Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

World Roller Games Barcelona 2019

Od 4. do 14 srpnja 2019. u Barceloni održao se grandiozni događaj koji je na jednom mjestu održao svjetska prvenstva u svih 11 disciplina roller svijeta: brzinsko, umjetničko, hokej, hokej inline, alpski inline, spust, roller freestyle, inline freestyle, roler derby, skateboarding i novopristigli skuter.

Bio je to događaj koji je upotpunio  ionako “užareni” noćni život dugog barcelonskog ljeta. Sudjelovalo je više od 80 zemalja s pet kontinenata, 4120 registriranih sportaša i 384 podijeljene medalje.

Sportski raspored Roller Games proširio se na mnoga ikonična mjesta u gradu, poput Palau Sant Jordija i Olimpijskog prstena, Vilanova i la Geltrú, Mollet del Vallès, Sant Cugat del Vallès i Terrassa. Štoviše, izvanredni događaji poput maratona i trke brzinaca na 100 metara održalo se u srcu Barcelone, točnije u Avinguda Diagonal i Passeig de Gràcia, tako da su sportaši i gledatelji uživali u jedinstvenom i nezaboravnom okruženju.

Hrvatsku u umjetničkom koturaljkanju predstavila je Elena Grakalić, u pratnji trenerice Karin Šarić, nastupila je u kategoriji JUNIOR free skating. Osvojila je 25.mjesto u kratkom i 26. mjesto u dugom programu.

U kategoriji SENIOR nastupio je kvartet, u pratnji Maje Pliško Skalić, u postavi: Maja Celija, Graciela Grakalić, Romina Radetić i Tamara Tripković. Plasirale su se na 15.mjesto.