Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

World Roller Games 2019 – Barcelona

Uskoro se bliže 2. Roller games (WRG) ili sva Svjetska prvenstva svih rolerskih disciplina u jednom gradu, Barceloni. Prvo “World Rolling Games” natjecanje bilo je 2017. godine u Nanjinu u Kini , kada smo imali jednog predstavnika u freestyle, Tina Hadžiomerspahića, koji se je plasirao u polu finale i osvojio 20.mjesto.

Ovo je 2.Svjetsko prvenstvo u roller freestylu i prvo u disciplini scooter i čast nam je predstaviti Hrvatsku u našem sportu

Tin Hadžiomerspahić i Sven Buršić će predstavljati roller freestyle (rolanje u skateparku), a Emanuel Bastaja će predstavljati Scooter(Romobil).

Biti će ukupno 111 disciplina i sva službena Svjetska prvenstava u svim disciplinama gdje sudjeluje više od 80 država sa svih kontinenata i oko 5000 natjecatelja.

S obzirom da je Tin ove godine već bio na Svjetskom kupu u Montpellieru u Francuskoj i tamo je ostvario 22.mjesto od 46  ukupnih sudionika u roller freestyle PRO kategoriji.

Tin kaže da je konkurencija jaka i svi  su među najboljim vozačima u svojim državama te će  teško  biti ostvariti vrhunski plasman, ali svi marljivo treniramo i pripremamo se za natjecanje te se nadamo dobrim rezultatima.

 

Izbornik za freestyle

Tin Hadžiomerspahić