Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

HIC 2009.

Medulin, 08.11.2009.

MEDULIN – Danas je sa startom ispred kampa Medulin održan 1. Medulin Active Roller Day, međunarodna rolerska manifestacija koja spaja najbolje rolere s velikim brojem fitness rolera i dobrom zabavom.

U speed kategoriji koja se vozila u disciplini polu maraton (21 km) u završnom sprintu u kojem se je postigla brzina od gotovo 60 km/h pobjedio je Daniele dal Monte(It), 2. mj. Alessandro Gherardi(It) i 3. mj. Andrea Giunnchi. U ženskoj konkurenciji pobijedila je Martina Paciolia(It), 2. mj. Desiana Caniatti(It) i 3. mj. Giada Sanucci (It).

U fitness utrci koja se vozila od kampa Medulin do kampa Kažela i nazad najbrži je bio Rene Urban(Zagreb), 2. mj. Marko Dorić(Medulin), 3. Konrad Vlačić(Medulin).

Kao uvodno natjecanje održana je i Rolerska liga osnovnih škola na kojoj je nastupilo 70-ak natjecatelja iz Osnovne škole Dr. Mate Demarina u Medulinu u više kategorija. Pobjednici po kategorijama su: 1-3 razred, 300 metara, djevojčice, 1. Marta Vlahović, 2. Nina Katarin, 3. Larisa Imširović; dječaci: 1. Martin Dolenc, 2. Luka PajićAmel Hasanović; 4-6 razred, 300 m, djevojčice: 1. Tajana Agostelli, 2. Sandra Slišurić, 3. Vlerija Kirac; dječaci: 1. Leon Clarkkola, 2. Dominik Dolenc, 3. Matej Papac; 7-8 razred, 5 kilometara, djevojčice 1. Rubina Dejavić, 2. Ana Šimić, 3. Tea Tromba; dječaci: 1. Marko Dorić.

Medalje i nagrade dodjelili su načelnik Općine Medulin Goran Buići donačelnik Damir Demarin. Organizatori su za sljedeću godinu najavili masovniju manifestaciju uz učešće natjecatelja iz sve većeg broja zemalja, a iznad svega želja je poraditi na omasovljavanju „dječjeg“ dijela natjecanja u cilju promocije ovog sporta, javljaju iz Koturaljkaškog saveza Hrvatske.

UKUPNI POREDAK POLU MARATONA-klikni

 

 

EUROPSKO PRVENSTVO U MARATONU

GROBNIK, RIJEKA 11.10.2009.

ENGLISH (clik for english version)

Europska federacija dala je najbolje ocjene za organizaciju Europskog prvenstva našem savezu, tako da će se na Grobniku i u bodućnosti održavati velike rolerske priredbe.

Video, slike na OVOM LINKU

26.09.2009. 4. kolo AAC, Podsused

Zamjenska utrka za utrku koja je trebala biti u Kranju, održat će se u subotu na igralištu OŠ ban J Jelačić u Podsusedu, Podsusedski trg, iza dvorane Sutinska vrela.

Klikni za raspored   – here is the link for timetable, and below is link to the map of the track

Klikni za mapu 1           klikni za mapu 2

06.09.2009. 4. kolo HIC, Jarun, Zagreb

Svi na Jarun prije škole

AK Marathon 2006. i Zagrebački koturaljkaški savez, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, organiziraju sportsko natjecanje u trčanju i rolanju na SRC Jarun pod nazivom „Svi na Jarun prije početka škole“.

         Cilj ove sportske manifestacije je druženje i zabava za cijelu obitelj i sve generacije, te poticanje na bavljenje sportskom rekreacijom tokom cijele godine, a upravo su roleri i trkači zaštitni znak rekreacije na Jarunu.

kategorije: SPEED (3 kruga): kadeti (do 15g – 1994 i mlađi), juniori (do18 – 1991 i mlađi) seniori, seniori +30 (1979 i stariji) , seniori +40, seniori +50 

kategorija FITNESS (1 krug): kadeti (do 15 g) i ostali

Na ovom linku tablica ukupnog poretka za HIC i vremena postignuta na Jarunu.

