Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Međunarodni seminar za suce i trenere brzinskog rolanja

Predavači iz tri zemlje prezentirali su najnovije programe treninge i upoznali trenere i suce sa novim pravila za nadolazeće Roller games.

U nedjelju 24.3.2019. treneri i suci iz četiri (4) zemlje koje sudjeluju u Alpe-Adria kupu, Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, te naravno Hrvatske, vidjeli su tri zanimljive prezentacije. Prvu prezentaciju imao je Luka Markić, World skate licenca za licenciranje sudaca i trenera, na temu Pravila brzinskog rolanja. Od 2014. Kada je izašao novi pravilnik, svake godine preko 10-tak članaka u pravilniku dožive promjene. Za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo koje će se održati u sklopu Roller games-a u Barceloni, uvedene su čak 3 nove discipline. Također je predstavljen Alpe-Adria kup pravilnik i kalendar za ovu godinu, kao i kalendar za ostale kupove u Hrvatskoj, Rolerska liga i Hrvatski inline kup, odnosno Fitness kup.

Nejc Mavsar, jedini profesionalni roler sa ovih područja, član Tempish international team prezentirao nam je „1 letna periodizacija treninga za hitrosno rolanje“, odnosno svoj godišnji plan rada, za jednog sprintera.

„Multidisciplinarni trening u funkciji brzog rolanja“ je bio naslov prezentacije Midoraga Popovića, strukovni trener u sportu, Predsjednik KRK Intro line. Ova prezentacija bila je popraćena i sa kratkom praktičnom prezentacijom nekoliko vježbi, koje su bile prikazane i na video prezentaciji.

Svi sudionici seminara iznimno su bili zadovoljni sa ovim seminarom i odmah je najavljen slijedeći za godinu dana na istom mjestu.