Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

World Skate Games, Argentina

Najveći događaj u Skate sportu su World Skate Games. Sva Svjetska prvenstva svih sportova i disciplina na jednom mjestu. S godinom dana zakašnjenja, od 24.10. do 15.11.2022. u Buenos Airesu i San Juanu, Argentina, održano je 3. izdanje WSG. Osim samih natjecanja održana je i redovna Skupština World Skate, na kojoj je donesena odluka da će sljedeće World Skate Games biti održane u Italiji, 2024. povodom 100 godišnjice osnutka World Skate. Također je donesena odluka da sljedeće 5. WSG budu organizirane 2026. u Angoli.

Na ovogodišnjim WSG boje Hrvatske predstavljale su naše umjetničke koturaljkašice u disciplinama inline i free skating. Prema rasporedu natjecanja umjetničko koturaljkanje održavalo se u Olimpijskom centru u Buenos Airesu. Natjecanje u umjetničkom koturaljkanju sastoji se od kratkog i dugog programa. Prva je nastupala Lorena Čižmek u kategoriji seniorka inline. Nakon kratkog programa nalazila se je na 5.mjestu, ali u borbi za brončanu medalju, budući da je razlika bila svega nekoliko bodova. Nakon dugog programa Lorena je osvojila odlično 5.mjesto, što je naš najbolji plasman na dosadašnjim WSG.

Lea Čuturilo nastupila je u kategoriji juniorki free skating. U konkurenciji natjecateljica iz 18 zemalja, Lea je zauzela 28.mjesto.

Naše natjecateljice putovale su u pratnji svojih trenerica Ivane Gagro i Maje Celije. Cijela naša delegacija odradila je dobar posao predstavljajući Hrvatsku u dalekoj Argentini na vrlo izazovnom natjecanju. Veselimo se sljedećim WSG 2024 u Italiji gdje ćemo biti u većem broju i nadamo se još boljim rezultatima.