Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

HIC 2011.

Hrvatski inline kup (HIC) 2011.

 

Kalendar utrka:

15.10. (subota) Medulin, finale – potvrđeno, start u 14 sati

 Nagradni fond za ukupne pobjednike u muškoj i ženskoj kategoriji HIC-a:

1.mjesto: 1.000kn;  2.mjesto: 700kn; 3.mjesto: 500kn

Startnina iznosi: 10eura za polumaraton          5eura za fitness

Klikni na ovaj link za zračnu fotografiju trase FOTOGRAFIJA

TRENUTNI UKUPNI POREDAK (nakon 4 kola)

MUŠKI                 ŽENE

09.10.2011. 4.kolo Grobnik

Na Grobniku smo već tradicionalno imali sunčano, ali vjetrovito vrijeme. Zbog jakog vjetra nismo mogli postaviti niti ciljni luk niti sjenice, a povremeno nam je nosio čunjeve koji djele stazu. Upravo je vjetar diktirao utrku. U jednom smjeru se išlo brzo, dok u drugom malo teže. Svi su tražili zavjetrinu iza nekoga. Kao što je Nejc na prošloj utrci izjavio, Miloš Jerković iz utrke u utrku sve je bolji i nakon drugog mjesta na Grobniku, probio se na 3. mjesto ukupnog poretka. Nejc Mavsar osigurao je ukupnu pobjedu, sa pobjedom na Grobniku. Na 2.mjestu ukupnog poretka i dalje je dvostruki pobjednik kupa Miodrag Popović, ali se njegova prednost ispred miloša smanjila na samo 16 bodova. U muškoj konkurenciji vodit će se neizvjesna borba od 2.mjesta na dalje.

U ženskoj konkurenciji stvar se još više zakomplicirala. Vanja Pušnik nije nastupila i time je trenutno prepustila vodeću poziciju Ana Mariji Pećar.Anamaria Marinić zadržala je 3.mjesto ukupnog poretka, ali su joj se opasno približile Nika Ponikvar na samo 15 bodova zaostatka i Tadeja Donko sa 35 bodova zaostatka. U finalu koje je na rasporedu u subotu u općini Medulin, sa startom u Pješčanoj uvali u 14:00 sati očekuje nas neizvjesna borba za podjelu novčanih nagrada za ukupnu pobjedu u 3. sezoni Hrvatskog inline kupa. 

Već nekoliko godina za redom imamo veliku utrku na Grobniku. 2009. Europsko prvenstvo, 2010. Europski kup. Za ovu godinu smo predvidjeli sljedeći program:

11:00 Okupljanje

12:00 HIC – muški

+30 sek HIC – žene

+30 sek futness, sve kategorije, 1 krug 3 km

Podjela nagrada i zajedničko druženje u restoranu DEDA na motodromu, (kod Andreja)

Kako doći i kakav je raspored na aerodromu pogledajte na ovom linku od Master maratona 2009 koje je organizirano na Grobniku

Startnina:  Fitness 5 eura (35 kn)

HIC : 8 eura (60 kn)

18.09.2011. nedjelja, HIC, King Cross- Zagreb

CISALFA-SPONZOR HIC-a

Sunčano nedjaljno prijepodno ponudilo je uzbudljivu utrku kod King Cross-a. Nakon Rolerske lige OŠ startala je i HIC utrka na 21 km i fitness utrka na 5km. Nejc Mavsar postavio je novi rekord staze 40:35.i ovom pobjednom učvrstio svoju vodeču poziciju u HIC-u. Tri utrke – tri pobjede. Veliki napredak ostvario je i Miloš Jerković je očito dosta trenirao preko ljeta i osvojio je 2.mjesto. Najveća borba u muškoj konkurenciji bila je za 3.mjesto. Miha Remic pratio je vodeći dvojac gotovo do ulaska u zadnji krug. Silvio Mrkša i Karlo Peček su polako zaostajali od starta, ali su u zadnjem krugu odlučili nadoknaditi taj zaostatak i taktika im se očito isplatila. Ne sam da su stigli Mihu, nego su ga i prestigli. U završnom sprintu ipak je Silvio bio malo jači od Karla i osvojio 3.mjesto.

Žene su startale 30 sekundi iza muških i tempo je bio lagan do zadnjih 6-7 km. Prvo je otpala Anamaria Marinić. Odmah nakon ulaska u zadnji krug pala je Klara Laura Kos i obnovila povredu sa treninga od prije 2 tjedna i za nju je utrka završila. Ostala je samo borba za prva tri mjesta između Vanje Pušnik, nike Ponikvar i Anamarije Pećar.  Tempo se je polako ubrzavao i prva je otpala Anamarija. Pred ciljem je usljedio završni sprint u kojem je pobjedila Vanja Pušnik i preuzela vodstvo u ukupnom poretku.

Sponzori utrke kod King Crossa dućan sportske opreme CISALFA nagradio je najuspješnije polu maratonce poklon bonovima. Natjecatelji su odmah mogli realizirati svoje bonove u najpovoljnijem dućanu sportske opreme u Hrvatskoj.

