Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

ZAVRŠENA JE 2017. sezona,22.10.2017.

Finale 2017. sezone održalo se 22.10. u nedjelju na Karting centru Zagreb, Špansko, Gustava Krkleca 23.

Pred kamerom Z1 televizeje održala se jedna od zanimljivijih utrka HIC. Na startu je bilo natjecatelja iz 5 zemalja i velika žurba da ne počne padati kiša, koja je bila najvaljena za 12 sati. Program je bio malo promjenjen od uobičajenog za ovu stazu, tako da je HIC utrka startala u 10:20. Marko Dolić  (Vatreni kotači, Zagreb) i Miha Remic (Kranj, Slovenia) već u trećem krugu odvojili su se u solo utrku.Nizali su brze krugove i već na polovici utrke ‘zarundali’ gotovo sve. U 11-tom krugu Remic je imao tehnički kvar na roli, frame mu je otpustio sa cipele. Dok je našao ključ i rješio problem Marko je stigao napraviti cijeli krug. Jedini koji su ostali s njima u krugu bili su Ana Odlazek (LJubljana, Slovenia) i Paulo Campi (SC Rovigo, Italia). Ana je u jednom trenutku odlučila krenuti u lov za Markom, ali na kraju uspjela doći samo na 9 sekundi zaostatka.Marko je popravio svoj državni rekor u disciplini 15.000m cesta, koji sada iznosi 26:40,22. Na drugom mjestu u muškoj konkurenciji bio je Paulo Campi, a na trećem mjestu Matevž Remic (Kranj, Slo). U ženskoj konkurenciji iza Ane kroz cilj je prošla Desy Caniatti (SC Rovigo, Italia) i na 3.mj Petra Jašić (IntroLine, Beograd).

UKUPNI poredak HIC-a za 2017. pobjednici su : Polona Zakrajšek (Ljubljana, Slo)  i Marko Dolić (Vatreni kotači, Zagreb) – drugi put pobjednik HIC-a

U ženskoj konkurenciji: 2.mj Ana Vučić, 3.mj. Ana Marija Pećar , obje Vatreni kotači, Zagreb

U muškoj konkurenciji: 2.mj. Silvio Mrkša (Zagreb); 3.mj Emanuel Krišto (Vatreni kotači, Zagreb)

Ništa manje zanimljivo nije bili u Fitness kupu. Od starta se formirala jaka skupina na čelu koju je vodio Rajko Česnik (Ljubljana, Slo), iza njega je bila Marta Tomšić (Vatreni kotači, Zagreb), sa konkurenticama za naslov Anom i Lanom Česnik. Tom vlakiću priključio se i Tomislav Gojković. U predzanjem krugu Tomislav je napravio jako ubrzanje koje je jednino Marta ispratila, a familija Česnik nije uspijela pokriti taj sprint. Ulaskom u zadnji krug Rajko je ipak odlučio krenuti u lov za bjeguncima i do cilja ih je i ulovio i pretekao i kao pobjednik ušao u cilj, Tomislav je bio drugi, a na 3.mj. u muškoj konkurenciji bio je Tin Mutak. Tin je odlično odvozio ovu utrku i da je bio redovit u Fitness kupu sigurno bi i on bio na pobjedničkom postolju u ukupnom poretku. Marta je pobjedila u ženskoj konkurenciji, a drua odnosno treća bile su sestre Česnik Ana i Lana. Te su u istom redosljedu bile i na pobjedničkom postolju za ukupni poredak. U muškoj konkurenciji ukupni poredak Fitness kupa je: 1.mj Rajko Česnik, 2.mj Mladen Iveković i 3.mj Silvio Musić.

Kao najava ovih dobrih utrka održane su i finalne utrke Zagrebačke rolerske lige. Finalna utrka bodovala se dvostruku i osim u dvije kategorije sva su mjesta na podiju bila osigurana. U kategoriji kadetinja C, iznenadženje je napravila Marija Štimac sa svojom prvom pobjednom, ali ukupnu pobjedu ostvarila je Karla Narančić, koja se je izjednačila u broju bodova sa do sada vodećom Petrom Sosa, a budući da prednost ima finalna utrka, na taj način je osvojila zlatnu medalju ukupne pobjednice. U kategoriji kadeta A Tin Mutak i Ivan Cigić izmjenjivali se u pobjedama Lige, ali pobjeda u finalu nije bila dosta Tinu da Ivanu preuzme ukupnu pobjedu.

Zbog promjena starosnih kategorija, sljedeće godine svi će ostati voziti u istim kategorijama.

REZULTATI HIC I FITNESS

REZULTATI ZAGREBAČKE ROLERSKE LIGE