Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

AUTOR

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Umjetničko koturaljkanje

Umjetničko koturaljkanje

DRŽAVNO PRVENSTVO U UMJETNIČKOM KOTURALJKANJU 2011

Dana 11. lipnja 2011 se u Puli održalo 12. državno prvenstvo u umjetničkom koturaljkanju na kojem je nastupilo 50-tak sportašica. Domaćin je bio Koturaljkaški klub Uljanik iz Pule. Tradicionalno su najbrojnije bile Puljanke, ali su već godinama u Puli prisutne i članice Klizačko koturaljkaškog kluba Medveščak iz Zagreba.

Zlato je uglavnom pripalo domaćim koturaljkašicama, pa je tako u kategoriji ciciban trijumfirala Škalic Nina, u kategoriji C najuspješnija je Grakalić Elena, u kategoriji B Grakalić Gracijela, u kategoriji A Višković Nina . Zlatna kadetkinja je Uljanikova koturaljkašica Habenšus Ada, a Tamara Tripković najuspješnija seniorka, također članica KK Uljanik.   

LINK NA FOTO GALERIJU 

U suret tradicionalnoj 22. AMFORI, 26-27.06.2009.

Objavljene su propozicije za AMFORU 2009.

Kao i svake godine sve najljepše iz našeg sporta može se vidjeti u Puli. U petak 26.06. od 15:30 i u subotu, 27.06. od 8:30 više od 100 najboljih ženskih i muških solista, svih dobnih uzrasta, pokazat će svoje slobodne sastave u Domu Sportova MATE PARLOV, Trg kralja Tomislava 7, Pula. Natjecanje završava sa Revijom na koturaljkama u subotu u 20:30.

Podržite naše koturaljkaše u borbi za prestižnu Amforu u konkurenciji najboljih Europskih koturaljkaša.

 Propozicije za Otvoreno prvenstvo Hrvatske “AMFORA”

30. obljetnica kluba u Novoj Gorici

U slavljeničkom ruhu , povodom 30. obljetnice osnutka KUK “Nova Gorica” organizirana je od 01.-03. svibnja 2009. Goriška Vrtnica , međunarodno natjecanje u umjetničkom koturaljkanju na kojem je gostovalo 16 klubova iz Slovenije, Italije i Hrvatske .

 Uljanikove koturaljkašice od najmlađih kategorija do seniorki su u pratnji trenerice Marine Prodan prisustvovale ovom jubileju,te postigle slijedeće rezultate:

 Najmlađa   Puljanka Lucija Višković u kategoriji početnici 2003 osvojila je odlično 3.mjesto i broncu, u brojnoj kategoriji cicibani Jurcan Nina plasirala se na 11.mjesto , Grakalić Elena na 12 . i Mezulić Marta na 15. mjesto. U kategoriji “D” Višković Nina plasirala se na 10.mjesto, Zec Nicole na 11. i Grakalić Graciela na 12. mjesto

Seniorke Tamara Tripković i Maja Celija su u sklopu priprema za svjetsko prvenstvo koje se u studenom odražava u Njemačkoj vozile kratki program i plasirale se na drugo i treće mjesto .

“AMFORA” – Otvoreno Prvenstvo Hrvatske, 22-23.06.2007.

17.06. 1. mjesto Tamare Tripković

Očigledno je da je rolerska sezona u punom jeku. Ovaj vikend bili su i umjetnički koturaljkaši iz Pule na međunarodnom natjecanju u Parku Tivoli, Ljubljana, Slovenija. Ovo im je zadnje natjecanja prije jubilarne 20. AMFOR, Otvorenog prvenstva Hrvatske u umjetničkom rolanju. Svoj dolazak najavili su i seniorski viceprvak svijeta Andrea Barbieri i svjetska prvakinja u inline umjetničkom koturaljkanju Silvia Marangoni. Za one manje upućene u umjetničkom rolanju koriste se tradicionalne role ‘quads’, a posebna disciplina je inline umjetničko rolanje. Evo i rezultata iz Ljubljane:

