Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

HIC 2010.

HRVATSKI INLINE KUP, HIC, 2010., 2. sezona

HRVATSKI INLINE KUP (HIC) 2010.g.

FINALE HIC-a 30.10. subota, Medulin, 2. Meduline Active roller day

Za ovu godinu izabrali smo novu trasu utrke. Utka se vozila kroz Tehnomont marinu Verudela, Pješčana uvala, a start i cilj bio je  ispred hotela Valsabbion. Vozila su se 8 krugova sa usponom prema cilju iza kojeg je bio okret i nazada dolje kroz marinu. Utrka je bila jako zanimljiva jer se vodila oštra borba za poredak na postolju u ukupnom poretku i u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nakon starta koji je dao g. Štifanić, predsjednik odbora za sport općine Medulin, sve cure koje su pretendirale za postolje bile su drugoj grupi. U ženskoj konkurenciji se činilo da Tadeja Donko ima osigurano 3. mjesto, ali Ana Maria Marinić osvojila je 3. mjesto u Medulinu i osvojila 3. mjesto u ukupnom poretku. Nakon što je Marinić otpala, u grupi su još ostale Đurđica Ivanković i Anamarija Pećar, te Karlo Peček i Fran Borna Urban. Na kraju je ipak Đurđica Ivanković odnjela pobjedu i time se izjednačila u ukupnom poretku sa Anamarijom Pećar, te smo dobili dvostruku osvajačicu kupa. U muškoj konkurenciji grupa na startu je bila još veća, iz koje su nakon svakog okreta pojedini natjecatelji počeli zaostajati. Za završni sprint Miodrag Popović ostavio si je dovoljnno snage i ovom pobjedom potvrdio pobjedu i u ukupnom poretku. Na početku uspona prema ciljnoj ravnini Silvio Mrkša bio je na 4.mjestu i krenuo je u sprint i do cilja uspio je preteći Denisa Brkića i Dejana Radojčića, te osvojiti 2. mjesto u utrci, ali i dohvatiti 3. mjesto u ukupnom poretku. Denis Brkić sa osvojenim 3. mjestom na ovoj utrci potvrdio je svoje 2. mjesto u ukupnom poretku.

 U drugoj sezoni HIC-a uspjeli smo osigurati i nagradni fond za ukupne pobjednike u ženskoj i muškoj konkurenciji, te je on jednaki i iznosi:  1. mjesto: 1.000 kn; 2. mjesto: 700 kn; 3. mjesto 500 kn

Svim pobjednicima sportske nagrade uručio je g. Lisjak, direktor Tehnomont marine Veruda.

UKUPNI POREDAK ŽENE           UKUPNI POREDAK MUŠKI

FINALE HRVATSKOG INLINE KUPA

Proglašenjem ukupnih pobjednika u Tehnomont marinu Veruda završila je 2. sezona HIC-a. Završna utrka pokazala se jako zanimljivom, sa puno obrata i pokazal da u ovako kasnim datumima Istra i Medulin, mogu osigurati idealne uvjete za natjecanja na otvorenome.

Općina Medulin, Meduline Active i Tehnomont marina Veruda zadovljni su sa 2. Meduline Active roller day i najavili smo i 3. izdanje ove manifestacije.

6. kolo, 9.10., aerodrom Grobnik, Rijeka

6. kolo, predposljednja utrka HIC-a bila je jedna od najbržih utrka, sa vremenom pobjednika 34:12. Samo za usporedbu lani na istoj stazi Marco Guenci, vozio je maraton u vremenn 1:16, a ovo bi bilo za maraton u vremenu 1:08-1:09. Također svi naši natjecatelji ostvarili su svoja najbolja sezonska vremena. U ukupnom poretku u muškoj konkurenciji Miodrag Popović iz Introline, Beograd, trebao bi biti novi, stari pobjednik HIC-a. U vodstvu je sa 363 boda, dok je borba od 2 do 5 mjesta vrlo neizvjesna. Denis Brkič, Antun Marinić, Silvio Mrkša i Alan Mitrović su na razmaku od 36 bodova. Kod djevojaka u ukupnom poretku borba se vodi za prva tri mjesta između trenutačno vodeče Anamarije Pećar, Đurđice Ivanković i Tadeje Donko.

