Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Arhiva

9.5.2013. Pula

PULA INLINE vs TIGERS STEGERSBACH (Austrija)
U četvrtak, 9.svibnja, održat će se prijateljska utakmica hokeja na rolama na igralištu ”Pattinaggio (Pula) u kojoj će sudjelovati ekipe austrijskog hokej kluba ” Tigers Stegersbach” i hokejaši kluba KK „Pula Inline“, tzv „Gladijatori“.Početak utakmice planiran je u 20.00 sati i ulaz je za sve posjetitelje slobodan.Inicijator ovog prijateljskog međunarodnog susreta je KK Pula Inline, koji je u sklopu priprema gostiju iz Austrije dogovorio ovu prijateljsku utakmicu.Kroz organizaciju ovakvog događanja puljane želimo upoznati s ovim sportom, njegovim specifičnostima i atraktivnošću koja će nedvojbeno privući mnoge mlade .Podsjetimo kako je KK Pula Inline osnovan prije tri godine, a okuplja tridesetak djece iz Pule i okolice, te dvadesetak veterana. Članovi KK Pula Inline najavljuju prezentaciju opreme i načina odijevanja,što će biti posebno atraktivno za gledatelje. 

09.12.-2.2007.atletski polumaraton za žene Zagreb-V.Gorica

Naš dugogodišnji partner Dragan Mirosavljević, predsjednik kluba “Marathon 2006” iz Čazme organizira atletski polumaraton samo za žene. Start polumaratona je na Bundeku ispred hotela “Zagreb” u 10:00 sati, cilj je nakon točno 21,095 metara ispred Pučkog učilišta u Velikoj Gorici

 

22.10. Pobjede naših u Talijanskom inline kupu  
Silvio Mrkša – 1.; Sven Skec – 2.; Bruno Tkalčić – 3.

Talijanski inline kup počeo je 15.04. u Bologni i završio 22.10. u Carpi, pokraj Modene. Talijanski rolerski kup sastojao se od 7 kola, etapa, a u svakoj etapi vozilo se između 21 i 42 km. Nakon svakog kola skupljali su se bodovi ovisno o plasmanu i nakon 6 mjeseci natjecanja u Italiji u konkurenciji od skoro 500 rolera iz 18 zemalja dobili smo konačne pobjednike.
Zadnja utrka vozila se po hladnom vremenu koja je bila više taktička nego borba za pobjedu u utrci. Svaki natjecatelj je pazio na svoje direktne konkurente, bar oni vodeči koji su branili svoje od prije stečene pozicije.
Ono što je za nas najvažnije su odlični ukupni plasmani naših natjecatelja.
Počnimo od najmlađih, kadeta: Sven Skec osvojio je 2. mjesto, a Bruno Tkalčić 3. mjesto u ukupnom poretku. Čestitamo dečki.
Silvio Mrkša, Prvak Hrvatske u polumaratonu osvojio je i Talianski kup u kategoriji +50. 
Nakon prošlogodišnjih odlčičnih vožnji u Austriji i osvajanja ovogodišnjeg Alpe-Adria kupa naši roleri osvojili su i Talijanski kup. 
Molimo sponzore da nam pomognu u sljedećoj takmičaeskoj sezoni kako bi mogli nastaviti s ovako dobrim rezultatima.

07.10.2007. Finale Alpe Adria kupa, Riječki polumaraton 

Obajvljujem neslužbenu ciljnu listu, onakvu kakvu su nam dostavili mjerioci vremena, championchip. Ima puno nepravilnosti koje moramo ručno ispraviti, ali ju svejedno objavljujem. Unaprijed se ispričavam svima koji su oštečeni, ali uskoro će sve biti ispravljeno.

Rezultati za Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu:
Seniorke
Seniori

26.09. Tiskovna konferencija

Danas je u restoranu Vinodol, Teslina 10, održana Tiskovna konferencija povodom Finala AAC u Rijeci. Kako je prošla konferencija najbolje će reći novinari kroz svoje članke i radijske izvještaje.         
ČLANAK u Večernjem listu 27.09.2007.
Članak u SN 27.09.