Elena Grakalić u kategoriji POČETNIK   8. mjesto

Gracijela Grakalić u kategoriji CICIBAN 18. mjesto

Lucija Mrđen u kategoriji A   5.mjesto

Jelena Beljan u kategoriji D 4. mjesto

Maja Cukon u kategoriji   E 4. mjesto

Tamara Tripković, seniorka 1. mjesto

20. DOMŽALSKI SLAMNIK, 02.06.2007. 

 U sportskom centru Lukovica   blizu Domžala je u subotu 02.06.2007. održan 20. jubilarni DOMŽALSKI SLAMNIK , koji je okupio 120 koturaljkaša iz Slovenije, Italije i Hrvatske .

Koturaljkaši «ULJANIK-a « su , u pratnji trenerice Tamare Tripković ,nastupili sa 7 mladih koturaljkašica i postigli slijedeće rezultate:

u mnogobrojnoj kategoriji CICIBAN:

Iva Vozila 14.mjesto, Ema Pauro 34. mjesto i Josipa Bilela 35.mjesto 

u kategoriji D   : Martina Červar 8.mjesto , 

u kategoriji B : Nina Višković 9. i Ivana Bilela 10. mjesto

u kategoriji E : Jelena Beljan 5.mjesto

 Već slijedećeg vikenda se u sportskom centru Mirna u subotu 09.06 u 19:00 h . održava 9. Klubsko prvenstvo KK ULJANIK, koje je ujedno i državno prvenstvo Hrvatske za mlađe selekcije do kategorije kadet , a već dan kasnije Uljanikove koturaljkašice nastupaju u Trstu na 10. međunarodnom trofeju Gioni .

28.GORIŠKA VRTNICA U NOVOJ GORICI

U Novoj Gorici u Sloveniji se 28. i 29. travnja održala 28. GORIŠKA VRTNICA , međunarodno koturaljkaško natjecanje koje je okupilo oko 120 takmičara iz Italije , Slovenije i Hrvatske.

Natjecanje se održavalo u kratkom i dugom programu , a tri mlade koturaljkašice iz Koturaljkaškog kluba Uljanik su u pratnji trenerica Tamare Tripković i Maje Celija izvele svoje koreografije u dugom programu.

Ema Pauro je u brojnoj konkurenciji u kategoriji C osvojila 21. mjesto, Ada Habenšus je u nešto starijoj kategoriji B osvojila 6. mjesto, a Nicol Zec u kategoriji D se plasirala na 9. mjesto.

 

ULJANIKOVCI ZAPOČELI NATJECATELJSKU SEZONU 15. TRAVNJA U   RENČU, SLOVENIJA 

 

Koturaljkaši Uljanika su u nedjelju,15. travnja gostovali u Sloveniji na 15. međunarodnom pokalu Renče . Natjecanje se održavalo u sportskoj dvorani koturaljkaškog kluba Renče u kategoriji parova i solista.

Puljani su ,već dugi niz godina ,jedini hrvatski klub na natjecanjima umjetničkog koturaljkanja u konkurenciji s daleko brojnijim talijanskim i slovenskim suparnicima .

Mlade koturaljkašice su u pratnji dviju trenerica Tamare Tripković i Petre Weidlich odvozile svoj dugi program i postigle zapažene rezultate:

Iva Vozila ( 1999.godište) je u brojnoj kategoriji B zauzela 16.mjesto, a   u kategoriji D je Jelena Beljan (1995.) zauzela drugo mjesto i osvojila srebro, dok je Martini Červar ( 1997.) izmakla medalja za jedno mjesto budući se plasirala na 4. poziciju. 

Koturaljkaši marljivo treniraju na terenu u Sportskom centru Mirna ,pripremajući se za slijedeće natjecanje već za dva tjedna u Novoj Gorici.

Piše: Gordana Tripković

Za više informacija o umjetničkom koturaljkanju pogledajte na stranici KK Uljanik

http://kkuljanik.hr/index.html