REZULTATI:  HIC 6.kolo – muški                    HIC 6.kolo žene

UKUPNI POREDAK:        MUŠKI             ŽENE

 

Nakon podjele nagrada svi smo otišli na zajedničku večeru koja je bila u restoranu DEDA na motodromu, te napitke COCKTA, WEIDER i CALSBERG.

6. kolo HIC-a, 9.10. Grobnik, više info na ovom linku

HIC-5kolo, 03.10.2010. nedjelja. LIGA OŠ

5. kolo HIC-a održalo se u Zagrebu na Priobalnoj cesti, Jankomir, kod King Cross-a. Nastupili su natjecatelji iz Austrije, Slovenije i Hrvatske. U muškoj konkurenciji veliko iznenađenje napravio je Anton Marinić, Vatreni Kotači, Hr. U završnom sprintu u kojem je sudjelovalo 5 natjecatelja Antun Marinić uvjerljivo je potukao starije i iskusnije natjecatelje i ostvario svoju prvu pobjedu u HIC-u. U ženskoj konkureciji je bilo manje dramatično, ali svoju prvu pobjedu u ovoj sezoni ostvarila je Tadeja Donko, Slo. U dosadašnja pet kola 2010. sezone HIC-a i u muškoj i u ženskoj konkurenciji imamo  različita pobjednika, tako da je u ukupnom poretku za ovogodišnjeg pobjednika sve otvoreno. Ostalo je još dvije utrke do kraja i ukupno 200 mogućih bodova za osvojiti. U muškoj konkurenciji 8 natjecatelja imaju šansu za ukupnu pobjedu ili plasman među prva tri. U ženskoj konkurenciji je 6 natjecateljica unutar 150 bodova.  VIŠE NA OVOM LINKU

Liga OŠ startala je prije utrke HIC-a i vozila se u disciplini 1.000 metara. U Ligi OŠ pobjednici su: Lucija Rebić, Josip Došen, Nikolina Jurički, Erik Kramberger, Sara Gelenčer, Dominik Mitrović, Dora Gošev i Juraj Jadance. Josip Došen startao je i u Fitness kategoriji, utrka na 1 krug ili 5 kilometara i pobjedio, dok su kod djevojaka u fitness kategorij najbrže bile: Vedrana Bukal, Lucija Barač i Sara Gelenčer. VIŠE O LIGI OŠ NA OVOM LINKU

HIC – 4. kolo u SLAVONSKOM BRODU, subota 28.08. – više

U subotu 28.08. održala se je 1. utrka za HIC i 1. ROLIJADA u Slavonskom Brodu, sa startom i ciljom na poznatom kupalištu POLOJ. Usprkos svim najavama kiše za vrijeme manifestacije nije bilo, sve se odvijalo prema unaprijed najavljenom programu.

Znak za start dala je gđa. zamjenica gradonačelnika Iljana Vrbat Pejić. U suradnji sa MUP-om utrka je bila odlično realizirana, na trasi koja je bila u cjelosti zatvorena za promet.

Prvo su kroz cilj prošli rekreativci najbrža je bila Klara Laura Kos, Martina Knežević i 3. među djevojkama bila je Stela Kustor. Kod muških najbrži je bio Josip Juričić, prof. Robert Smuda i na 3. mjestu Josip Martić. U kategorijiji Fitness do 12.g. pobjedili su: Josip Mitrović, Antonio Radoš, Leo Gerg, a kod djevojčica: Laura Barić, Petra Špiranović i Sandra Bohm.

U SPEED utrci najbrže su bile članice Vatrenih Kotača iz Zagreba: Ana Marija Pećar, Đurđica Ivanković i Anamaria Marinić. U muškoj konkurenciji pobjedio je Nejc Mavsar ispred Miodraga Popovića i Dejana Radojčića.

Na sveopće oduševljenje svih rolera u 17:30 krenula je i ROLIJADA. Lagana vožnja uz muziku kojom prilikom su rolere pokazali svoje trikove, zaplesali, jednom riječju SPORT I GLAZBA.

Odmah najavljujemo i 2. izdanje Brodske utrke, ali u novom terminu.