22.09. AAC, Graz, maraton

 
Alpe-Adria kup u brzom rolanju postaje najznačajnije kup natjecanje u koturaljkaškom sportu u regiji. Cilj natjecanja je da se prvenstveno mladi sportaši što bolje pripreme za velika sportska dostignuća na Europskim i Svjetskim prvenstvima. Da bi u tome uspjeli prvo moraju pobjediti vršnjake iz susjednih zemalja u Alpe-Adria kupu. U AAC su zastupljene sve discipline brzog rolanja od 500 m do maratona, 42,195 m i do sada u ovoj sezoni nastupilo je 169 natjecatelja.

U subotu je održano predzanje kolo, koje se je vozilo oko Schwarzlsee-a u Grazu, Austrija. Što je Zagrebu Jarun, to je Schwarzlsee u Grazu, mjesto za sport i rekreaciju, sa 4,6 km kružnom stazom oko jezera.

 U Grazu se vozio maraton, odnosno za kadete 2 kruga oko jezera ili 9,2 km, natjecanje je bilo ujedino i državno prvenstvo Austrije u maratonu.

Najbolje je odvozio Sven Skec koji je pobjedio u svojoj kategoriji i gotovo osigurao pobjedu u ukupnom poredku. Martin Kolenc iz utrke u utrku vozi sve bolje i bolje. Osvojivši 2. mjesto u Grazu, zadržao je 1. mjesto u ukupnom poretku. Također i Anamaria Pečar osvojila je 2. mjesto i zadržala 1. mjesto u ukupnom poretku. Bruno Tkalčić osvoji je 1. mjesto i gotovo osigurao i ukupnu pobjedu u kategori mlađih juniora.

Od seniora nastupili su Đurđica Ivanković, koja je osvojila 6. mjesto u kategoriji i Silvio Mrkša koji je osvojio 5. mjesto.

15.09. Cesenatico, Italija

Cesenatico je ljetovalište na Jadranskoj obali, blizu Ravene,  i očekivali smo  dobru trasu za utrku, nakon mučenja po uzbrdicama kroz vinograde u Austriji. Izbor trase bio je OK, ali na više od pola trase asfalt je bio ispod svake kritike. Tako grub asfalt nije bio ni na pisti F1 u Imoli, niti je na našem Grobniku.

Kadeti su vozili 5 krugova ili 20 km. Masteri su vozili 7 krugova ili 28 km.

U ukupnom poretku, što se tiče naših natjecatelja skoro sve je riješeno i u zadnjem kolu, koje je na rasporedu 20.10 u Carpiju trebali bi potvrditi svoje plasmane u ukupnom poretku:

Sven Skec, kadet, 2. mjesto

Bruno Tkalčić, kadet, 3. mjesto

Silvio Mrkša, +50, 1. mjesto

09.09. AAC, Eisenstadt

Sven Skec i Bruno Tkalčić osvojili su 2. mjesto na polumaratonu u Eisenstadtu, Austrija i zadržali vodeče pozicije u AAC u svojim kategorijama. Sven Skec u kategoriji kadeti, a Bruno Tkalčić u kategoriji mlađi juniori.

Klikni OVDJE za tablicu rezultata i više informacija sa utrke.

Finale inline alpin Europa kupa, Opatija 08-09.09.2007.

09.09. Yvonne 7. na Finalnoj utrci Europa kupa.
08.09. Danas je održana utrka za Prvenstvo Hrvatske. LINK

Talijanski inline kup, 04.08.

Ovaj vikend održano je 05. kolo Talijanskog inline kupa u Pescantini, pokraj Verone.

Na stratu je bilo preko 200 rolerica i rolera iz Njemačke, Slovenije, Italije i naravno naši dečki. Mnogi su na moru, odmaraju, ali oni koji se bore za ukupnu pobjedu u ovom jakom kupu tako nešto nemogu si priuštiti.

Naši kadeti nakon uspješnog Europskog prvenstva imali su malo odmora i sada kreču u završnicu sezone. Na Europskom prvesntvu Bruno Tkalčić ostvario je najbolji plasman na pisti u eliminacijskoj utrci na 5000 m, 19. mjesto, a najbolje vrijeme i novi Hrvtaski rekord postavio je na 1.000 metara 1,36:105. Sven Skec najbolji rezultat ostvario je na pisti u kronometru 300 metara sa vremenom 31:325 sec i osvojio 23. mjesto.

