Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Vranić i Gudac nastupili na SP

Dana 5.2.2023. završilo je World Skate Svjetsko prvenstvo u skateboardingu u disciplini streeet. SP je održano u Aljada skate cetru (Sharjah-UEA) koje su dizajnirali i napravili iz California skateparks. Mnogi su rekli da je ovo najbolji skate park koji su do sada napravili. Uvjeti na natjecanju bili su odlični. Osim skate parka gdje je bilo natjecanje, sportašima je na raspolaganju bio još veći skate park za zagrijavanje, te svi drugi popratni objekti za jedno ovako veliko natjecanje. Također i financijski uvjeti za pobjednike bili su najbolji do sada. Ukupni nagradni fond iznosio je 500.000 US$ za finaliste, koji se je ravnomjerno dijelio između žena i muškaraca, odnosno street i park disciplinu.

Na natjecanju je nastupilo oko 500 sportaša iz 63 zemlje sa svih kontinenata. Broj natjecatelja iz jedne zemlje bio je ograničen, a najbolji sa Svjetske rang liste imali su direktan plasman u četvrt finale dok su svi ostali morali ići u kvalifikacije. Tako da su neki koji su nastupili na Olimpijskim igrama u Tokiju ispali već u kvalifikacijama.

Na 3.mjestu bio je 12 godišnji Jinwoo Onodera iz Japana, koji je bio najbolji u polu finalu i 2. u kvalifikacijama. Na 2. mjestu bio je Gustavo Ribeiro iz Portugala, koji je po nekima iz publike napravio najbolji trik, ali za manje od 2 boda zaostao je za pobjednikom Aurelien Giraud, iz Francuske.

Finale je bilo puno fenomenalnih runova i odličnih trikova. Hrvatsku reprezentaciju predstavljali su Bruno Vranić, koji je završio na 138.mjestu u kvalifikacijama, dok je Domagoj Gudac, završio na 159. mjestu. Ovim rezultatom oni su postali prvi Hrvatski natjecatelji koji su se plasirali na Svjetsku rang listu i trenutačno zauzimaju 164.mjesto Bruno Vranić i 182.mjesto Domagoj Gudac.

https://www.worldskate.org/skateboarding/ranking-paris-2024.html