13.06. JARUN, Zagreb, HIC, link je ovdje

Firma Snovi MIler posebno je nagradila Matevža Remic (KK Kranj,SLO) za novi rekord za 3 krug oko Jaruna. NOVI REKORD je 34:12 ili 11:24 po krugu. Snovi Miler proizvode anatomske madrace i jastuke i novi rekorder dobio je 120 eura vrijedan anatomski jastuk.

30.05. održano je 2. kolo HIC-a na Karting centru Zagreb, u Španskom. Više o HIC-u na gornjem linku

09.05. održano je 1. kolo na ZTZ-u, Velika Gorica, a Črt Lukačić Mori snimio je 2 videa sa ove utrke koje možete vidjeti na ovim linkovima:

http://www.youtube.com/watch?v=WT-0_ng4UTY
http://www.youtube.com/watch?v=eG1vk9-90wo

5. kolo, 03.10. Zagreb, King Cross

Priobalna cesta iza King Cross-a pokazalo se dobro mjesto u Zagrebu za organizaciju rolorskih utrka. U suradnji sa KK Zagreb i Policijskom upravom Zagrebačkom zatvorili smo promet točno u 10:00 sati u skladu sa svim pravilima struke i osigurali maksimalnu sigurnost natjecatelja. Firma Gaz osigrala je energetske napitke WEIDER, a Yeeysee Palačinke. Svi su bili zadovoljni sa stazom i uvjetima, samo je nikima malo smetali uski okreti, ali to je dobra priprema za slične utrke koje su pred nama.

Najveće iznenađenje ove utrk, ali i cijelog dosadašnjeg kupa bio je Anton Marinić koje je u završnom sprintu odnio pobjedu ispred starijih i iskusnijih natjecatelja: Crt Lukačinć Mori, Franz Krainz, Alan Mitrović i Silvio Mrkša. Vozilo se 4 kruga. Nakon svakog kruga vodeća grupa se smanjivala, da bi se sve svelo na završni sprint ove petorke. Utrka za ukupnu pobjedu sada se još više zakomplicirala. Antun je četvrti pobjednik od 5 utrka, samo Remic Matevž na 6. mjestu ima dvije pobjede. Trenutno vodeći Miodrag Popović ima tek jednu pobjedu, a Denis Brkić na 2. mjestu nema niti jednu pobjedu. Antun je sa ovom pobjedom izbio na 3. mjesto. Iza njega su Silvio Mrkša i Alan Mitrović. Njih trojca su u razmaku od 42 boda, ali i jedini koji su odvozili sve utrke. Nec Mavsar objektivno i najbrži natjecatelj je tek na 8. mjestu, ali još uvjek se može umješati u borbu za prva tri mjesta.

U ženskoj konkurenciji samo je Tadeja Donko mogla pratiti dečke i kao 1. u ženskoj konkurenciji ušla u cilj. Ana Maria Pećar pratila je gotovo dva kruga Tadeju, ali je onda posustala i na sigurnom 2. mjestu ušla u cilj. Đurđica Ivanković je odvozila solo utrku, jedno vrijeme pratila ju je Anamaria Marinić, ali nije mogla izdržati do kraja. U zadnjem krugu Anamariaju sustigla je i Ivona Mitrović, ali u završnom sprintu ipak je Anamaria Marinić bila brža.

TRENITNI UKUPNI POREDAK MUŠKI

TRENUTNI UKUPNI POREDAK ŽENE

 

4. kolo, 28.08. SLAVONSKI BROD

Svi natjecatelji oduševljeni su stazom u Slavonskom Brodu. Od Poloja, popularnog kupališta na Savi, vozi se uz Savu do centra Broda i dalje po savskom nasipu prema bazenima Migalovci i nazad istim putem.

Najmlađa natjecateljica bila je Rea Špiranović (5) koja je prošla u partnji svog tate cijelu trasu od Poloja do Nove dvorane i nazad, 5 kilometara. 

REZULTATI FITNES UTRKE: UKUPNO

FITNES DJEVOJKE             FITNES MUŠKI                    (klikni na link pa se otvori novi prozor sa rezultatima)

REZULTATI HIC UTRKE, UKUNO

Trenutni ukupni poredak na 4. kola HIC-a: ŽENE           MUŠKARCI

Nakon utrke održana je i ROLIJADA, zajednička vožnja uz muziku koja je bila postavljena na kamion građevinske tvrtke ŠPRAJC.