Fitness utrke iz kola u kolo HIC-a su sve zanimljivije. Dio dječaka i djevojčica koji su se natjecali u Ligi OŠ startali su i na fitness utrci i to vrlo uspješno. U ženskoj kategoriji pobjednice su: 1.mj. Tiaša Kolar, 2.mj. Branka Andrassy i 3.mj. Sara Gelenčer. Pobjednici u muškoj konkurenciji su: Rok Koletić, 2.mj. Marko Dolić i 3.mj. David Dobraš.18.09.2011., 3.kolo King Cross

29.5. 2. kolo, Karting centar Špansko-Zagreb

Utrka na karting centru u ovom je terminu od prve sezone HIC-a. Staza je dužine 1 km i ima lijevih, desnih i ‘S’ zavoja, onima sa boljom tehnikom može donjeti prednost, ali zbog stalnih zavoja fizički je zahtjevnija od ‘ravnih staza’. Prošle godine imali smo vrlo uzbudljivu završnicu, u završnom sprintu matevž remic pobjedio je, na kraju ukupnog pobjenika Miodraga Popovića.

Ovogodišnja utrka pružila je sasvim drukčiju sliku. Krenulo se polako, prvi krug vozio se za jadnih 2:10, ali onda je Nejc odlučio krnuti u solo utrku. Skočio je i Matevž s njim, ali Matevž nije izdržao taj tempo. Uskoro ga je prestigao dvojac iz Beograda, Mišo-Miodrag Popović, i Denis Brkič. Aleš Gros je također skočio iz grupe, ali je ostao u solo utrci do kraja, i na kraju osvojio 4. mjesto u ukupnom poretku. Najinteresantnija borba vodila se u grupi koju su činili: Dušan Stamenković, Miha Remic, Dejan Radojčić i Anton Marinić. Anton je sa nekoliko skokova probao razbiti grupu i odvojiti se, ali jedino je uspio grupu dovuči do Matevža Remica. Uslijedio je Antonov pad i grupa je mogla malo usporiti i prepremiti se za završni sprint, u kojem je bio najuspješniji Dušan, ispred Matevža.

Kod djevojaka utrka možda nije bila toliko napeta, jer su se Vanja Pušnik i Anamarija Pećar u ranoj fazi odvojile i vozile solo utrku. Sve se svelo na završni sprint u kojem je Anamarija pobjedila, i preuzela vodstvo u ukupnom poretku. Ovo je tek druga utrka i rano je prognozirati ukunog pobjednika, ali kod muških smo u dvije utrke imali istu trojcu na pobjedničkom postolju, sljedeća 4 natjecatelja su nam u rasponu od 8 bodova, te sljedećih 4 natjecatelja u razmaku od 4 boda, što govori o njihovoj izjednačenosti.

REZULTATI:    HIC MUŠKI             HIC ŽENE

AAC MUŠKI           AAC ŽENE/JUNIORI

Sada je pred nama ljetna pauza, koja je rezrvirana za Europska prvenstva i po svemu sudeći čeka nas zanimljiva jesen sa barem 3 utrke.

 Klikni ovdje za SKICU STAZE

Osim utrke za HIC. U programu je i utrka na 1.000 m, (1 krug) za Prvenstvo Hrvatske, ali i za Alpe-Adria kup. Za mlađe dobne skupine, duga pruga bit će 5 krugova, što je ujedino i fitness utrka.

Na Špnaskom je ukupno održano 12 utrka i startalo je 164 natjecatelja u svim dobnim skupinama.

Protokol i satnica:

8:00    Slobodni trening

8:30    Podizanje startnih brojeva

9:00    Alpe-Adria kup i Prvenstvo Hrvatske na 1.000 m, za sve kategorije (Liga OŠ) – 1 krug

10:00 Fitness, 5 krugova

10:30   HIC – 2. kolo, 20 krugova

12:00   Sveučilišno prvenstvo grada Zagreba – 5 krugova

12:30   Zatvaranje

SATNICA NATJECANJA

PROPOZICIJE NATJECANJA AAC

8.5. Sportom u EUropu

8.5. nedjelja, pista ZTC-a Velika Gorica početak HIC-a, Lige OŠ i nova discipina  Run&Roll

Milan Pernar prvi je pobjenik Run&Roll utrke, ili trči i rolaj. Milan je prvo istrčao 3 km, i onda rolao još 6km po pisti ZTC-a u Velikkoj Gorici.

Prisustvovali smo jednoj od najzanimljivijih utrka u HIC-u.  Oko 100 natjecatelja startalo je u rolerskim utrkama. Gotovo ih je bilo nemogućesve prebrojati i popisati prilikom ulaska u cilj, ali tim međunarodnih sudaca, koji su zimus završili seminar za međunarodne suce uspješno su se nosili sa teškim zadatkom.