Klikni za tablicu

Klikni za foto galeriju

 

EUROPSKO PRVENSTVO U BRZINSKOM ROLANJU, Oostende, Belgija

Hrvatskoj momčadi 18. mjesto u Europi u ukupnom poretku

Kadeti, juniori i seniori nastupit će u 4 discipline utrka na cesti. Ovo je po prvi put da kadeti, juniori i seniori imaju zajedničko Evropsko prvenstvo i ujedino ovo je jedno od najbrojnijih EP u zadnje vrijeme. Rezultate možete u živo pratiti preko službene web stranice EP

KLIKNI ZA LINK  

3. kolo HIC, 31.05. Zagreb

Na karting centru Zagreb u Španskom održano je 3. kolo HIC. Nastupilo je preko 50 rolera u dvije utrke: speed utrka, na 20 krugova i fitness utrka na 5 krugova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slike s proglašenja ukupnih pobjednika. U speedu: 1. mjesto Miodrag popović, Intro line-Beograd, 2. mj. Aleš Gros, Medvode, 3. mj. Dino Alberini, 5 element – Rijeka. Kod žena: 1. Tadeja Donko, M Sobota, 2. Ana Odlazek, Kranj, 3. Nika Manevski, Piran

U fitness kategoriji sva tri prva mjesta osvojile su članice Zagrebačkog kluba vatreni Kotači: 1. Anamaria Marinić, 2. Kristina Wengust, 3. Ivona Mitrović. U muškoj konkurenciji: 1. Igor Erceg, Piran, 2. Blaž Ponikvar, Kranj, 3. Fran Urban, Zagreb 

Evo i UKUPNOG PORETKA nakon 3. kola

Poredak po kategorijama: ŽENE       MUŠKARCI   nakon 3. kola

Zahvaljujemo našem sponzoru COCKTI

Brod na Kupi, 24.05.2009.

Po prvi put su roleri prošli stazom doline rijeke Kupe. Rolere je najviše usporavalo, na  gotovo 22 km, blago valovite staze, ili za fitness rolere 8 kilometara, djelomično loš asfalt, a nakon toga i vrućina. Zahvaljujući sponzoru COCKTI svi su imali docoljno pića.

Pobjednik u muškoj konkurenciji ponovno je bio Miodrag Popović, Intro line, Beograd, u vremenu 45,42. Iza njega u cilj je stigao Aleš Gros, Medvode,  i 3. mjesto osvojio je Dino Alberini, 5 element, Rijeka, sa vremenom 46,10.

Kod žena pobjedila je Nastja Gradišar, Kranj, sa vremenom, 45,52, ispred Vanje Pušnik, Split, te Nike manevski, Piran.

U utrci na 8 kilometara prva je u cilj stigla Ana Maria Marinić, Vatreni Kotači, Zagreb, 20,50, a druga među curama bila je Ivona Mitrović, isto iz Vatrenih Kotača, Zagreb. Kod dečkiju prva dva mjesta osvojili su braća Gal i Anže Gros,Kranj, dok je 3. mjesto osvojio Andrej Radalj, 5 element, Rijeka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografije dostavio: Črt mori Lukančić , klikni na sliku za uvečati

Ukupni poredak za HIC nakon 2. kola, Brod na Kupi , klikni

Bundek 09.05.2009.

Opis trase: starta se kod Hotela zagreb i kreće se prema zapadu, prema mostu Slobode. Nakon cca 300m skreće se desno ispod mosta Slobode. Nakon daljnjih cca 600 metara skreće se desno u Antalovu ul i rola se pored hipodroma i ZV do okreta br 3. Vraća se istom trasom do ponovnog skretanja lijevo i prolazi ispod mosta, kada se vraćate na Bundek. Prolazi se pokraj ciljnog luka i Hotela Zagreb te se nastavlja kretati prema istoku do okreta br. 2. Vraća se istom trasom i nakon prolaska kružnog toka ostalo je još cca 400 metara do ciljnog luka i kraja prvog kruga. Još dva kruga za polu maraton. 

Obavezno kretanje desnom stranom kolnika. Promet će biti u potpunosti zatvoren na cijeloj trasi. Svi startaju zajedno. Start svih kategorija polu maraton, 30 sec kasnije start fitness na 2 kruga i nakon sljedećih 30 sec, start utrke građana 1 krug. Svak utrka imat će svoju moto pratnju sa sucima. 