ROLIJADA je vožena od Poloja do nove dvorane i nazad.

Od ove godine STARTNINA ZA HIC iznosi: 35 kn (5 eura). Dio uplačenih startnina ide u nagradni fond za prvo tri plasirana u ukupnom poretku, u ženskoj i muškoj konkurenciji. Nagdani fond ovisit će o ukupno uplaćenim startninama, ali očekujemo oko 200 – 150 – 100 eura da budu prve tri nagrae u ženskoj i muškoj konkurenciji.

U trenutku kada se brojna natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu otkazuju, KSH ponosno objavljuje prijedlog kalendara za HIC 2010. u kojem se nalazi 8 utrka, što je za 3 više nego lani.

U Njemačkoj jedan, od dva, inine kup se je ugasio, u Italiji su brojni maratoni otkazani, naš kup se povečava. Nemojte misliti da mi ne znamo za krizu. Stvar je jednostavna, naš rad bazira se na volontarizmu i sportskom entuzijazmu, tako da niti prije novaca nije bilo. Ovom prilikom se zahvaljujem svima koji nam pomažu u realizaciji ovog projekta i pozivam sponzore da nam pomognu u daljnjem razvoju ovog natjecanje.

ROLIJADA

je lagana vožnja svih rolera uz muziku. Razglas je instaliran na kamion koji polako vozi na čelu kolone. Rolijada nije utrka, niti natjecanje, nego druženje i zabava na rolama. 

4. kolo Slavonski Brod, 28.08.2010.

1. ROLIJADA u Slavonskom Brodu i po prvi put u Slavonskom Brodu, utrka u brzinskom rolanju. Start i cilj na Poloju, najpoznatijem kupalištu na Savi, u istočnom djelu Broda. Kod Nove dvorane skrene se lijevo i krene se prema istoku uz Savu, na kraju ceste je Poloj.

Prijave počinju od 14 sati, a prvo startaju polumaratonci u 16 sati, a odmah iza njih kreće i fitness utrka na 5 km. Po završetku natjecanja u 17:30 kreće ROLIJADA.

Trasa utrke polu maratona je od POLOJA u cjelosti uz Savu, kroz centar Slavnoskog Broda, po savskom nasipu prema Migalovcima (bazeni), okret je kod šljunčare (nešto prije bazena Migalovci) i nazad istom trasom. Trasa je cjelom dužinom dvotračna, tako da se treba voziti desnom stranom, a u cjlosti je zatvorena za promet.

Dečki iz lokalnog kluba IHK OKEJ, organiziraju šank gdje će biti ponuda jela i pića tokom cijelog dana, a i noći. U ponudi: roštilj, COCKTA, WEIDER – energetski napici, KARLOVAČKO pivo, i ostalo. Ponesite kupaće kostime.

Promotori SONY-ERICSSON prezentirat će mobitele.

Kako doći do POLOJ-a: izlaz istok sa autoputa, na prvom semaforu ljevo i voziti do mosta te poslje mosta skrenuti ljevo i voziti ravno dokle se može, tada skrenuti desno i voziti do dvorane i stadiona i tu skrenuti lijevo to je več cesta za Poloj

Trenutni ukupni poredak (nakon 3.kola – Jarun):

UKUPNI POREDAK HIC-ŽENE (KLIKNI)          UKUPNI POREDAK HIC-MUŠKI (KLIKNI)

Postavljen je novi rekord za 3 kruga oko Jaruna 34:12 ili 11:24 po krugu, Remic Matevž (KK Kranj,SLO). 13.6.2010.

Nakon utrke na JARUNU održana je i ROLIJADA, vožnja oko Jaruna uz muziku. Vrhunski rolerki doživljaj. Ukupni poredak na gornjem linku sa rezultatima od nedjelje.

Link za slike sa Jaruna: http://picasaweb.google.si/116299473172924111148/RolijadaJarun1362010#  

Na donjem linku rezultati sa Španskog i vremena.

