Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Rolanje u Hrvatskoj

Rolanje u Hrvatskoj

Prvi zapisi o rolanju u Hrvatskoj sežu u 1899. g. od kada datira razglednica iz Pule na kojoj se dame i gospoda koturaljkaju u Puli.

Molimo sve koji imaju bilo kakvu dokumentaciju vezano uz rolanje u Hrvatskoj u 20. stoljeću da nam se jave kako bi sve objedinili na jednom mjestu.

Puno je usmenif informacija o rolanju u 20. st., i svi govore da je u periodu od 60-tih pa do 80-tih rolanje bilo dosta popularno i dobro razvijeno.

Rolanje je bilo razvijeno u Zagrebu, Puli i Požegi.

U 90-tima Klizački savez gasi komisiju za rolanje i tako rolanje u sportskom smislu nestaje sa Hrvatske sportske scene do osnutka KSH.

 KSH je završio 2008. g. sa preko 800 registriranih natjecatelja u inline hokeju, freestyle, umjetničkom i brzinskom rolanju.

2008. godina

a) 15.06. na Jarunu u Zagrebu organiziran je 1. Evropski kup u polu maratonu za kadete i juniore. Naši natjecatelji osvojili su prve Evropske medalje. 

Kadeti pojedinačno: Sven Skec, 2. mjesto; Bruno Tkalčić, 3. mjesto. 

Kadeti ekipno: Hrvatska (Sven Skec, Bruno Tkalčić, Martin Kolenc) 1. mjesto

Kadetinje ekipno: Hrvatska (Ana Maria Pečar, Anamaria Marinić, Klara Boraska) 2. mjesto 

b) AMFORA. Koturaljkaški klub Uljanik je po 21. put za redom bio domaćin AMFORE koja je okupila 108 takmičara iz 11 klubova i 4 zemlje. 
c)  Po prvi put organizirano je Prvenstvo Hrvatske u inline hokeju.

Poredak: 1. IHK KUNA, Zagreb, 2. IHK NOVI ZAGREB, 3. IHK KARLOVAC, 4. IHK ČAKOVEC

d) Organizirali smo Finale Alpe-Adria kup, kao i 1. kolo na stazi u Podcusedu 

e) Organizirali smo 2. Prvestvo Hrvatske u half-pipe

f) Sanjin Hadžiomerspahić osvojio je Best trick kontest na Winter clashu u Njemačkoj, što je neslužbeno Svjetsko prvenstvo.

g) Nastupili smo na Evropskom kadetskom prvenstvu, na Evropskom i Svjetskom prvenstvu u maratonu, na brojnim utrkama u brzinskom rolanju i natjecanjima u umjetničkom koturaljkanju u inozemstvu.

2007. godina