Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Rolanje

Preporuke za organiziranje sportskih događanja u rolerskom sportu

Svaki organizator sportskog događanja (trening kampa, natjecanja ili slično) osim preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, stožera civilne zaštite, moraju se pridržavati ovih smjernica. Ove smjernice odnose se na sve sudionike događanja: organizatore, sudionice i prateće osoblje.

Događanje se smije provoditi samo na otvorenom bez upotrebe svlačionica.

Zabranjeno je rukovanje i drugi fizički kontakti među sudionicima. Obaveza je pridržavanja preporuke o minimalnoj fizičkoj udaljenosti. Zabranjeno je zajedničko slikanje.

U prostoru za gledatelje, kao i u svim prostorima treba zadržati fizičku udaljenost u skladu sa preporukama HZJZ.

Sve otpatke treba baciti u za to određene kontejnere ili odnijeti sa sportskog objekta.

Prije dolaska na događanje

Prijaviti na vrijeme sudjelovanje na događanju. Dostaviti organizatoru Izjavu o ne postajanju COVID rizika kod sudionika, kao i njegove pratnje. Sudionik mora donijeti svu svoju opremu sa sobom, uključujući i podmetač, na kojem će se presvući u opremu za rolanje i odložiti sve svoje stvari, uključujući bočice s napitkom i sl. Na bočicama za napitke nalaze se imena i prezimena korisnika.

Dolazak na mjesto događanja u opremi za sudjelovanje. Svatko koristi svoju zaštitnu opremu.

Doći na mjesto događanja u skladu sa rasporedom i svesti zadržavanje na mjestu događanja na minimum. Oblačenje rola odvija se uz fizičku udaljenost u skladu sa preporukama HZJZ.

Svatko ima svoje osobno sredstvo za dezinfekciju.

Za vrijeme događanja

Zabranjen je fizički kontakt među sudionicima i treba se pridržavati preporuka o minimalnoj udaljenosti između dvije osobe.

Pratnja i sve druge osobe koje direktno ne sudjeluju u realizaciji programa moraju biti u prostoru za gledatelje, ako postoji, te ne smiju izlaziti na površinu za rolanje.

Proglašenje pobjednika

Podjela nagrada mora biti organizirana bez fizičkog kontakta, bez postavljanja podija za proglašenje pobjednika. Fotografiranje pobjednika mora biti organizirano da se poštuje preporuka o minimalnoj udaljenosti između dvije osobe.

Odlazak sa događanja

Zadržavanje na mjestu događanja treba svesti na minimum, bez upotreba svlačionica. Prilikom skidanja rola pridržavati preporuka o minimalnoj udaljenosti između dvije osobe. Role i drugu opremu odmah dezinficirati i pospremiti.

Na siguran i higijenski način svatko mora zbrinuti otpad koji je napravio.

World skate donio je preporuke za disciplinu skateboarding. Sve smjernice koje je donio WS molimo da se primijenjuju i u drugim  disciplinama, u koliko je primjenjivo. U nastavku donosimo cijelokupan tekst na engleskom.

WS Return to Skating Guidelines