Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

HIC 2013.

Hrvatski inline kup 2013.

Mavsar i Donko pobjednici HIC-a, a Došen i Vučić pobjednici Fitnessa

U nedjelju 6.10.2013. po mokroj stazi na Karting centru Zagreb, u Španskom održana je finalna utrka Hrvatskog inline kupa u speed (polumaraton) i Fitness kategoriji. Današnji pobjednici utrka su na kraju i ukupni pobjednici cijelog kupa. Prvo su startali natjecatelji u Fitness kategoriji. Došen i Vučić su se odmah polako počeli odvajati, dok je N. Dolić sa 3 pada u prvom krugu pala na zadnje mjesto, pa se morala probijati u poretku, da bi završili na 2. mjestu u ženskoj konkurenciji. Shaini je u jednakom tempu predvodila kolonu , dok je iza nje do zadnjeg sprinta bio Barun, koji je osvojio 2. mjesto, dok je Shaini pripalo 3.mjesto, ali je u ukupnom poretku osvojila 2.mjesto ispred N Dolić. Ukupni pobjedici u fitness kategoriji su: Ana Vučić, Resmia Shaini i Nika Dolić, u muškoj kateogriji: Josip Došen, Roko Barun i Adrijan Vučić Soković.

Uz TV kamere Slovenske Tv startala je speed utrka. Prvi dio utrke vodila je familija Gros (Aleš-tata i sinovi Anžei Gal), onda je uslijedio skok i formirale su se skupine vozača. Na čelu su bila Mavsar i Remic, ali Mavsar nija dozvoli niti Ramicu da ga pre dugu prati, tako da su prva trojica vozili skoro solo utrke, redom Mavsar, Remic, Korez. 5 krugova do cilja Korez je obišao Donko i Grosove za cijeli krug tako da su se oni ‘zakačili’ iza njega i tako došli do cilja. Druga grupa bili su Mrkša, M Dolić, Jančigar i Marinić, koji su u kratkom završnom sprintu riješili međusobni poredak. Kod djevojak se vozila pojedinačna utrka za sve natjecateljice.

Ukupni pobjednici HIC-a u ženskoj kategoriji su: Tadeja Donko, Marina Radovanović i Ana Marija Pećar. u Muškoj kategoriji: Nejc Mavsar, Miha Remic i Miodrag Popović.

FINALNI UKUPNI POREDAK: HIC ŽENE       HIC MUŠKI       FITNESS ŽENE     FITNESS MUŠKI   

Finale AAC i 3. kolo HIC-a u Zagrebu

Ovaj vikend ponudio je zanimljiva rolerska događanja. U subotu na igrališu OŠ FK Frankopan održano je finale Alpe-Adria kupu. Vozile su se dvije discipline, kratka i duga pruga. Gotovo 100 natjecatelja iz 3 zemlje podjeljeni u starosne kategoije, 5 za Alpe-Adria kup i dvije mlađe kategorije borili su se za vrijedne medalje. Osim za pobjedu u utrci, borba je bila i za medalje ukupnog pobjednika AAC po kategorijama.

Najuspešniji klub ove godine su Vatreni kotači, iz Zagreba. Najuspješniji osvajači AAC i natjecatelji koji su pobjedili na svim utrkama u svojoj kategoriji su: Petra Jašić, Anja Dosković, Josip Došen, Anja Obradović, Marko Dolić i Ana Marija Pećar.

UKUPNI POREDAK AAC:  KADET C W      KADETI      JUNIORI, SENIORI

HIC utrka nije ponudila puno uzbuđenja. Nejc Mavsar uvjerljivo je pobjedio. Marko Dolić iz utrke u utrku pomalo napreduje u poretku. U ženskoj kategoriji uvjerljiva pobjeda Desy Canatti, Italija, a Ana Marija Pećar preuzela je vodeću poziciju u ukupnom poretku. Odluka o ukupnoj pobjednici past će na finalnoj utrci u 10.mjesecu. Josip Došen vodeći je u Fitness kategoriji, a kod djevojaka Ana Vučić. Borba za mjesta na postoljima otvorena je u svim kategorijama i bit će zanimljivo pratiti zadnje utrke. Evo i rezultata.     POREDAK NAKON 3 kola: HIC W      HIC M       FIT W      FIT M

2.kolo Karting centar Špansko 19.5.

UKUPNI POREDAK NAKON 2. kola

HIC M      HIC Ž        FIT M      FIT Ž

 

Program natjecanja:

9:00-9:45 Prijave za Ligu OŠ

10:00 Start Lige OŠ

Alpe-Adria kup, utrke na 1.000 metara

10-10:45 Prijave za Studentsko prvenstvo i fitness utrku

(natjecatelji iz Lige OŠ sa istim startnim brojevima mogu sudjelovati i u Fitness utrci)

10:45 Start Fitness utrke

10:46 Start studentske utrke

11:30 Start Hic utrke muški

11:31 Start HIC utrke žene

Utrka će se održati prema rasporedu bez obzira na vremenske uvjete!!

