Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

AUTOR

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

World Roller Games Barcelona 2019

Od 4. do 14 srpnja 2019. u Barceloni održao se grandiozni događaj koji je na jednom mjestu održao svjetska prvenstva u svih 11 disciplina roller svijeta: brzinsko, umjetničko, hokej, hokej inline, alpski inline, spust, roller freestyle, inline freestyle, roler derby, skateboarding i novopristigli skuter.

Bio je to događaj koji je upotpunio  ionako “užareni” noćni život dugog barcelonskog ljeta. Sudjelovalo je više od 80 zemalja s pet kontinenata, 4120 registriranih sportaša i 384 podijeljene medalje.

Sportski raspored Roller Games proširio se na mnoga ikonična mjesta u gradu, poput Palau Sant Jordija i Olimpijskog prstena, Vilanova i la Geltrú, Mollet del Vallès, Sant Cugat del Vallès i Terrassa. Štoviše, izvanredni događaji poput maratona i trke brzinaca na 100 metara održalo se u srcu Barcelone, točnije u Avinguda Diagonal i Passeig de Gràcia, tako da su sportaši i gledatelji uživali u jedinstvenom i nezaboravnom okruženju.

Hrvatsku u umjetničkom koturaljkanju predstavila je Elena Grakalić, u pratnji trenerice Karin Šarić, nastupila je u kategoriji JUNIOR free skating. Osvojila je 25.mjesto u kratkom i 26. mjesto u dugom programu.

U kategoriji SENIOR nastupio je kvartet, u pratnji Maje Pliško Skalić, u postavi: Maja Celija, Graciela Grakalić, Romina Radetić i Tamara Tripković. Plasirale su se na 15.mjesto.