HRVASTKI INLINE KUP, HIC,

Po uzoru na Svjetski inline kup i druge nacionalne kupove, Izvršni odbor KSH donio je odluku da od sezone 2009. starta i HIC. Inline kup je etapna utrka u brzinskom rolanju. Svaka etapa je jedna cestovna utrka na kojoj se osvajaju bodovi ovisno o plasmanu. Disciplina u kojoj će biti organiziran HIC je polu maraton (21 km ili cca 3 kruga oko Jaruna), ali je dozvoljeno i odstupanje, a minimalna dužina utrke je 10 km.

Natjecatelji će biti razvrstani u dvije osnovne kategorije: speed i fitness. U fitness kategoriju spadaju oni roleri koji koriste fitness role, a to znači: visoka cipela i nije od karbona, ima najviše 4 kotača i niti jedan nije veći od 90 mm. Svi ostali spadaju u kategoriju speed. Žene se natječu odvojeno od muškaraca, ali start može biti zajednički. U speed kategoriji postoje i starosne kategorije, a to su: juniori, seniori, seniori +30, +40, +50 i +60. U fitness kategoriji može biti i kraća staza. Na svakoj utrci bit će organizirana i utrka za najmlađe u disciplinama između 500 metara i 3 km.

Pobjednici će se progrlašavati na svakoj utrci. Prvo ukupni pobjednici, a onda pobjednici za svaku ketegoriju. Sportske nagrade bit će osigurane za sve.

Cilj je za svaku utrku osigurati nagradni fond od minimalno 1.800 kn.

Pobjednik kupa (ukupni i po kategorijama) je natjecatelj sa najviše osvojenih bodova. Ako dva ili više natjecatelja imaju isti broj bodova gleda se tko ima više 1., 2. i 3. mjesta, a ako je i to izjednačeno, odlučuje tko je bio bolji na finalnoj utrci.

Bodovanje je od 100 bodova za 1. mjesto do 1 boda za 35. i svako sljedeće mjesto.

KSH će osigurati najbolje moguće uvjete za svaku utrku, a to znači: kompletno zatvaranje prometa na trasi utrke za cijelo vrijeme trajanja utrke, auto i moto pratnju sa sucima, Zadnjih 300 metara trasa će biti zatvorena sa ogradama, tako da niti gledatelji neće moći ometati finiš, trasa će biti očišćena od lišća, balta i sl., prije cilja bit će postavljene oznake 1km, 500 m i 300m, svaka staza bit će izmjerena i objavljena sa itenerom na webu, bit će postavljen video foto finiš.

Prijedlog kalendara:

09.05. Bundek, Zagreb, start u 12:00

24.05. Brod na Kupi, start u 16:00

31.05. Jarun, Zagreb, start u 10:30

Split – oko 01.09.

11.10. Grobnik, Rijeka – FINALE

HRVATSKI INLINE CUP (HIC) 2009.

S ponosom možemo objaviti da od sljedeće sezone 2009. starta i Hrvatski inline cup (HIC).

Inlini kup je etapna utrka u brzinskom rolanju. Svaka etapa je jedna cestovna utrka na kojoj se osvajaju bodovi ovisno o plasmanu. Disciplina u kojima će biti organiziran HIC je polu maraton. Pravo nastupa imaju svi koji uplate startninu i potpišu pristupnicu. Pobjednik svake etape bit će nagrađen, a ukupni pobjednik bit će posebno nagrađen. Cilj nam je osigurati nagradni fond za svaku utrku od barem 1.500 kn.

Natjecatelji će biti podijeljeni u dvije osnovne kategorije: speed i fitness . U fitness kategoriju spadaju oni koji koriste fitness role. Fitness role su: visoka cipela i nije od karbona, imaju 4 kotača i nijedan nije veći od 90 mm. Svi ostali su speed roleri. Žene će se natjecati odvojeno od muškarac. Starosne kategorije su: juniori (do 18 g.), seniori, seniori +30, seniori +40, seniori +50 i seniori +60. Ukupni pobjednik pojedine etape i ukupni pobjednik kupa je najbrži natjecatelj bez obzira za starosnu kategoriju. Kup će imati 5 do 7 utrka po cijeloj Hrvatskoj i uskoro ćemo objaviti prijedlog kalendara i propozicije natjecanja.

Počnite trenirati!!