UKUPNI POREDAK HIC-ŽENE (KLIKNI)          UKUPNI POREDAK HIC-MUŠKI (KLIKNI)

Do sada uplaćeno u nagradni fond: 2.100 kn

 Klikni na foto galeriju

13.06. Jarun, Zagreb, 3. kolo

 

Protokol i satnica:

09:30    Slobodni trening

10:00 Start HIC-a, 3. kolo

10:01 start fitness utrke –  1 krug

iza 11:00, ROLIJADA – rolanje uz muziku 1 krug oko Jauna (o završetku utrka)

Od 10 do 12 Jarun zatvoren za promet

Startnina: 35 kn za HIC , Fitness 20 kn , Fitness do 12g. 0 kn

Prijave na: (ime i prezime, datum rođenja, klub/škola, državljanstvo)

            e-mail: info@rolanje.hr

                     Podizanje startnih brojeva od 09:00 sati na mjestu natjecanja

Nagrade: sportske nagrade za sve kategorije

            Proglašenje pobjednika: odmah po završetku natjecanja

Discipline i kategorije za HIC:

Kadeti (do 15 g.), juniori (do 18 g.) seniori, seniori +30,+40,+50  (3 kruga)

Fitness (1 krug)

 Svi natjecatelji moraju biti na raspolaganju sucima i organizatorima 15 minuta prije početka utrke, bez obzira na startnu proceduru. Svi natjecatelji prihvaćaju da ih se slika, snima i da daju izjave. Također se obavezuju da će i 15 minuta nakon završetka ceremonije podjele nagrada biti na raspolaganju organizatorima za potrebe protokola. Svi natjecatelji će za vrijeme proglašenja pobjednika, davanja izjava i slikanja biti u sportskoj opremi za natjecanje.

30.05. Karting centar Špansko, Zagreb, 2. kolo

Karting centar Špansko pokazao se kao odlično mjesto za organizaciju natjecanja. Prvo su startale utrke po kategorijama za Prvenstvo Hrvatske, na 1.000m, 1 krug.. Bilo je odličnih utrka, bilo je padova, naravno bez posljedica. Seniorski prvak Hrvatske je Bruno Tkalčić, dok je seniorska prvakinja Đurđica Ivanković. Članovi Vatrenih kotači su prvaci Hrvatske u svim kategorijama: Antom Marinić i Ana Marija Pećar(juniori), Martin Kolenc i Ivona Mitrović(mlađi juniori), Fran Borna Urban i Anamaria Marinić(stariji kadeti), Petra Wengust(kadetinja).

Za HIC smo imali odličnu utrku. Tek nakon pregleda snimke ulaska u cilj mogli smo proglasiti Matevž Remica (KK Kranj) za pobjednika, jer je gotovo istovremeno ušao u cilj sa Miodragom Popovićem (Intro line), u vremenu 36,13. Na trećem mjestu bio je Denis Brkić (Intro line).

Kod djevojaka pobjedila je Ana Odlazek(KK Kranj) ispred Tadeje Donko (Lendava) i Nike Ponikvar (KK Kranj). 

Protokol i satnica:

8:00    Slobodni trening

9:00    Prvenstvo Hrvatske na 1.000 m, za sve kategorije (Liga OŠ) – 1 krug

10:00 Fitness, 5 krugova

10:30   HIC – 2. kolo, 20 krugova

12:00   Sveučilišno prvenstvo – 5 krugova

12:30    Rolijada  – Slobodna vožnja

12:50   Zatvaranje

Mjesto natjecanja: Karting centar Špansko KLIKNI ZA STAZU

 Startnina: 35 kn za HIC , Fitness 20 kn , PH 0 kn

Prijave na: (ime i prezime, datum rođenja, klub, državljanstvo)

            e-mail: info@rolanje.hr

                     Podizanje startnih brojeva od 08:00 sati na mjestu natjecanja

Nagrade: sportske nagrade za sve kategorije

            Proglašenje pobjednika: odmah po završetku natjecanja

Discipline i kategorije za HIC:

Kadeti (do 15 g.), juniori (do 18 g.) seniori, seniori +30,+40,+50 – 20 km (20 krugova)

Fitness 5 km (5 kruga)

PH (1krug): djeca do 7 g; mlađi kadeti 8-9 g; kadeti 10-11g; stariji kadeti 12-13; mlađi juniori 14-15; juniori 16-17; 18+ seniori

Svi natjecatelji moraju biti na raspolaganju sucima i organizatorima 15 minuta prije početka utrke, bez obzira na startnu proceduru. Svi natjecatelji prihvaćaju da ih se slika, snima i da daju izjave. Također se obavezuju da će i 15 minuta nakon završetka ceremonije podjele nagrada biti na raspolaganju organizatorima za potrebe protokola. Svi natjecatelji će za vrijeme proglašenja pobjednika, davanja izjava i slikanja biti u sportskoj opremi za natjecanje.

