Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

AUTOR

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

HIC 2011.

Hrvatski inline kup (HIC) 2011.

 

Kalendar utrka:

15.10. (subota) Medulin, finale – potvrđeno, start u 14 sati

 Nagradni fond za ukupne pobjednike u muškoj i ženskoj kategoriji HIC-a:

1.mjesto: 1.000kn;  2.mjesto: 700kn; 3.mjesto: 500kn

Startnina iznosi: 10eura za polumaraton          5eura za fitness

Klikni na ovaj link za zračnu fotografiju trase FOTOGRAFIJA

TRENUTNI UKUPNI POREDAK (nakon 4 kola)

MUŠKI                 ŽENE

09.10.2011. 4.kolo Grobnik

Na Grobniku smo već tradicionalno imali sunčano, ali vjetrovito vrijeme. Zbog jakog vjetra nismo mogli postaviti niti ciljni luk niti sjenice, a povremeno nam je nosio čunjeve koji djele stazu. Upravo je vjetar diktirao utrku. U jednom smjeru se išlo brzo, dok u drugom malo teže. Svi su tražili zavjetrinu iza nekoga. Kao što je Nejc na prošloj utrci izjavio, Miloš Jerković iz utrke u utrku sve je bolji i nakon drugog mjesta na Grobniku, probio se na 3. mjesto ukupnog poretka. Nejc Mavsar osigurao je ukupnu pobjedu, sa pobjedom na Grobniku. Na 2.mjestu ukupnog poretka i dalje je dvostruki pobjednik kupa Miodrag Popović, ali se njegova prednost ispred miloša smanjila na samo 16 bodova. U muškoj konkurenciji vodit će se neizvjesna borba od 2.mjesta na dalje.

U ženskoj konkurenciji stvar se još više zakomplicirala. Vanja Pušnik nije nastupila i time je trenutno prepustila vodeću poziciju Ana Mariji Pećar.Anamaria Marinić zadržala je 3.mjesto ukupnog poretka, ali su joj se opasno približile Nika Ponikvar na samo 15 bodova zaostatka i Tadeja Donko sa 35 bodova zaostatka. U finalu koje je na rasporedu u subotu u općini Medulin, sa startom u Pješčanoj uvali u 14:00 sati očekuje nas neizvjesna borba za podjelu novčanih nagrada za ukupnu pobjedu u 3. sezoni Hrvatskog inline kupa. 

Već nekoliko godina za redom imamo veliku utrku na Grobniku. 2009. Europsko prvenstvo, 2010. Europski kup. Za ovu godinu smo predvidjeli sljedeći program:

11:00 Okupljanje

12:00 HIC – muški

+30 sek HIC – žene

+30 sek futness, sve kategorije, 1 krug 3 km

Podjela nagrada i zajedničko druženje u restoranu DEDA na motodromu, (kod Andreja)

Kako doći i kakav je raspored na aerodromu pogledajte na ovom linku od Master maratona 2009 koje je organizirano na Grobniku

Startnina:  Fitness 5 eura (35 kn)

HIC : 8 eura (60 kn)

18.09.2011. nedjelja, HIC, King Cross- Zagreb

CISALFA-SPONZOR HIC-a

Sunčano nedjaljno prijepodno ponudilo je uzbudljivu utrku kod King Cross-a. Nakon Rolerske lige OŠ startala je i HIC utrka na 21 km i fitness utrka na 5km. Nejc Mavsar postavio je novi rekord staze 40:35.i ovom pobjednom učvrstio svoju vodeču poziciju u HIC-u. Tri utrke – tri pobjede. Veliki napredak ostvario je i Miloš Jerković je očito dosta trenirao preko ljeta i osvojio je 2.mjesto. Najveća borba u muškoj konkurenciji bila je za 3.mjesto. Miha Remic pratio je vodeći dvojac gotovo do ulaska u zadnji krug. Silvio Mrkša i Karlo Peček su polako zaostajali od starta, ali su u zadnjem krugu odlučili nadoknaditi taj zaostatak i taktika im se očito isplatila. Ne sam da su stigli Mihu, nego su ga i prestigli. U završnom sprintu ipak je Silvio bio malo jači od Karla i osvojio 3.mjesto.

Žene su startale 30 sekundi iza muških i tempo je bio lagan do zadnjih 6-7 km. Prvo je otpala Anamaria Marinić. Odmah nakon ulaska u zadnji krug pala je Klara Laura Kos i obnovila povredu sa treninga od prije 2 tjedna i za nju je utrka završila. Ostala je samo borba za prva tri mjesta između Vanje Pušnik, nike Ponikvar i Anamarije Pećar.  Tempo se je polako ubrzavao i prva je otpala Anamarija. Pred ciljem je usljedio završni sprint u kojem je pobjedila Vanja Pušnik i preuzela vodstvo u ukupnom poretku.

Sponzori utrke kod King Crossa dućan sportske opreme CISALFA nagradio je najuspješnije polu maratonce poklon bonovima. Natjecatelji su odmah mogli realizirati svoje bonove u najpovoljnijem dućanu sportske opreme u Hrvatskoj.

