Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Prijestolnica (urbane) kulture pripremila ekstremni show uoči 21. Pannonian Challengea

U cijelosti prenosimo objavu Pannonian Challengea

“Sunce, more, ekstremni sport, urbana kultura, adrenalin, vrhunski trikovi, neugodni padovi i bespogovorno poštivanje mjera epidemiološke zaštite – tako se najbolje može sažeti posljednja etapa Challenge Toura 2020., koja je u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture napravila savršenu uvertiru u 21. Pannonian Challenge. Riječki skate park na Krnjevu tako je proteklog vikenda, 11. srpnja, ugostio najbolje domaće BMX Freestyle, Skate i Inline vozače, koji su u prvoklasnom natjecanju dali uistinu sve od sebe, čak i na gotovo nesnosnoj vrućini već užarenog poligona.

Baš kao i tjedan dana ranije u Zagrebu, cjelokupna organizacija ovog natjecanja bila je u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite RH i HZJZ-a, pa se uz zaštitne maske i dezinficijense na dostupnim mjestima svim posjetiteljima skate parka na Krnjevu mjerila tjelesna temperatura, kako bi se zagarantirala sigurnost. Grad koji teče stoga je opravdao titulu Europske prijestolnice (urbane) kulture i nastupima 28 BMX Freestyle, Skate i Inline vozača na jedan dan se prometnuo i u središte ekstremnog sporta.

Iako je BMX Freestyle bio najzastupljeniji u Zagrebu, skate park u Rijeci ipak je omogućio svim rolerima i skaterima da pokažu što znaju. Naravno, oni su to objeručke prihvatili, pa je u velikoj konkurenciji Inline discipline slavio Tin Hadžiomerspahić, a iza sebe je ostavio Svena Buršića na drugom i Matiju Kunšteka na trećem mjestu. S druge strane, skateri, koji su okupirali Krnjevo, pružili su odlične nastupe, pa je najbolje ocjene zavrijedio Domagoj Gudac, koji je svojim trikovima nadjačao drugoplasiranog Brunu Vranića i trećeplasiranog Marina Mazarekića. Naposljetku, vrhunskim contestom u BMX Freestyleu dovršen je Challenge Tour u Rijeci, u kojemu je pobjedu odnio i prošlogodišnji pobjednik Fran Zeman, ispred odličnog Kristijana Jergovića na drugom i talentiranog Kristiana Gergete na trećem mjestu. Svi pobjednici, a i oni kojima je lošiji plasman u skate parku na Krnjevu postao dodatna motivacija, već su bez zadrške najavili i svoj skorašnji pohod na Osijek – na 21. Pannonian Challenge, koji se na lijevoj obali Drave održava od 12. do 16. kolovoza, dok se festivalske aktivnosti naknadno nastavljaju i krajem kolovoza na popularnom varaždinskom Špancirfestu.

Vrućina i sportski duh ove su subote bili na vrhuncu, zbog čega je Challenge Tour Rijeka bio najznojniji i najkrvaviji Tour dosad. Iz daleke Ukrajine stigao nam je Andrii Bakanov, dok je najmlađi natjecatelj bio petnaestogodišnji Toni Krmpotić, jedan od brojnih domaćih natjecatelja koji su oduševili publiku! Osim poklona sponzora koji su oduševili sportaše, sve nas je oduševila visoka razina epidemioloških mjera kojih su se pridržavali čak i najveći buntovnici ovoga sporta – isto očekujemo i u Osijeku, gdje će organizacija, a i atmosfera, biti na još višoj razini.”

Rezultati inline:  2020-Inline-RI