm, a time i šesto mjesto zbog zapinjanja dijela opreme.

Ova godina je bila najuspješnija za naš savez, jer su naši sportaši u pet (5)  disciplina ostvarili plasmane među 8 najboljih na Svjetskim i Europskim prvenstvima. Ovi rezultati daju nam optimizam za sljedeću godinu kada su na programu World Skate Games, povodom 100 godina Svjetske federacije.