Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

AUTOR

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

HIC 2013.

Hrvatski inline kup 2013.

Mavsar i Donko pobjednici HIC-a, a Došen i Vučić pobjednici Fitnessa

U nedjelju 6.10.2013. po mokroj stazi na Karting centru Zagreb, u Španskom održana je finalna utrka Hrvatskog inline kupa u speed (polumaraton) i Fitness kategoriji. Današnji pobjednici utrka su na kraju i ukupni pobjednici cijelog kupa. Prvo su startali natjecatelji u Fitness kategoriji. Došen i Vučić su se odmah polako počeli odvajati, dok je N. Dolić sa 3 pada u prvom krugu pala na zadnje mjesto, pa se morala probijati u poretku, da bi završili na 2. mjestu u ženskoj konkurenciji. Shaini je u jednakom tempu predvodila kolonu , dok je iza nje do zadnjeg sprinta bio Barun, koji je osvojio 2. mjesto, dok je Shaini pripalo 3.mjesto, ali je u ukupnom poretku osvojila 2.mjesto ispred N Dolić. Ukupni pobjedici u fitness kategoriji su: Ana Vučić, Resmia Shaini i Nika Dolić, u muškoj kateogriji: Josip Došen, Roko Barun i Adrijan Vučić Soković.

Uz TV kamere Slovenske Tv startala je speed utrka. Prvi dio utrke vodila je familija Gros (Aleš-tata i sinovi Anžei Gal), onda je uslijedio skok i formirale su se skupine vozača. Na čelu su bila Mavsar i Remic, ali Mavsar nija dozvoli niti Ramicu da ga pre dugu prati, tako da su prva trojica vozili skoro solo utrke, redom Mavsar, Remic, Korez. 5 krugova do cilja Korez je obišao Donko i Grosove za cijeli krug tako da su se oni ‘zakačili’ iza njega i tako došli do cilja. Druga grupa bili su Mrkša, M Dolić, Jančigar i Marinić, koji su u kratkom završnom sprintu riješili međusobni poredak. Kod djevojak se vozila pojedinačna utrka za sve natjecateljice.

Ukupni pobjednici HIC-a u ženskoj kategoriji su: Tadeja Donko, Marina Radovanović i Ana Marija Pećar. u Muškoj kategoriji: Nejc Mavsar, Miha Remic i Miodrag Popović.

FINALNI UKUPNI POREDAK: HIC ŽENE       HIC MUŠKI       FITNESS ŽENE     FITNESS MUŠKI   

Finale AAC i 3. kolo HIC-a u Zagrebu

Ovaj vikend ponudio je zanimljiva rolerska događanja. U subotu na igrališu OŠ FK Frankopan održano je finale Alpe-Adria kupu. Vozile su se dvije discipline, kratka i duga pruga. Gotovo 100 natjecatelja iz 3 zemlje podjeljeni u starosne kategoije, 5 za Alpe-Adria kup i dvije mlađe kategorije borili su se za vrijedne medalje. Osim za pobjedu u utrci, borba je bila i za medalje ukupnog pobjednika AAC po kategorijama.

Najuspešniji klub ove godine su Vatreni kotači, iz Zagreba. Najuspješniji osvajači AAC i natjecatelji koji su pobjedili na svim utrkama u svojoj kategoriji su: Petra Jašić, Anja Dosković, Josip Došen, Anja Obradović, Marko Dolić i Ana Marija Pećar.

UKUPNI POREDAK AAC:  KADET C W      KADETI      JUNIORI, SENIORI

HIC utrka nije ponudila puno uzbuđenja. Nejc Mavsar uvjerljivo je pobjedio. Marko Dolić iz utrke u utrku pomalo napreduje u poretku. U ženskoj kategoriji uvjerljiva pobjeda Desy Canatti, Italija, a Ana Marija Pećar preuzela je vodeću poziciju u ukupnom poretku. Odluka o ukupnoj pobjednici past će na finalnoj utrci u 10.mjesecu. Josip Došen vodeći je u Fitness kategoriji, a kod djevojaka Ana Vučić. Borba za mjesta na postoljima otvorena je u svim kategorijama i bit će zanimljivo pratiti zadnje utrke. Evo i rezultata.     POREDAK NAKON 3 kola: HIC W      HIC M       FIT W      FIT M

2.kolo Karting centar Špansko 19.5.

UKUPNI POREDAK NAKON 2. kola

HIC M      HIC Ž        FIT M      FIT Ž

 

Program natjecanja:

9:00-9:45 Prijave za Ligu OŠ

10:00 Start Lige OŠ

Alpe-Adria kup, utrke na 1.000 metara

10-10:45 Prijave za Studentsko prvenstvo i fitness utrku

(natjecatelji iz Lige OŠ sa istim startnim brojevima mogu sudjelovati i u Fitness utrci)

10:45 Start Fitness utrke

10:46 Start studentske utrke

11:30 Start Hic utrke muški

11:31 Start HIC utrke žene

Utrka će se održati prema rasporedu bez obzira na vremenske uvjete!!

