Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Klara Boraska

World roller games (WRG) su sva Svjetska prvenstva, svih rolerskih disciplina koje se održava svake dvije (2) godine u jednom gradu. Druge po redu WRG bile su organizirane od 4.7. do 14.7.2019. u Barceloni, Španjolska. Klara Boraska (KK Split) bila je naša jedina predstavnica u brzinskom rolanju, od ukupno 8 sportaša, 5 natjecateljica i 3 natjecatelj iz Hrvatske koji su nastupili na WRG.

Klara je nastupala na kružnoj stazi u Front Maritim od 11.7 do 13.7. ,  u disciplinama, 1 krug, bodovna i eliminacijska, gdje je bila postavljena i montažna pista za utrke na pisti koje su bile organizirane od 8.7. do 10.7. Utrka na 100 m održana je 13.7. na najpoznatiji ulici u Barceloni Passeig de Gracia, gdje je bio i start i cilj maratona koje se održavao 14.7.Klara je najbolji plasman ostvarila u disciplini 100 m , osvojivši 35.mjesto. U ostalim disciplinama  ostvarila je sljedeće plasmane:  jedan krug 42.mj, 15km eliminacijska 45.mjesto, 10 km bodovna 46. Mjesto. Zadnja disciplina je maraton, koji se organizira zadnji dan natjecanja. U ovoj disciplini Klara je osvojila 131.mjesto od preko 190 natjecatelja koje su startale u WRG maratonu.

 

Klara Boraska , članica je KK Split i bit će naša jedina predstavnica u brzinskom rolanju u Barceloni na Roller games-ima. Ovo će biti njeno drugo veliko natjecanje i prva seniorka koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Na početku svoje rolerske karijere, 2007.godine sudjelovala je na kadetskom Europskom prvenstvu u Danskoj, kada je bila prva kadetkinja koja je nastupila na EP. U Hrvatskom inline kupu sudjeluje od prve sezone, kao i u Alpe-Adria kupu.

Ove godine kroz Erasmus program otputovala je u Poljsku gdje se je pripremala za ovo veliko natjecanje.

Želimo joj puno uspjeha u Barceloni, gdje će sudjelovati u utrkama na cesti i maratonu od 11.7 do 14.7.