Fitness utrke iz kola u kolo HIC-a su sve zanimljivije. Dio dječaka i djevojčica koji su se natjecali u Ligi OŠ startali su i na fitness utrci i to vrlo uspješno. U ženskoj kategoriji pobjednice su: 1.mj. Tiaša Kolar, 2.mj. Branka Andrassy i 3.mj. Sara Gelenčer. Pobjednici u muškoj konkurenciji su: Rok Koletić, 2.mj. Marko Dolić i 3.mj. David Dobraš.18.09.2011., 3.kolo King Cross

29.5. 2. kolo, Karting centar Špansko-Zagreb

Utrka na karting centru u ovom je terminu od prve sezone HIC-a. Staza je dužine 1 km i ima lijevih, desnih i ‘S’ zavoja, onima sa boljom tehnikom može donjeti prednost, ali zbog stalnih zavoja fizički je zahtjevnija od ‘ravnih staza’. Prošle godine imali smo vrlo uzbudljivu završnicu, u završnom sprintu matevž remic pobjedio je, na kraju ukupnog pobjenika Miodraga Popovića.

Ovogodišnja utrka pružila je sasvim drukčiju sliku. Krenulo se polako, prvi krug vozio se za jadnih 2:10, ali onda je Nejc odlučio krnuti u solo utrku. Skočio je i Matevž s njim, ali Matevž nije izdržao taj tempo. Uskoro ga je prestigao dvojac iz Beograda, Mišo-Miodrag Popović, i Denis Brkič. Aleš Gros je također skočio iz grupe, ali je ostao u solo utrci do kraja, i na kraju osvojio 4. mjesto u ukupnom poretku. Najinteresantnija borba vodila se u grupi koju su činili: Dušan Stamenković, Miha Remic, Dejan Radojčić i Anton Marinić. Anton je sa nekoliko skokova probao razbiti grupu i odvojiti se, ali jedino je uspio grupu dovuči do Matevža Remica. Uslijedio je Antonov pad i grupa je mogla malo usporiti i prepremiti se za završni sprint, u kojem je bio najuspješniji Dušan, ispred Matevža.

Kod djevojaka utrka možda nije bila toliko napeta, jer su se Vanja Pušnik i Anamarija Pećar u ranoj fazi odvojile i vozile solo utrku. Sve se svelo na završni sprint u kojem je Anamarija pobjedila, i preuzela vodstvo u ukupnom poretku. Ovo je tek druga utrka i rano je prognozirati ukunog pobjednika, ali kod muških smo u dvije utrke imali istu trojcu na pobjedničkom postolju, sljedeća 4 natjecatelja su nam u rasponu od 8 bodova, te sljedećih 4 natjecatelja u razmaku od 4 boda, što govori o njihovoj izjednačenosti.

REZULTATI:    HIC MUŠKI             HIC ŽENE

AAC MUŠKI           AAC ŽENE/JUNIORI

Sada je pred nama ljetna pauza, koja je rezrvirana za Europska prvenstva i po svemu sudeći čeka nas zanimljiva jesen sa barem 3 utrke.

 Klikni ovdje za SKICU STAZE

Osim utrke za HIC. U programu je i utrka na 1.000 m, (1 krug) za Prvenstvo Hrvatske, ali i za Alpe-Adria kup. Za mlađe dobne skupine, duga pruga bit će 5 krugova, što je ujedino i fitness utrka.

Na Špnaskom je ukupno održano 12 utrka i startalo je 164 natjecatelja u svim dobnim skupinama.

Protokol i satnica:

8:00    Slobodni trening

8:30    Podizanje startnih brojeva

9:00    Alpe-Adria kup i Prvenstvo Hrvatske na 1.000 m, za sve kategorije (Liga OŠ) – 1 krug

10:00 Fitness, 5 krugova

10:30   HIC – 2. kolo, 20 krugova

12:00   Sveučilišno prvenstvo grada Zagreba – 5 krugova

12:30   Zatvaranje

SATNICA NATJECANJA

PROPOZICIJE NATJECANJA AAC

8.5. Sportom u EUropu

8.5. nedjelja, pista ZTC-a Velika Gorica početak HIC-a, Lige OŠ i nova discipina  Run&Roll

Milan Pernar prvi je pobjenik Run&Roll utrke, ili trči i rolaj. Milan je prvo istrčao 3 km, i onda rolao još 6km po pisti ZTC-a u Velikkoj Gorici.

Prisustvovali smo jednoj od najzanimljivijih utrka u HIC-u.  Oko 100 natjecatelja startalo je u rolerskim utrkama. Gotovo ih je bilo nemogućesve prebrojati i popisati prilikom ulaska u cilj, ali tim međunarodnih sudaca, koji su zimus završili seminar za međunarodne suce uspješno su se nosili sa teškim zadatkom.

