Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Rolanje

Sretna Nova rolerska 2020

Dragi roleri,

2020 dolazi i World skate je spreman za našu prvu Olimpijadu. Tokio 2020 je premijeran nastup za skateboardere, ali i za World skate u cjelini na Olimpijadi. Nakon Barcelone 1992. kada je rink hokej bio zadnji demonstracijski sport na Olimpijskim igrama, uvrštenje bilo koje discipline World skata na  Olimpijskim igrama činilo se kao ne moguća misija. Barcelona 1992., bila je značajna i za samostalnu Hrvatsku, jer su naši sportaši po prvi put nastupili ispod Hrvatske zastave, a prvu Olimpijsku medalju osvojio je Goran Ivanišević, broncu u tenisu.

Iza nas je 2019. U kojoj su bile organizirane World roller games u Barceloni, Španjolska. Druge po redu WRG bile su još veće po broju sportaša i broju zemalja sudionika od 1. Održanih u Nanjing, Kina. Hrvatska je imala svoje predstavnike u čak 4 grane: umjetničko koturaljkanje, roller freestyle, scooter i brzinsko rolanje. Odnosno za dvije grane više nego u Nanjingu, te delegaciju od 15 osoba.

Za nas će 2020. biti samo pripremna godina za 2021. Buenos Aires, Argentina i 3. World skate games, koji je samo novi naziv, prema imenu Svjetske federacije World skate, za WRG.

Cilj u Argentini nije nastupiti sa što više sportaša, nego postići dobar rezultat, pripreme su već počele, a 2020 bit će kontrolna godina.

Želimo svima Sretnu Novu 2020 rolersku godinu