Sada su u Talijanskom inline kupu samo potvrdili svoje vodeće pozicije, Sven Skec je trenuto 2. u ukupnom poretku, a Bruno Tkalčić je 3. u ukupnom poretku.

Silvio Mrkša u kategoriji +50 odlično vozi, sada je bio drugi, ali je i dalje vodeći sa 445 bodova, 65 više od drugoplasiranog. Inače pobjeda nosi 100 bodova, drugo mjesto 90, treće 80 itd., a 46. mjesto 1 bod.

Do kraja su još dvije utrke, jedna u rujnu i zadnja 21.10. i ako se ne desi neko veliko iznenađenje ovi naši natjecatelji trebali bi zadržati svoje visoke plasmane u Talijanskom inline kupu. Inače Italija je jedna od tri najjače rolerske nacije na svijetu, pored Kolumbije i Amerike.

Ovaj vikend: 08.07. ROLIJADA

povodom 20. godina Univerzijade – Zagreb 1987.

Za sve sudionike osigurane majce.

Nije natjecateljskog karaktera.

Start ispred Doma Tehnike na Jarunu.

Natjecatelji moraju biti na startu u 8:40. 

 Svakog petka,subote i nedjelje

od 18 sati ROLLER BEACH PARTY

Beach Bar na Jarunu nalazi se uz rolersku stazu na Velikom jezeru, pokraj terena za rukomet na pjesku.


 

17.06. Svjetsko prvenstvo u maratonu

Dok su se naši kadeti borili za prvaka Hrvatske, naši najbolji roleri borili su se najboljim svjetskim maratoncima u Zurihu, Švicarska, na Svjetskom prvenstvu u maratonu, 42 kilometra. U pratnji reprezetnacije bio je i predsjednik saveza g. Dubravko Miler.

ĐURĐICA IVANKOVIĆ osvojila je 10. mjesto sa novim Hrvatskim rekordom za žene 1:30, jedan sati i trideset minuta za 42 kilometra. Ponovila je odličan rezultat sa prošlog Svjetskog prvenstva.

SILVIO MRKŠA osvojio je 14. mjesto u konkurenciji +50, sa vremenom 1:20. Što je također odličan rezultat i njegovo najbolje vrijeme. Bravo Silvio. Luka Markić osvojio je 46. mjesto. 

10.06. prvenstvo Hrvatske za juniore

Nakon održanog posljednjeg kola, prije finalne utrke, rolerske lige OŠ, na istoj stazi, 110 m kružna staza sa 4 zavoja, održano jeutrka za prvenstvo Hrvatske za juniore, bodovna utrka na 2.000 metara.

Pobjedio je Sven Skec sa 6 bodova, za jedan bod više od drugoplasiranog Jakova Domitreka, a na 3. mjestu bio je Bruno Tkalčić.

 

02.06. Noale, Talijanski inline kup
03.06. Murska Sobota, SLO, AAC

Nastavljamo sa dobrim rezultatima. Kadeti Bruno Tkalčić i Sven Skec nalaze se na 2., odnosno 3. mjestu u ukupnom poretku IIC, nakon tri od sedam kola. Sven je u uzbudljivoj završnici dorolao do 3. mjesta i svojeg prvog postolja u IIC. Iz Venezie odmah smo putovali u Sloveniju na AAC. Martin Kolenc i Martin Skec odličnom vožnjom osvojili su, svaki u svojoj kategoriji 3. mjesto na 500m. Ostali naši natjecatelji bili su standardno dobri i samo potvrdili visoki plasman u ukupnom poretku AAC.

Više o natjecanjima koja su održana ovog vikenda poročitajte OVDJE.

19.05. Prvenstvo Hrvatske u HALFPIPE, Jarun

Dobra muzika, atraktivni trikovi i nešti padova, ali bez povreda. Tako je bilo danas na 1. prvenstvu Hrvatske u halfpipe na Jarunu.

U seniorskoj konkurenciji pobjedio je Sanjin Hadžiomerspahić, u juniorskoj konkurenciji (cure i dečki zajedno) pobjedila je Martina Hohnjec, a Tin Hadžiomerspahić pobjedio je u U-20 kategoriji.

OVDJE je izvještaj i slike .

