Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Popović s novim rekordom staze pobjednik utrke u Velikoj Gorici

Janković pobjednica u ženskoj kategoriji 1. Kola HIC-a, dok su Jašić i Tomšić pobjednici Fitness utrke na pisti Zrakoplovno tehničkog centra u nedjelju 14.4.2019.

Po prohladnom vremenu i povremeno uz nekoliko kapi kiše startala je nova sezona rolerskih utrka. Tradicionalno 10.put za redom otvorenje sezone održano je na pisti Zrakoplovno tehničkog centra u Velikoj Gorici. Program je počeo sa utrkama na 100m, koje su se bodovale za Rolersku ligu i Alpe-Adria kup (AAC). Ovo je jubilarna 15. Sezona AAC-a koja će se nastaviti 5.5. u Zagrebu i 11.5. u Kranju.

Klub sa najviše prijavljenih natjecatelja bio KK Split, koji je ostvario u čak 5 kategorija prva mjesta na 100m. Odličan ulazak u sezonu za njih.

Najbrži na 100m bili su u muškoj konkurenciji seniori: Marko Dolić (11,63), Miodrag Popović (11,76) i Miha Remic (11,79), dok u ženskoj konkurenciji najbrže su bile: Petra Jašić (13,67;J/R A), Marta Tomšić (13,88; J/R B) i Katarina Janković (13,96, Sen).

Slijedeći na startu bili su Fitness roleri u ženskoj i muškoj konkurenciji. Fitness roleri vozili su 1 veliki krug po pisti, koji iznosi 3 km. Jak vjetar usporavao je rolere, ali je zato asfalt bio suh. Prvi kroz cilj prošao je Luka Jašić (Intro line, Bg) sa vremenom 7,27 min. Na drugom mjestu bio je domaći natjecatelj Mario Maljković (KK Boci,Velika Gorica), na 3.mj. bio je Ivan Cigić prošlogodišnji pobjednik ovog kupa (Vatreni kotači, Zg), a na 4.mj bio je Vito Matek, koji je vozio svoju prvu utrku. Uženskoj konkurenciji pobijedila je Katarina Tomšić (Vatreni kotači, Zg), ispred Paula Mikačić (Split), Ane Štimac (Vatreni kotači) i na 4.mj Maja Markić (Vatreni kotači).

Zadnja utrka na programu bila je HIC (Hrvatski inline kup) utrka na 21 km ili 7 krugova, polu maraton. Kao nikada do sada padovi su obilježili ovu utrku, čime su i određeni plasmani. Na ovoj stazi su padovi rijetki i bez posljedica, ali na ovoj utrci padovi su rješavali plasman. Prva je pala Petra Jašić, čime je ispala iz grupe i na kraju zauzela 3.mjesto u ženskoj konkurenciji. U istom krugu pala je i Marta Tomšić, ali se je brzo digla i nastavila utrku te je zadržala razmak i osvojila 2.mjesto. Ova događanja najbolje je iskoristila Katarina Janković i došla do pobjede u ženskoj konkurenciji.

Slično je bilo u muškoj konkurenciji. Vrlo brzo nakon starta odvojila su se četiri natjecatelja, Miodrag Popović, Miha Remic, Tomislav Fučkar i Marko Dolić. Na jednom zavoju Tomislav je završio u travi, te se dvojac Popović i Remic uspjeli odvojiti, te su u jednako jakom ritmu nastavili do kraja. U zadnjih 100m Popović se je jakim sprintom odvojio d Remica i sa novim rekordom staze 42,31 min pobijedio. Na trećem mjestu bio je Tomislav Fučkar (KK Zagreb). Ova utrka najavila je zanimljiv nastavak sezone jer su natjecatelji vrlo izjednačeni, a ove godina pojavila su se neka nova imena na koja treba ozbiljno računati u ukupnom poretku. Sljedeća utrka je 5.5. u nedjelju na Karting centru Zagreb, u Španskom.

REZULTATI:   2019-AAC-1koloCAD     2019-AAC-CBW1kolo

2019-AAC-1kolo 

rezultati:  2019-HIC-Fit1koloM   2019-HIC-Fit1koloW

2019-ZTC-1koloM   2019-ZTC-1koloW

Rolerska liga: 2019-Liga-1kolo 2019-Liga-1koloW 2019-LigaJR-1kolo