Pravila na Karting stazi:

1. Zabranjen izlazak na karting stazu bez prethodnog odobrenja sudaca

2. Zabranjen izlazak na karting stazu bez kacige 

3. Zabranjena vožnja u suprotnom smjeru!! Vozi se lijevi krug.

Zbog bilo kojeg od gore navedenih prekršaja može se diskvalificirati natjecatelj i udaljiti sa natjecanja.

Prijave na: info@rolanje.hr

Prijava mora sadržavati, ime i prezime, godinu rođenja, klub/škola + razred /fakultet+godina studija

 

HRVATSKI INLINE KUP 22.9.

Potvrđeno, 22.9. nedjelja, nastavlja se Hrvatski inline kup sa utrkom na Katring centru Zagreb u Špnaskom.

Program: 8:30-9:00 osobne prijave (personal entery) ;

9:00 start fitness utrke 5 km – 5 krugova – 5 laps;

9:30 start half maraton; 20 krugova – 20 laps

11:30 proglašenje pobjednika , presentation ceremony

Prijave putem e-maila do 20.9. na info@rolanje.hr

Startnina (Startig fee): 5 euro = halfmaraton; fitness = 0  

Kategorije HIC: kadeti (-15g), juniori (16-17), seniori (18+), master: +30, +40, +50

Na donjem linku možete pogledati snimke sa prijašnjih Svjetskih prvenstava

http://www.youtube.com/watch?v=tV69YjovYLA

 

 

 

1.kolo, nedjelja

28.4.2013. pista Zrakoplovnog tehničkog centra – Velika Gorica

U nedjelju 28.4. na pisti Zrakoplovno tehničkog centra u Velikoj Gorici startala je 5. sezona Hrvatskog inline kupa. Ujuedino je održano i 2.kolo Lige osnovnih škola. Sve zajedno startalo je gotovo 100 natjecatelja u svim kategorijama.

U sklopu HIC-a organiziran je i Fitness kup za sve uzraste i rolere koji smatraju da im je 21 km još malo pre duga disciplina. Fitness kategorija postaje sve brojnija i time zanimljivija. Na 1. utrci Fitnessa pobjedili su u konkurenciji žena: 1.mj Ana Vučić, 2. mj Resmija Shaini, 3.mj Nika Dolić. U konkurenciji muških: 1.mj Josip Došen; 2.mj Roko Barun; 3.mj. Kej Filipin

U polumaratonu uvjerljivo je u muškoj konkurenciji pobjedio Nejc Mavsar (SVN), dok je drugo mjesto u završnom sprintu osvojio Miha Remic (SVN) ispred Miodraga Popovića (SRB). Također u završnom sprintu Silvio Mrkša (Zagreb) izborio je 4.mj te je bio najbolje plasirani Hrvatski natjecatelj.

U konkurenciji žena utrka je bila manje neizvjesna jer su se natjecateljice brzo odvojile jedna od druge i praktički svaka je vozila solo utrku. 1.mj osvojila je Marina Radovanović (SRB) ispre Đurđice Ivanković (Vatreni kotači) i 3.mj Ana Marija Pećar (Vatreni kotači).

LINK NA FOTO GALERIJU

Uz pomoć Zrakoplovnog trhničkog centra u Velikoj Gorici, koji nam već 4. godinu za redom omogućava organizaciju ove manifestacije na svojoj pisti, starta 5 sezona Hrvatskog inline kupa (HIC), te 11 sezona Rolerske lige. Program manifestacije je sličan kao i lani:

9:00-9:45 prijave natjecatelja

10:00 Start rolerske lige

10:45 Start Rolerskog polumaratona, Hrvatski inline kup, 21 km

10:46 Start rolerske utrke građana, 3 km

Kako doći do piste ZTC-a , pomoć u ovom pdf File-u (klikni)

Svi građani, mladi i stari mogu sudjelovati na utrci 21 km ili 3 km, ovisno kako procjene svoje sposobnosti.

Startnina za HIC (speed) , polumaraton (21 km) je 5 eura, ili 35 kn.

Kategorije: kadeti, juniori, seniori, seniori +30, +40 i +50, žene se natječu odvojeno od muškaraca.

Startnina za fitness utrku / utrku građana je 0 kn, ili 0 eura.

Na svakoj pojedinoj utrci progralašavat ćemo samo ukupne pobjednike po utrkama (speed – fitness), a nakon finalne utrke proglasit će mo pobjednike po kategorijama.   

Vozila parkirati na parkiralištu preko puta glavnog ulaza ZTC-a