Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Zagrebačka rolerska liga 10.9.2016. OŠ FK Frankopan

Zagrebačka rolerska liga nastavila se u jesenjem dijelu utrkom na igrališu OŠ FK Frankopan. Ivanićgradska 24. 

Rolerska lige je natjecanje na kojem se prvi put starta na rolerskoj utrci, natjecanje na kojem se osvoji prva medalja. Tako je bilo i danas, nekima je ovo bila prva osvojena medalja, a neki su prvi put startali, ali nadamo se da će u duhu olimpijzma, važno je sudjelovati., nastupiti i na sljederćoj utrci, i na sljedećoj, a između marljivo trenirati. Prisutni su mogli vidjeti i nastup trenutno našeg najbržeg rolera Marka Dolića, koji je isto tako prije počeo upravo kroz rolersku ligu. Na donjem linku su rezultati i ukupni poredak. Sljedeće kolo bit će ujedino i finalno 2.10. na Karting centru zagreb u Španskom.

REZULTATI :  KAD D W        SVE OSTALE KATEGORIJE

Dodjeljene su nagrede najuspiješnijim školama za natjecanje škola u školskoj godini 2015/2016.. Sa 205 bodova najuspješnija škola bila je OŠ Nikole Tesle, na 2. mjestu je OŠ Bana Josipa Jelačića i na 3.mjestu je OŠ Vukovina-Rakitovec.

Ovim natjecanjem ujedino smo obilježili Dan Hrvatskog Olimpijskog odbora (HOO). Na današnji dan 1991.godine održana je osnivačka Skupština HOO. Odmah sljedeće godine naši sportaši nastupili su na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992., na kojoj je tenisač Goran Ivanišević osvojio prvu medalju za Hrvatsku, brončanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Na istim igrama rolerski sport bio je demonstracijski sport sa disciplinom hokej-tradicionalni rink hokej.