Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

WORLD SKATE-Rolleer games 2017.

Na izvanrednoj Skupštini Svjetske rolerske federacije (FIRS) donesena je odluka o promjeni imena, novo ime je : “WORLD SKATE”.Mislim da novo ime i najbolje opisuje 1. Roller games u Kinskom gradu Nanjingu. Sva Svjetska prvenstva svih “skaterskih” disciplina na jednom mjestu, gdje su nastupili trenutno najbolji svjetski roleri i skateboarderi. Hrvatska je imala dva (2) predstavnika, Tin Hadžiomerspahić, roller freestyle i Marko Dolić, brzinsko rolanje. Zadovoljni smo nastupom naši natjecatelja. Tin se je plasirao u polufinale i završio na 20.mjestu. Marko je nastupao u više disciplina, a najbolji plasman ostvario je u utrci na 1 krug na cesti, 32.mjesto, ali je postavio novi državni rekord u maratonu 1:07.10,37, ostvarivši plasman na 124.mjesto. Više o nastupu naših na Roller gamesu na ovom LINKU.

ROLLER GAMES, Nanjing (Kina) 30.8-11.9.2017.

Po prvi put sva Svjetska prvenstva svih rolerskih disciplina održat će se na jednom mjestu, u Kinskom gradu Nanjingu. Predsjednik FIRS-a, g. Sabatino Aracu, ujedino je predsjednik komisije Urbanih sportova, a upravo FIRS okuplja najveći broj urbanih sportova. Tako se rodila i ideja da se svake druge godine organiziraju Roller games. Već sada znamo da su sljedeće 2019. Roller games u Barceloni, Španjolska. Mislim da je najlakše predstaviti Roller games kroz brojke.

10 rolerskih grana           15 natjecateljskih dana

preko 50 nacionalnih rolerskih saveza                 110 evenata na kojima se dodijeljuju medalje

1098 medalje                 2.500 volontera                1000 delegata NRO

4.000 rolera

Boje Hrvatske predstavljat će:

TIN HADŽIOMERSPAHIĆ, roller freestyle, skate park, pro. Tin je na nedovnom natjecanju Svjetskog kupa u Budimpešti, Mađarska, plasirao se u finale i u finalu zauzeo 10.mjesto, od 12 finalista. Želimo mu puno uspjeha u Kini.

MARKO DOLIĆ, brzinsko rolanja, pista, cesta, maraton, junior A. Marko je ove godine popravljao nacionalne rekorde i prošli vikend na utrci u Austriji osvojio je 1.mjesto.Želimo mu da postavi nove nacionalne rekorde i što bolji plasman.

Na ovom linku možete pratiti sve novosti iz Nanjinga, te gledati u živo, putem live streama, natjecanja.

2017.njrollersports.org/2017/index_en.html

Svečano otvaranje je 2.9. u 20 sati po lokalnom vremenu (7 sati razlike), a zatvaranje 10.9. u nedjelju također u 20 sati. Tin nastupa 2.9 od 11 sati po lokalnom vremenu, te 3.9 također od 11 sati. Marko ima malo složeniji program, zbog više disciplina. Natjecanja na pisti su 3-5.9 od 9 sati ujutro. Natjecanja na cesti su 7-9.9 također od 9 sati, a muški maraton je na rasporedu 10.9 u 10 sati.

Nanjing je smješten u istočnoj Kini, 300 km uzvodno od najvećeg Kineskog grada Shanghai, na rijeci Jangze. Grad broji preko 8 mil stanovnika i preocjenjuje se da je 2016. GDP po glavi stanovnika bio oko US$ 20.000. Nanjing je kroz povijest 10 puta bio prestolnica Kine. Po prvi put 229.g , a zadnjim put u periodu Kineske republike do 1949.g. Najstariji arheološki nalazi na području grada stariji su od 5.000 g., a prva utvrda datira iz 495.g prije Krista. Danas je to moderan grad, koji ima preko 30 sveučilišta sa više od 300.000 studenata, ali isto tako zadržao je i svoju kulturno povjesno nasljeđe. Od znamenitosti tu su: mauzolej dinastije Ming, mauzolej Sun-Jat sena, nacionalni muzej sa mumijom od žada, gradske zidine sa ulaznim vratima u Kinu, Konfucijev hram, Olimpijski sportski centar, most preko rijeke Yangze,…