Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

GODIŠNJI SEMINAR ZA SUCE I TRENERE UMJETNIČKOG KOTURALJKANJA

Dana 17.04.2021. u prostorijama Sportskog saveza Grada Zagreba u organizaciji Koturaljkaškog Saveza Hrvatske  održao se Godišnji seminar za suce i trenere umjetničkog koturaljkanja.

Seminar se održao pod stručnim vodstvom Luke Markića i Lea Pliška, koji su u uvodnom predavanju prezentiraju reprezentativne aktivnosti u 2021. godini, podsjetnik za WADA certifikat te WS platforma prijava sportaša.

Nakon uvodnog govora, i predavanja, predsjednik koturaljkaškog kluba „Uljanik“, Alen Šarić, predstavlja datum održavanja, način suđenja i kategorije te eventualni plan „B“ za slučaj lockdown-a ili zabrane natjecatelja za Državno prvenstvo i Amforu 2021.

Slijedi opširno predavanje Maje Celije, koja je putem platforme WS Academy, odslušala i uspješno položila Coach level 1 – Free skating, te prisutnima predstavila svoje nove vještine i primjenu istih kod djece.

Nakon Maje Celija, riječ preuzimaju Dragan Ivančić i Leo Pliško vezano za elemente kratkog i dugog programa za sve natjecateljske kategorije i juniori in-line, te prezentacija pravila za korake (leveli) i pravila za piruete.

Zatim slijedi predavanje i radionica Ivane Petljak Gargo, na temu kako pripremiti koreografiju, kako rasporediti elemente (skokove, piruete, korake), te na koji način odabrati muziku.

Nakon kraće pauze seminar se nastavlja predavanjem Ive Burić-Bučaj, koja je putem WS Academy odslušala predavanja za Data operator, te je prezentirala način suđenja u RollArt-u, te skupa sa ostalim sudionicima izvela simulaciju suđenja Roll Art.

 

Iva Burić-Bučaj, mag.philol.ital.