Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Umjetničko koturaljkanje

Umjetničko koturaljkanje

DRŽAVNO PRVENSTVO U UMJETNIČKOM KOTURALJKANJU 2011

Dana 11. lipnja 2011 se u Puli održalo 12. državno prvenstvo u umjetničkom koturaljkanju na kojem je nastupilo 50-tak sportašica. Domaćin je bio Koturaljkaški klub Uljanik iz Pule. Tradicionalno su najbrojnije bile Puljanke, ali su već godinama u Puli prisutne i članice Klizačko koturaljkaškog kluba Medveščak iz Zagreba.

Zlato je uglavnom pripalo domaćim koturaljkašicama, pa je tako u kategoriji ciciban trijumfirala Škalic Nina, u kategoriji C najuspješnija je Grakalić Elena, u kategoriji B Grakalić Gracijela, u kategoriji A Višković Nina . Zlatna kadetkinja je Uljanikova koturaljkašica Habenšus Ada, a Tamara Tripković najuspješnija seniorka, također članica KK Uljanik.   

LINK NA FOTO GALERIJU 

U suret tradicionalnoj 22. AMFORI, 26-27.06.2009.

Objavljene su propozicije za AMFORU 2009.

Kao i svake godine sve najljepše iz našeg sporta može se vidjeti u Puli. U petak 26.06. od 15:30 i u subotu, 27.06. od 8:30 više od 100 najboljih ženskih i muških solista, svih dobnih uzrasta, pokazat će svoje slobodne sastave u Domu Sportova MATE PARLOV, Trg kralja Tomislava 7, Pula. Natjecanje završava sa Revijom na koturaljkama u subotu u 20:30.

Podržite naše koturaljkaše u borbi za prestižnu Amforu u konkurenciji najboljih Europskih koturaljkaša.

 Propozicije za Otvoreno prvenstvo Hrvatske “AMFORA”

30. obljetnica kluba u Novoj Gorici

U slavljeničkom ruhu , povodom 30. obljetnice osnutka KUK “Nova Gorica” organizirana je od 01.-03. svibnja 2009. Goriška Vrtnica , međunarodno natjecanje u umjetničkom koturaljkanju na kojem je gostovalo 16 klubova iz Slovenije, Italije i Hrvatske .

 Uljanikove koturaljkašice od najmlađih kategorija do seniorki su u pratnji trenerice Marine Prodan prisustvovale ovom jubileju,te postigle slijedeće rezultate:

 Najmlađa   Puljanka Lucija Višković u kategoriji početnici 2003 osvojila je odlično 3.mjesto i broncu, u brojnoj kategoriji cicibani Jurcan Nina plasirala se na 11.mjesto , Grakalić Elena na 12 . i Mezulić Marta na 15. mjesto. U kategoriji “D” Višković Nina plasirala se na 10.mjesto, Zec Nicole na 11. i Grakalić Graciela na 12. mjesto

Seniorke Tamara Tripković i Maja Celija su u sklopu priprema za svjetsko prvenstvo koje se u studenom odražava u Njemačkoj vozile kratki program i plasirale se na drugo i treće mjesto .

“AMFORA” – Otvoreno Prvenstvo Hrvatske, 22-23.06.2007.

17.06. 1. mjesto Tamare Tripković

Očigledno je da je rolerska sezona u punom jeku. Ovaj vikend bili su i umjetnički koturaljkaši iz Pule na međunarodnom natjecanju u Parku Tivoli, Ljubljana, Slovenija. Ovo im je zadnje natjecanja prije jubilarne 20. AMFOR, Otvorenog prvenstva Hrvatske u umjetničkom rolanju. Svoj dolazak najavili su i seniorski viceprvak svijeta Andrea Barbieri i svjetska prvakinja u inline umjetničkom koturaljkanju Silvia Marangoni. Za one manje upućene u umjetničkom rolanju koriste se tradicionalne role ‘quads’, a posebna disciplina je inline umjetničko rolanje. Evo i rezultata iz Ljubljane:

