Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Koturaljkaški savez

Protiv smo inicijative da se dozvoli izvođenje kućnih ljubimaca na SRC Jarun

Gradski zastupnik Tomislav Stojak pokrenuo je inicijativu ispred gradskog HNS-a da se na SRC Jarunu uredi dio plaže za kućne ljubimce, te je iznio da je dozvoljen ulaz kućnim ljubimcima na prostor SRC Jaruna.

Očigledno je da Tomislav Stojak nije upoznat sa važećom Odlukom grada Zagreba o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama,gdje se u Članku 8. Izričito zabranjuje izvođenje kućnih ljubimaca sportske terene, pa tako i na SRC Jarun.

Samo ime SRC Jarun govori da se ovdje radi o sportskom centru, a na sportskom centru najvažnije je da se korisnicima osigura sigurno i zdravo bavljenje sportom i sportskom rekreacijom. „Najbolja mjera za zaštitu zdravlja vježbača i sportaša jest red i čistoća.“

SRC Jarun koriste brojni roleri sportaši i rekreativci, a u dane vikenda i do 5.000 rolera dnevno. Izvođenje u šetanju kućnih ljubimaca predstavlja potencijalnu opasnu situaciju za svakog rolera, bez obzira da li je kućni ljubimac na povodcu ili ne.

PROTIV smo inicijative da se dopusti ulazak kućnim ljubimcima na sportske centre.

Prisustvo kućnih ljubimaca na mjestu koje je namijenjeno rolerima je vrlo opasno za svakog rolera bez obzira na rolersko znanje.

I sada kada je zabranjeno izvođenje kućnih ljubimaca na SRC Jarun, roleri nam javljaju da su imali neugodne i opasne situacije sa kućnim ljubimcima i vlasnicima kućnih ljubimaca.

POZIVAMO nadležne službe da obavljaju svoje funkcije i osiguraju sigurno rolanje na SRC Jarunu.

tajnik ZKS

Luka Markić