Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Koturaljkaški savez

Zagrebački roleri gostovali u “Moj firtl”

Predsjednik ZKS Luka Markić i članovi ZKS ukazali su na probleme s kojima su suočeni u realizaciji redovnog programa treninga i organizacije natjecanja. Tereni za rolerski sport na SRC Sveticama su srušeni, a zamjenski nisu napravljeni. Skate park na Jarunu, koji je napravljen 2001. godine u prilično je lošem stanju, te bi ga trebalo obnoviti  i proširiti s novom street sekcijom.

Marta Tomšić, 5. i 6. na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Barceloni, Španjolska, istaknula je svoje probleme prilikom treninga, odnosno da mora trenirati na cesti. Iako je naporno tako trenirati, upravo sa velikim trudom koji Marta ulaže uspijeva postignuti ovakve rezultate.

Tin Hadžiomerspahić, osvajač 7.mjesta na Europskom prvenstvu i predsjednik kluba Agram blading koji djeluje u skate parku na Jarunu pokazao je u kakvom lošem stanju je skate park, te da ga sami moraju krpati s kitom i duck tapom.

Ivan Grgić rekao je da je oko 1.000.000 tag-alo skate park na google mapsu, te da bi trebalo napraviti više skate parkova u Zagrebu na različitim lokacijama.

Miroslav Hrženjak predstavnik Sportskog saveza grada Zagreba u ime glavne tajnice dao je podršku rolerskom-skate sportu, sportu koji je u ekspanziji i koji pruža moderan zdravi način života.

Pomoćnik pročelnik za sport Milan Pavelić čestitao je sportašima na rezultatima i podržao je adaptaciju skate parka, te je obećao da će gradski ured staviti u plan investicijskog održavanja sportskih objekta i skate park na Jarunu. Također se obvezao da će predložiti gradskoj skupštini zamjensku lokaciju za rolersku pistu.

Na ovom linku možete poslušati i cijelu emisiju koju je vodio Ivan Hlupić

https://radio.hrt.hr/slusaonica/moj-firtl?epizoda=202311031030