Elena Grakalić u kategoriji POČETNIK   8. mjesto

Gracijela Grakalić u kategoriji CICIBAN 18. mjesto

Lucija Mrđen u kategoriji A   5.mjesto

Jelena Beljan u kategoriji D 4. mjesto

Maja Cukon u kategoriji   E 4. mjesto

Tamara Tripković, seniorka 1. mjesto

20. DOMŽALSKI SLAMNIK, 02.06.2007. 

 U sportskom centru Lukovica   blizu Domžala je u subotu 02.06.2007. održan 20. jubilarni DOMŽALSKI SLAMNIK , koji je okupio 120 koturaljkaša iz Slovenije, Italije i Hrvatske .

Koturaljkaši «ULJANIK-a « su , u pratnji trenerice Tamare Tripković ,nastupili sa 7 mladih koturaljkašica i postigli slijedeće rezultate:

u mnogobrojnoj kategoriji CICIBAN:

Iva Vozila 14.mjesto, Ema Pauro 34. mjesto i Josipa Bilela 35.mjesto 

u kategoriji D   : Martina Červar 8.mjesto , 

u kategoriji B : Nina Višković 9. i Ivana Bilela 10. mjesto

u kategoriji E : Jelena Beljan 5.mjesto

 Već slijedećeg vikenda se u sportskom centru Mirna u subotu 09.06 u 19:00 h . održava 9. Klubsko prvenstvo KK ULJANIK, koje je ujedno i državno prvenstvo Hrvatske za mlađe selekcije do kategorije kadet , a već dan kasnije Uljanikove koturaljkašice nastupaju u Trstu na 10. međunarodnom trofeju Gioni .

28.GORIŠKA VRTNICA U NOVOJ GORICI

U Novoj Gorici u Sloveniji se 28. i 29. travnja održala 28. GORIŠKA VRTNICA , međunarodno koturaljkaško natjecanje koje je okupilo oko 120 takmičara iz Italije , Slovenije i Hrvatske.

Natjecanje se održavalo u kratkom i dugom programu , a tri mlade koturaljkašice iz Koturaljkaškog kluba Uljanik su u pratnji trenerica Tamare Tripković i Maje Celija izvele svoje koreografije u dugom programu.

Ema Pauro je u brojnoj konkurenciji u kategoriji C osvojila 21. mjesto, Ada Habenšus je u nešto starijoj kategoriji B osvojila 6. mjesto, a Nicol Zec u kategoriji D se plasirala na 9. mjesto.

 

ULJANIKOVCI ZAPOČELI NATJECATELJSKU SEZONU 15. TRAVNJA U   RENČU, SLOVENIJA 

 

Koturaljkaši Uljanika su u nedjelju,15. travnja gostovali u Sloveniji na 15. međunarodnom pokalu Renče . Natjecanje se održavalo u sportskoj dvorani koturaljkaškog kluba Renče u kategoriji parova i solista.

Puljani su ,već dugi niz godina ,jedini hrvatski klub na natjecanjima umjetničkog koturaljkanja u konkurenciji s daleko brojnijim talijanskim i slovenskim suparnicima .

Mlade koturaljkašice su u pratnji dviju trenerica Tamare Tripković i Petre Weidlich odvozile svoj dugi program i postigle zapažene rezultate:

Iva Vozila ( 1999.godište) je u brojnoj kategoriji B zauzela 16.mjesto, a   u kategoriji D je Jelena Beljan (1995.) zauzela drugo mjesto i osvojila srebro, dok je Martini Červar ( 1997.) izmakla medalja za jedno mjesto budući se plasirala na 4. poziciju. 

Koturaljkaši marljivo treniraju na terenu u Sportskom centru Mirna ,pripremajući se za slijedeće natjecanje već za dva tjedna u Novoj Gorici.

Piše: Gordana Tripković

Za više informacija o umjetničkom koturaljkanju pogledajte na stranici KK Uljanik

http://kkuljanik.hr/index.html