Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

HIC 2016.

Hrvatski inline kup (HIC) 2016

Prijedlog kalendara:

10.4. Velika Gorica, pista ZTC-a

22.5. Karting centar Zagreb, Špansko

04.09. Jarun

02.10 Karting centar Zagreb, Špansko

Novosti u pravilima:

KOTAČI: 110 mm najveći dozvolji kotači u HIC utrci, u skladu sa FIRS pravilima

FITNESS: najveći dozvoljeni kotači 100 mm i visoka cipela. Za natjecatelji mlađe od 15 godina u fitness kategoriji dozvoljena bilo koja vrsta role, ali najveća dozvoljena veličina kotača je 100 mm.

Fitness bodovanje: 35-28-25-23-21-19-18-17-16-…-3-2-1

Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u brzinskom rolanju 22.5.2016.

Na Karting centru Zagreb, u Španskom, 7. godinu za redom održano je Prvenstvo Hrvatske u brzinskom rolanju. Vozila se disciplina 1.000 m road (kružna cesta) u sljedećim kategorijama (Categories by age) za 1.000 m: Kadet D do 7; Kadet C 8-9; Kadet B 10-11; Kadet A 12-13; Junior  B 14-15 ; Junior A 16-17; Senior 18 i stariji   (godine se računaju po formuli =2016-godina rođenja). Program je počeo sa utrkom studenata na 5km ili 5 krugova. Pobjdnici su Ana Severinac i Bruno Tkalčić. Rezultate utrka na 1.000 m pogledajte na ovom LINKU (KLIKNI NA LINK) 

FItness utrka ili utrka građana bila je sljedeća na programu. 5 krugova ili 5 km najbrže je prošla Marta Tomšić, odnosno Milan Pernar u muškoj konkurenciji. Zadnja je bila HIC utrka ili speed utrka. Pobjedili su Nejc Mavsar (Slo) i Nika Dolić (Vatreni kotači). Na ovom LINKU rezultati (klikni na link).

U Kranju (Slo) 7.5.2016. starta Alpe-Adria kup

Povodom dana Opčine, Alpe-Adria kup počinje svoju 12.sezonu sa utrkom u Kranju. Vozi se na kružnoj simetričnoj pisti dužine 230 m. Ove je ujedino i Otvoreno Prvenstvo Slovenije u brzinskom rolanju. Prema prijavama, nastupaju natjecatelji iz Austrije, Hrvatske, Srbije i Slovenije. Osim Vatrenih kotača iz Hrvatske nastupaju natjecatelji iz Splita i iz Samo sport, Zagreb. Očekuju se  odlične utrke i nadamo se suhom vremenu.

RESULTS / Rezultati na ovom linku

Startala je 8.sezona HIC-a

Gotovo stotinjak rolera startalo je u nedjelju na pisti Zrakoplovno-tehničkog centra u 3 discipline koje su se bodovale za Hrvatki inline kup i Zagrebačku rolersku ligu. Osim natjecatelja iz Zagreba, sudjelovali su klubovi iz Austrije i Slovenije, te natjecatelji iz KK Split. Program je počeo sa utrkama na 100m. Nina Vidan (Split) osvojila je 1.mjesto u svojoj kategoriji, što je veliki napredak pogotovo jer joj je ovo prva godina u starijoj kategoriji. Najbrži je bio Nejc Mavsar (Kranj) sa vremenom 10,84. Nejc je ujedino i jedini profi vozač, budući da je od ove godine član X-Tech momčadi. Od djevojaka najbrža je bila Ana Vučić sa vremenom 14,26. Uslijedio je start Fitness utrke na 3km, ili 1 krug. Start je bio zajednički za muške i žene. U muškoj konkurenciji pobjedio je Milan Pernar, ispred Emanuela Krišto i Tomislava Ervačanin, kojem je ovo bio prvi nastup. Kod djevojaka pobjdila je Marta Tomšić, ispred Viktorije Vučković Soković i Tare Petračić.

