Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

ATOM PRO FITNESS

Luigino ATOM PRO FITNESS rola je kombinacija karbonske speed role i visoke cipele. Model se trebao pojaviti početkom 2019.sezone, ali proizvodnja je kasnila i prodaja je počela početkom indoor sezone, listopad  2019. Prema ponudi modela za 2020, ovo je najbolja rola u svom segmentu, te ima najbolji omjer cijene i kvalitete u višem cjenovnom rangu rola. (Na slici gore kombinacija 3*110mm, na isti frame mogu se montirati i 4*90mm kotači)

Ova rola namijenjena je naprednim fitness rolerima, koji su savladali osnovne tehnike. Odlična je za one koji žele po prvi put nastupiti na rolerskom polu maratonu ili maratonu. Nikako nije namijenjena početnicima.

Ovaj model prodaje se u setu, što znači da se kupuje cipela i  frame sa kotačima. U setu dolazi ATOM PRO FITNESS polu visoka cipela, ATOM MATRIX kotači, BIONIC ABEC 7 lageri te Atom Striker Mark II, frame. Kočnica nije u setu, ali može se naknadno kupiti i montirati na frame.

Komplet je odlično podešen, što se na kraju odražava i u vrlo povoljnoj cijeni od samo cca 300 eura. Cijena varira u odnosu na izbor frame-a. Naravno uz odgovarajući frame dolaze i odgovarajući kotači. U ponudi su 4 veličine frame, ali uvijek isti model. Frame Atom Striker Mark II odličan je za sve, do nivoa top pro rolera. U trenutku kad će te željeti se prebaciti na nisu cipelu, samo trebate kupiti novu cipelu i prebaciti frame. (na slici 4*100m)

Za razliku od fitness cipele kod ove role možete podešavati poziciju frame u odnosu na cipelu, što je kod speed rola normalno.

Mogući framovi

 1. 4*90mm ili 3*110mm može se kombinirati (možda i najisplativija varijanta za vožnju po gradu sa 90 mm i 110m za utrku)u setu dolazi samo jedan set kotača, drugi se mora doplatiti
 2. 4*100 mm, all round kombinacija, s obzirom na cijenu kotača, i dostupnost kotača od 100mm, dobra varijanta za onog tko ne želi imati različite veličine kotača
 3. 4*110 mm, za one tehnički i fizički najspremnije
 4. 3*125mm, samo za maratone, najskuplja kombinacija

(Na slici 3*125 mm)

Polu visoku cipelu moramo komparirati sa fitness cipelom, ali i sa speed cipelom.

Atom Pro Fitness je prvenstvo namijenjena naprednim rekreativnim rolerima koji voze distance polu maraton, pa do maratona, te povremeno sudjeluju i na utrkama. Treba naglasiti da cipela ima karbonski donji dio, a gornjište je slično fitness cipeli, ali puno bolje. Karbonski dio će biti na početku malo tvrd i možda malo neudoban, ali kada se naviknete vidjet će sve prednosti. Karbon je puno tvrđi materijal od plastike, od koje je napravljena fitness rola. Ovo bi trebala biti prva , a nekima i zadnja cipela nakon obične fitness cipele /role. Iako nismo mogli isprobati trajnost, vjerujem da će trajati puno duže nego obična fitnenss cipela.

Prednosti:

 • Izmjenjiv frame
 • Podesiva pozicija frame
 • Karbonska cipela
 • Polu visoka cipela daje odličnu sigurnost i stabilnost skočnom zglobu i nozi
 • Relativno je udobna / u odnosu na nisku speed cipelu
 • lateralno je jako dobro  stabilna, gotova kao i niska speed cipela
 • Odlično prenosi silu na podlogu
 • Već samo sa žnirancima može se dobro zategnuti uz nogu
 • Gornju kopču ne treba jako zatezati, daje dodatnu stabilnost skočnom zglobu
 • Fitness roler će odmah imati osjećaj da ide brže
 • Veliki kotači za mirnu i brzu vožnju

Mane:

 • Ovo očito nije rola za početnike
 • Čičak traka, bila bi bolja prava speed kopča sa mikro regulacijom, ali zato fitness rolerima  biti će jako praktična
 • Tko pređe sa fitness cipele bit će mu u početku, dok se ne navikne, malo tvrda
 • Kočnica nije u paketu

(Na slici speed rola sa istim framom i 4*100mm)

 

 

Linnk na web stranicu prodavača ovih rola

https://www.luigino.sk/kolieskove-korcule