Pravila na Karting stazi:

1. Zabranjen izlazak na karting stazu bez prethodnog odobrenja sudaca

2. Zabranjen izlazak na karting stazu bez kacige 

3. Zabranjena vožnja u suprotnom smjeru!! Vozi se lijevi krug.

Zbog bilo kojeg od gore navedenih prekršaja može se diskvalificirati natjecatelj i udaljiti sa natjecanja.

Prijave na: info@rolanje.hr

Prijava mora sadržavati, ime i prezime, godinu rođenja, klub/škola + razred /fakultet+godina studija

 

HRVATSKI INLINE KUP 22.9.

Potvrđeno, 22.9. nedjelja, nastavlja se Hrvatski inline kup sa utrkom na Katring centru Zagreb u Špnaskom.

Program: 8:30-9:00 osobne prijave (personal entery) ;

9:00 start fitness utrke 5 km – 5 krugova – 5 laps;

9:30 start half maraton; 20 krugova – 20 laps

11:30 proglašenje pobjednika , presentation ceremony

Prijave putem e-maila do 20.9. na info@rolanje.hr

Startnina (Startig fee): 5 euro = halfmaraton; fitness = 0  

Kategorije HIC: kadeti (-15g), juniori (16-17), seniori (18+), master: +30, +40, +50

Na donjem linku možete pogledati snimke sa prijašnjih Svjetskih prvenstava

http://www.youtube.com/watch?v=tV69YjovYLA

 

 

 

1.kolo, nedjelja

28.4.2013. pista Zrakoplovnog tehničkog centra – Velika Gorica

U nedjelju 28.4. na pisti Zrakoplovno tehničkog centra u Velikoj Gorici startala je 5. sezona Hrvatskog inline kupa. Ujuedino je održano i 2.kolo Lige osnovnih škola. Sve zajedno startalo je gotovo 100 natjecatelja u svim kategorijama.

U sklopu HIC-a organiziran je i Fitness kup za sve uzraste i rolere koji smatraju da im je 21 km još malo pre duga disciplina. Fitness kategorija postaje sve brojnija i time zanimljivija. Na 1. utrci Fitnessa pobjedili su u konkurenciji žena: 1.mj Ana Vučić, 2. mj Resmija Shaini, 3.mj Nika Dolić. U konkurenciji muških: 1.mj Josip Došen; 2.mj Roko Barun; 3.mj. Kej Filipin

U polumaratonu uvjerljivo je u muškoj konkurenciji pobjedio Nejc Mavsar (SVN), dok je drugo mjesto u završnom sprintu osvojio Miha Remic (SVN) ispred Miodraga Popovića (SRB). Također u završnom sprintu Silvio Mrkša (Zagreb) izborio je 4.mj te je bio najbolje plasirani Hrvatski natjecatelj.

U konkurenciji žena utrka je bila manje neizvjesna jer su se natjecateljice brzo odvojile jedna od druge i praktički svaka je vozila solo utrku. 1.mj osvojila je Marina Radovanović (SRB) ispre Đurđice Ivanković (Vatreni kotači) i 3.mj Ana Marija Pećar (Vatreni kotači).

LINK NA FOTO GALERIJU

Uz pomoć Zrakoplovnog trhničkog centra u Velikoj Gorici, koji nam već 4. godinu za redom omogućava organizaciju ove manifestacije na svojoj pisti, starta 5 sezona Hrvatskog inline kupa (HIC), te 11 sezona Rolerske lige. Program manifestacije je sličan kao i lani:

9:00-9:45 prijave natjecatelja

10:00 Start rolerske lige

10:45 Start Rolerskog polumaratona, Hrvatski inline kup, 21 km

10:46 Start rolerske utrke građana, 3 km

Kako doći do piste ZTC-a , pomoć u ovom pdf File-u (klikni)

Svi građani, mladi i stari mogu sudjelovati na utrci 21 km ili 3 km, ovisno kako procjene svoje sposobnosti.

Startnina za HIC (speed) , polumaraton (21 km) je 5 eura, ili 35 kn.

Kategorije: kadeti, juniori, seniori, seniori +30, +40 i +50, žene se natječu odvojeno od muškaraca.

Startnina za fitness utrku / utrku građana je 0 kn, ili 0 eura.

Na svakoj pojedinoj utrci progralašavat ćemo samo ukupne pobjednike po utrkama (speed – fitness), a nakon finalne utrke proglasit će mo pobjednike po kategorijama.   

Vozila parkirati na parkiralištu preko puta glavnog ulaza ZTC-a