Najveća iznenađenja dogopdila su se u ženoskoj konkurenciji. Unatoč padu i pruženoj prvoj pomoći Klara laura Kos vratila se na stazu i bila najbrža među djevojkama. Na drugom mjestu bila je, objektivno favoritkinja, Tadeja Donko, i na trćem mjestu, povratnica u rolanje, novopečena mama, Vanja Pušnik. Vanja je nedavno rodila, ali već se vratila svom najdražem sportu rolanju i ponovno zauzela mjesto na pobjedničkom postolju.

Čak 12 rolera bilo je u vodećoj skupina na okretu samo 1 km prije cilja, kada su počela prva navlačenja na sprint. Sprintalo se za svaku poticiju. Najveći favorit, koji se je cijelu utrku držao rezervirano, na kraju je i pobjedio, Nejc Mavsar. Miodrag, Mišo, Popović zauzeo je drugo mjesto, a Denis Brkić treće mjesto. Denis je u završnom sprintu dobio našeg Anona Marinića, koji je bio četvrti.

Pobjednik je ušao u cilj sa vemwnom od 46:24 što je relativno spor utrka, ali asfalt i vjetar su diktirali tempo, tako da je ovo bila veoma zanimljiva utrka, sa puno događanja, do prvog zavoja vodeća skupina brojila je preko 20 rolerica i rola, koji su u svakom od 7 krugova po malo gubili ritam sa vodećima. Unatoć padovima, koji su uzrokovani tehničkim problemima sa rolama, otpadali su kotači, osim ogrebotina i izgubljenog ponosa nije bilo nikakvih povreda.

Na ovom linku nalazi se galerija slika.

https://picasaweb.google.com/safetcucuk1/HrvatskiInlineKupHIC201102?authkey=Gv1sRgCM2FpJPmrcadJQ&feat=email#

Više informacija na  više o natjecanju na OVOM LINKU

Crt Lukančić Mori snimio je ovaj interesantan video:  http://www.youtube.com/watch?v=MaIdsBZJRZs 

 

Ako će svako sljedeće kolo biti ovako interesantno, sa događanjima na stazi, ne treba nam niti formula 1, imamo rolanje.

REZULTATI UKUPNI POREDAK:   ŽENE                 MUŠKARCI

Rezultati po kategorijama:

Kadetinje: Anamaria Marinić, Tinkara Čuk

Kadeti: Farn Boran Urban, Miha Remic, Mihaj Jelovčan

Juniorke: Klara Laura Kos, Tadeja Donko, Nika manevskji

Juniori: Antun marinić, Dušan Stamenković, Alan Mitrović

Seniorke: Vanja Pušnik, Vedrana Bukal, Nataša Kristan

Seniori: Nejc Mavasr, Denis Brkić, Dejan Radojčić, Črt Lukančić Mori

Seniori +30: Miodrag Popović, Karlo Pećek, Igor Erceg

Seniorke +40:Mirjam Corn

Seniori +40: Aleš Gros, Nenad Dograjić, Siniša Jadanec, Dražen Pečanić

Seniori +50: Silvio Mrkša 

 Još moramo obraditi rezultate fitness kategorije

8.5. u nedjelju na pisti Zrakoplovnog tehničkog centra starta nova sezona Hrvatskog inline kupa.

Početak natjecanja u  11 :30 sati, prijave na licu mjesta od 9:00 sati.

HIC, sve kategorija, voze 7 krugova ili 21 km. (1 krug = 3 km). Startnina 35 kn.

Fitness 2 kruga ili 6 km. Startnina: 10 kn.

Fitness mlađi od 13 g, voze 1 krug, ili 3 km. Nema startnine.

Svi natjecatelji moraju biti na raspolaganju sucima i organizatorima 15 minuta prije početka utrke, bez obzira na startnu proceduru. Svi natjecatelji prihvaćaju da ih se slika, snima i da daju izjave. Također se obavezuju da će i 15 minuta nakon završetka ceremonije podjele nagrada biti na raspolaganju organizatorima za potrebe protokola. Svi natjecatelji će za vrijeme proglašenja pobjednika, davanja izjava i slikanja biti u sportskoj opremi za natjecanje.

 KAO DOĆI NA ZTC (klikni da ti se otvori .pdf)

 Propozicije HIC 2011-Velika Gorica

Protokol i satnica

NOVA DISCIPLINA  RUN&ROLL

Po prvi puta u Velikoj Gorici organiziramo i ekipno natjecanje (može startati i pojedinac) u kombinaciji dvije dscipline/sporta

1. član ekipe starta u atletskoj utrci na 3 km (1 krug)

2. član ekipe (a maže i isti natjecatelj) starta u rolerskoj utrci građana na 6 km (2 kruga)

Oba vremena se zbroje i pobjednik je onaj/ ona ekipa koja ima bolje vrijeme. U slučaju izjednačenog rezultata, bolji je onaj koji je u bilo kojoj utrci ima najbolji plasman. 

Propozicije Run&Roll

 

Nekoliko promjena u propozicijama za ukupni poredak:

1. u kategoriji mora biti najmanje 5 natjecatelja, inaće se kategorije spajaju

2. natjecatelj mora nastupiti na najmanje dvije utrke da bi ostvario plasman za ukupni poredak

3. sve utrke se boduju