Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Rolerska liga 2018

Rolerska liga 2018

Pred nama je 17. sezona Rolerske lige. Ovo natjecanje prošlo je kroz brojne transformacije, ponajviše uzrokovano promjenom starosnih kategorija na Svjetskom nivou, ali svoju viziju i cilj nismo mijenjali:  

Rolerska liga namijenjena je prvenstveno svim djevojčicama i dječacima bez obzira na rolersko znanje. Cilj natjecanja je da se što više djece uključi u sistem natjecanja koji će biti siguran, motivirajući i zabavan. Prvi smo savez koji je počeo provoditi ovakav vid natjecanja, koji je ujedino i promocija i edukacija mladih u sport.

U cilju da mladima, koji tek započinju svoju rolersku karijeru, prezentiramo i one najbolje, danas Rolerska liga obuhvaća sve kategorije, uključujući juniore i seniore, dok je na početku bila samo za kadete. Do sada, zaključno sa 2017.sezonom, održano je 95 utrka Rolerske lige

3. kolo 9.6.2018., sprint 500m

Ovo je finalna utrka za poredak škola. Nakon ove utrke proglasit ćemo 3. najuspješnije Zagrebačke osnovne škole u Rolerskoj ligi. Trenutni poredak škola je : Ban Jelačić 130, Filipovićeva 88, N. Tesla 83,…  

2. kolo, 6.5.2018. Karting centar Zagreb, Špansko, sprint 1.000m

Trenutni ukupni poredak, sa poretkom škola

1.kolo, 15.4.2018., Velika Gorica, sprint 100m

Već trdicionalno, 7. sezonu za redom, prva utrka bit će na pisti Zrakoplovno tehničkog centra u Velikoj Gorici. Od 2016.godine na pisti ZTC-a organiziramo utrke na 100 m. To je najnovija disciplina u programu rolerskog sporta. Natjecatelji startaju dvoje po dvoje i pobjednik natjecanja je onaj koji ostvari bolje vrijeme.Starta se po kategorijama, uvijek od najmlađih prema najstarijima.