Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

AUTOR

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Klara Boraska

World roller games (WRG) su sva Svjetska prvenstva, svih rolerskih disciplina koje se održava svake dvije (2) godine u jednom gradu. Druge po redu WRG bile su organizirane od 4.7. do 14.7.2019. u Barceloni, Španjolska. Klara Boraska (KK Split) bila je naša jedina predstavnica u brzinskom rolanju, od ukupno 8 sportaša, 5 natjecateljica i 3 natjecatelj iz Hrvatske koji su nastupili na WRG.

Klara je nastupala na kružnoj stazi u Front Maritim od 11.7 do 13.7. ,  u disciplinama, 1 krug, bodovna i eliminacijska, gdje je bila postavljena i montažna pista za utrke na pisti koje su bile organizirane od 8.7. do 10.7. Utrka na 100 m održana je 13.7. na najpoznatiji ulici u Barceloni Passeig de Gracia, gdje je bio i start i cilj maratona koje se održavao 14.7.Klara je najbolji plasman ostvarila u disciplini 100 m , osvojivši 35.mjesto. U ostalim disciplinama  ostvarila je sljedeće plasmane:  jedan krug 42.mj, 15km eliminacijska 45.mjesto, 10 km bodovna 46. Mjesto. Zadnja disciplina je maraton, koji se organizira zadnji dan natjecanja. U ovoj disciplini Klara je osvojila 131.mjesto od preko 190 natjecatelja koje su startale u WRG maratonu.

 

Klara Boraska , članica je KK Split i bit će naša jedina predstavnica u brzinskom rolanju u Barceloni na Roller games-ima. Ovo će biti njeno drugo veliko natjecanje i prva seniorka koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Na početku svoje rolerske karijere, 2007.godine sudjelovala je na kadetskom Europskom prvenstvu u Danskoj, kada je bila prva kadetkinja koja je nastupila na EP. U Hrvatskom inline kupu sudjeluje od prve sezone, kao i u Alpe-Adria kupu.

Ove godine kroz Erasmus program otputovala je u Poljsku gdje se je pripremala za ovo veliko natjecanje.

Želimo joj puno uspjeha u Barceloni, gdje će sudjelovati u utrkama na cesti i maratonu od 11.7 do 14.7.