Jake utrke na 2. kolu AAC, Kranj, SLO

12-13.05. u Kranju održano je 2. kolo AAC. Prvi dan vozio se kronometar i 1.000 m na pisti, a drugi dan 500m i duga pruga (2,3,5 ili 10 km) na cesti, kružna ulična utrka, krug 330 m.

 Naši natjecatelji osvojili su 3. mjesto Bruno Tkalčić i Sven Skec, a Anamarija Pečar 7. mjesto. Sven Skec ovim plasmanom zadržao je 1. poziciju u ukupnom poretku, a Bruno Tkalčić 2. poziciju, Anamarija Pečar pala je na 3. mjesto u ukupnom poretku. Luka Markić bio je glavni sudac natjecanja.

Više informacija o utrci-KLIKNI OVDJE, a za sve rezultate KLIKNI OVDJE.

McDonalds sponzor ovogodišnje Rolerske lige OŠ

U 5. sezoni Rolerske lige OŠ naš dugogodišnji partner McDonalds pomoći će nam u organizacije 5. Rolerske lige OŠ. Na svim utrkama Rolerske lige osigurat će osvježavajuće napitke i prigodne nagrade za mlade rolere. Prvo kolo održat će se 12.05. na igralištu OŠ Retkovec u Zagrebu. Svi zainteresirani osnovnoškolci mogu se prijaviti prije početka natjecanja. Za više informacija o McDonaldsu kliknite njihov logo.

 

Klub “PETI ELEMENT” iz Rijeke primljen u Riječki sportski savez

Na upravo održanoj Skupštini Riječkog sportskog saveza Klub “Peti elemant” primljen je u Savez, što je potvrda njihovog rada, u još malo pa gotovo 10 godina.

Također su pokrenuli i školu rolanja. Svi zainteresirani koji se žele upoznati s osnovama ovog sporta i koji bi se htjeli aktivno ili rekreativno baviti rolanjem mogu se prijaviti na telefonski broj 099 6849433 (Andrej Radalj). Škola rolanja održava se pokraj Osnovne škole „Gornja Vežica“.
Nakon škole rolanja organizirat će se Prvenstvo Rijeke za osnovnoškolce, a najbolji natjecatelji će nastupiti na finalnoj utrci Rolerske lige OŠ  na Trgu bana J. Jelačića u Zagrebu. (11.04.2007.)

Počinju škole rolanja

Stav Svjetske organizacije je da svima treba 10 sati škole rolanja. U osnovne tehnike spadaju tri (3) tehnike kočenja, vožnja po ravnome i skretanje.

Individualni sati. Ako preferirate individualni oblik rada, naši treneri doći će na lokaciju koja vama najviše odgovara i na lokaciju na kojoj će te najčešće rolati i pomoći će Vam u savladavanju osnovnih ili naprednih tehnika.

Škole rolanje. Za gradove u kojima je organizirana škola rolanja kliknite OVDJE (16.03.2007.)

 Počinju treninzi na Jarunu, subota 10 sati

Od 03.03. svake subote sastajemo se ispred restorana Leut na Jarunu i u 10 sati krećemo na trening – vožnju oko Jaruna. Ovisno o broju rolera i njihovoj spremi podjelit ćemo se u grupe, koje će voditi treneri, i voziti 2 ili više krugova. Vozi se lijevi krug.

Svi zainteresirani neka dođu prije 10 sati na mjesto okupljanja jer u 10 sati je početak treninga.

Treneri su Zlatko, Silvio i Luka.(26.02.2007.)

KSH na Sajmu sporta od 21-25.02.2007.

Od 21-25.02.2007. održava se tradicionalni Sajam sporta i nautike na Zagrebačkom Velesajmu.

Ove godine naš Savez imat će po prvi put svoj prostor na kojem ćemo demonstrirati Inline alpin slalom. Nova disciplina u programu našeg saveza. Svi posjetitelji našeg štanda moći će isprobati vožnju meću kolcima. Osigurat ćemo role i zaštitnu opremu za posjetitelje, kao i stručnu pomoć i fotografiju za uspomenu.

Osim demonstracije i probne vožnje na štandu će se moći vidjeti video spotovi sa naših utrka, dobiti informacije o našim programima i odgovori na sva pitanja. Pripremili smo Vam promotivni materijal i stručne savjete naših trenera i najboljih natjecatelja.(20.02.2007.)