HIC utrka, odnosno polu maraton donio je nova iznaneđenja. Kao i u prethodnoj disciplini start je bio zajednički za obje kategorije, mušku i žensku. Krenulo se laganim tempom, tako da su svi bili u jednoj skupini. nakon jednog ubrzanja samo je nika Dolić, ostala u skupini s muškima, dok su se ostale djevojke razbile u dvije skupine. U tom trenutku pitanje pobjednice ženske utrke bilo je  rješeno. Nika je ostala još nekoliko krugova u skupini s muškima dok ekipa iz Kranja nije sa nekoliko ubrzanja razbila i mušku skupinu. U borbi za 2. i 3. mjesto kod žena, gošća iz Austrije Cristine Heiderfeler, skočila je na ulasku u zadnji krug i odvojila je od ostatka grupe i sama došla do 2.mjesta. U završnom sprintu Ana Vučić osvojila je 3.mjesto. Kod muškaraca očekivano je pobjedio Nejc Mavsar, koji se je samo odvojio od ostatka grupe i sam ušao u cilj. Velika borba vodila se iza njegovih leđa. Miha Remic u nekoliko navrata se pokušao odvojiti, ali svaki njegov bjeg je uspješno pokrio Marko Dolić. S njima u grupi bio je još jedan Slovenac, Blaž Grgić. Upravo je Blaž prvi krenuo u sprint nakon izlaska iz zadnjeg zavoja. Ali je očito malo pre rano krenuo jer je onda sprint preuzeo Miha Remic, koji je na kraju stigao 3., dok je kao pobjednik ove grupe izašao Marko Dolić, koji je dobio Mihu u sprintu. Brat i sestra Dolići, su napravili iznenađenje na ovoj utrci. Nika je u svom prvom nastupu u HIC-u osvojila 1.mjesto. Dok je Marko po prvi put dobio Mihu u direktom dvoboju.

Rezultati:    100 m     HIC/FIT

Hrvatski inline kup (HIC) Croatian inline cup 10.4.2016. nedjelja/sunday

U nedjelju 10.4.2016. startat će 8. sezona HIC-a. HIC je etapna utrka koja se sastoji od više polu maratona (utrka na 21km). Na svakoj utrci osvajaju se bodovi prema plasmanu i nakon finalne utrke proglašava se ukupni pobjednik u ženskoj i muškoj konkurenciji. Tko skupi najviše bodova taj je ukupni pobjednik. U sklopu HIC-a vozi se i FITNESS kup, namijenjen rekreativnim rolerima. Pravila su ista, osim što se taj kup vozi na kraćoj distanci, utrke od 3 do 6 km. Već tradicionalno 1. utrka u sezoni vozi se na pisti Zrakoplovno tehničkog centra u Velikoj Gorici. Ovo će biti 36 utrka HIC-a Adresa / addres: Sisačka 39E, Velika Gorica; skretanje kod Petrol benzinske (turn to north by ‘Petrol’ gas station) cca 1km od glavne ulice/1km from main road

Program: 9:00 – otvaranje i podizanje startnih brojeva / opening

10:00 Start 100 m  (boduje se za Zagrebačku rolersku ligu-1.kolo)

11:00 Start Fitness, 3 km (1 krug / 1 lap)

11:30 Start Speed, 21 km (7 krugova / 7 laps)

ISPRAVAK / NEW Kategorije (Categories by age) za 100 m: Kadet D do 7; Kadet C 8-9; Kadet B 10-11; Kadet A 12-13; Junior  B 14-15 ; Junior A 16-17; Senior 18-39; Master 40-99

Utrka na 100 m vozit će se dvoje po dvoje iz kategoije. Vozi se samo jedna vožnja i pobjednik je onaj sa boljim vremenom. Vrijeme se mjeri elektronski. Zabranjeno je izlaziti iz svoje trake. 100m race will be single run race. The winer is the one with better time.

Kategorije (Categories for halfmarathon) za Speed: kadeti -15; juniori 16-20; seniori 21-39; Master +40

Startnig fee for half marathon: 5 euro  / No startnig fee for Fitness

Prijave na e-mail: info@rolanje.hr  (ime i prezime, spol, datum rođenja, kontakt)

Nagrade: sportske nagrade za sve kategorije / medals for all categories

Kalendar sljedećih natjecanja

23-24.4. Bologna (Italija) Samo za one najbolje, sljedeća utrka bit će tradicionalni Grand Prix na pisti u Bologni.

7.5. Kranj (Slovenija)subota, počinje Alpe-Adria kup. Alpe-Adria kup je regionalno natjecanje na kojem mogu nastupati i kadeti (od 10g) i za sve rolere to su prve utrke u inozemstvu.

22.5. Karting centar Špansko, Otvoreno prvenstvo Hrvatske