Najveća iznenađenja dogopdila su se u ženoskoj konkurenciji. Unatoč padu i pruženoj prvoj pomoći Klara laura Kos vratila se na stazu i bila najbrža među djevojkama. Na drugom mjestu bila je, objektivno favoritkinja, Tadeja Donko, i na trćem mjestu, povratnica u rolanje, novopečena mama, Vanja Pušnik. Vanja je nedavno rodila, ali već se vratila svom najdražem sportu rolanju i ponovno zauzela mjesto na pobjedničkom postolju.

Čak 12 rolera bilo je u vodećoj skupina na okretu samo 1 km prije cilja, kada su počela prva navlačenja na sprint. Sprintalo se za svaku poticiju. Najveći favorit, koji se je cijelu utrku držao rezervirano, na kraju je i pobjedio, Nejc Mavsar. Miodrag, Mišo, Popović zauzeo je drugo mjesto, a Denis Brkić treće mjesto. Denis je u završnom sprintu dobio našeg Anona Marinića, koji je bio četvrti.

Pobjednik je ušao u cilj sa vemwnom od 46:24 što je relativno spor utrka, ali asfalt i vjetar su diktirali tempo, tako da je ovo bila veoma zanimljiva utrka, sa puno događanja, do prvog zavoja vodeća skupina brojila je preko 20 rolerica i rola, koji su u svakom od 7 krugova po malo gubili ritam sa vodećima. Unatoć padovima, koji su uzrokovani tehničkim problemima sa rolama, otpadali su kotači, osim ogrebotina i izgubljenog ponosa nije bilo nikakvih povreda.

Na ovom linku nalazi se galerija slika.

https://picasaweb.google.com/safetcucuk1/HrvatskiInlineKupHIC201102?authkey=Gv1sRgCM2FpJPmrcadJQ&feat=email#

Više informacija na  više o natjecanju na OVOM LINKU

Crt Lukančić Mori snimio je ovaj interesantan video:  http://www.youtube.com/watch?v=MaIdsBZJRZs 

 

Ako će svako sljedeće kolo biti ovako interesantno, sa događanjima na stazi, ne treba nam niti formula 1, imamo rolanje.

REZULTATI UKUPNI POREDAK:   ŽENE                 MUŠKARCI

Rezultati po kategorijama:

Kadetinje: Anamaria Marinić, Tinkara Čuk

Kadeti: Farn Boran Urban, Miha Remic, Mihaj Jelovčan

Juniorke: Klara Laura Kos, Tadeja Donko, Nika manevskji

Juniori: Antun marinić, Dušan Stamenković, Alan Mitrović

Seniorke: Vanja Pušnik, Vedrana Bukal, Nataša Kristan

Seniori: Nejc Mavasr, Denis Brkić, Dejan Radojčić, Črt Lukančić Mori

Seniori +30: Miodrag Popović, Karlo Pećek, Igor Erceg

Seniorke +40:Mirjam Corn

Seniori +40: Aleš Gros, Nenad Dograjić, Siniša Jadanec, Dražen Pečanić

Seniori +50: Silvio Mrkša 

 Još moramo obraditi rezultate fitness kategorije

8.5. u nedjelju na pisti Zrakoplovnog tehničkog centra starta nova sezona Hrvatskog inline kupa.

Početak natjecanja u  11 :30 sati, prijave na licu mjesta od 9:00 sati.

HIC, sve kategorija, voze 7 krugova ili 21 km. (1 krug = 3 km). Startnina 35 kn.

Fitness 2 kruga ili 6 km. Startnina: 10 kn.

Fitness mlađi od 13 g, voze 1 krug, ili 3 km. Nema startnine.

Svi natjecatelji moraju biti na raspolaganju sucima i organizatorima 15 minuta prije početka utrke, bez obzira na startnu proceduru. Svi natjecatelji prihvaćaju da ih se slika, snima i da daju izjave. Također se obavezuju da će i 15 minuta nakon završetka ceremonije podjele nagrada biti na raspolaganju organizatorima za potrebe protokola. Svi natjecatelji će za vrijeme proglašenja pobjednika, davanja izjava i slikanja biti u sportskoj opremi za natjecanje.

 KAO DOĆI NA ZTC (klikni da ti se otvori .pdf)

 Propozicije HIC 2011-Velika Gorica

Protokol i satnica

NOVA DISCIPLINA  RUN&ROLL

Po prvi puta u Velikoj Gorici organiziramo i ekipno natjecanje (može startati i pojedinac) u kombinaciji dvije dscipline/sporta

1. član ekipe starta u atletskoj utrci na 3 km (1 krug)

2. član ekipe (a maže i isti natjecatelj) starta u rolerskoj utrci građana na 6 km (2 kruga)

Oba vremena se zbroje i pobjednik je onaj/ ona ekipa koja ima bolje vrijeme. U slučaju izjednačenog rezultata, bolji je onaj koji je u bilo kojoj utrci ima najbolji plasman. 

Propozicije Run&Roll

 

Nekoliko promjena u propozicijama za ukupni poredak:

1. u kategoriji mora biti najmanje 5 natjecatelja, inaće se kategorije spajaju

2. natjecatelj mora nastupiti na najmanje dvije utrke da bi ostvario plasman za ukupni poredak

3. sve utrke se boduju