Pravila ponašanja na stazi:

–          Vozi se isključivo lijevi zavoj ( u suprotnom smjeru od kazaljke na satu)

–          Strogo je zabranjeno  voziti u suprotnom smjeru na bilo kojem djelu staze (niti 1 metar)

–          Upotreba zaštitnih kaciga je obavezna (nek ponese tko ima) mi ćemo imati za posuditi

–          Zabranjen je ulazak na stazu dok suci ne pozovu natjecatelje, odnosno dok se staza ne otvori       za trening, bit će i drugih utrka

–          Startni broj mora biti vidljivo postavljen od trenutka dolaska na stazu

PROPOZICIJE HRVATSKI INLINE KUP (HIC) (kliki na link)

 Starost natjecatelja se izračunava po formuli: tekuća godina – godina rođenja = starost natjecatelja.

 Od ukupnog broja utrka, boduju se sve utrke osim jedne, najlošije, ako je natjecatelj nastupio na svim utrkama. Ukoliko natjecatelj nije nastupio na jednoj ili više urka, onda mu se boduju sve utrke.

09.05.2010. ZTZ, VELIKA GORICA, HRVATSKA

Aerodromska pista ZTZ-a pokazala se kao odlično mjesto za organizaciju rolerskih utrka. Asfalt bi mogao biti malo bolji, ali zadovoljava

Črt Lukačić Mori snimio je 2 videa sa ove utrke koje možete vidjeti na ovim linkovima:

http://www.youtube.com/watch?v=WT-0_ng4UTY
http://www.youtube.com/watch?v=eG1vk9-90wo

KAO DOĆI NA UTRKU (otvori link)

Mjesto natjecanja: Velika Gorica, aerodromska pista ZTZ (Zrakoplovnog tehničkog zavoda),

Početak natjecanja 12 sati HIC

Početak natjecanja za Ligu OŠ: 11 sati, VIŠE O LIGI OŠ NA OVOM LINKU

Prijave na: (ime i prezime, datum rođenja, klub, državljanstvo)

            e-mail: info@rolanje.hr

                     Podizanje startnih brojeva od 09:00 sati na mjestu natjecanja

Nagrade: sportske nagrade za sve kategorije

            Proglašenje pobjednika: odmah po završetku natjecanja

Discipline i kategorije:

Kadeti (do 15 g.), juniori (do 18 g.) seniori, seniori +30,+40,+50 – 21 km (7 krugova)

Fitness 6 km (2 kruga)

Fitness do 12 g. – 1 krug

Službeni protokol i satnica

 8:00 Otvaranje mjesta natjecanja

9:30 Start atletske utrke i utrke građana

         Prijava za atletske utrke na  http://www.marathon2006.hr/

        11:00          Start Rolerske Lige osnovnih škola      

        12:00          Start Hrvatskog inline kupa (HIC) i utrke građana – rolanje             

        13:00          Proglašenje rezultata atletskih i rolerskih utrka

        13:30          Proglašenje Pobjednika Lige osnovnih škola – rolanje

        14:00         Proglašenje pobjednika po kategorijama – rolanje

ZTZ, na Google Maps

Velika Gorica, Hrvatska

45.719095, 16.093898

http://www.panoramio.com/photo/15313897

PRIJEDLOG KALENDARA ZA 2010.

09.05. Velika Gorica, pista ZTC

30.05. Kartodrom Špansko, Zagreb

13.06. Jarun, Zagreb 

29.08. Slavonski Brod

05.09. Jarun, Zagreb

10.10. Grobnik, Rijeka

23.10. Medulin, finale

jedna utrka održat će se u Ljubljani, Slovenija

 

Utrke koje predlažemo iz kalendara Austrijskog kupa

23.05. Graz

10.07. Zobern, Run&Roll

 Utrke koje predlažemo iz kalendara Talijanskog kupa

06.06. Vicenza

25.07. Villafranca

12.09. Master marathon, Italija