Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

HIC 2014., 2015.

HRVATSKI INLINE KUP (HIC) 2015.

7. sezona HIC-a. Natjecanja koje seodržava u kontinuitetu od 2009.g., i do sada je organizirano 30 cestovnih utrka u 6 gradova, na 9 lokacija.

Natjecanje se održava u disciplini polumaraton (21 km).

Istovremeno se organizira i Fitness kup, namijenjen rekreativnim rolerima.

Propozicije na lijevom meniju

Karting centar Zagreb, 18.10. finale Zagrebačke rolerske lige i Hrvatskog inline kupa,

U nedjelju 18.10 održale su se posljednje utrke Zagrebačke rolerske lige i Hrvatskog inline kupa za sve kategorije. Nakon brojnih kišnih dana, niti nedjelja nije prošla bez kapi kiše. Na svu sreću tih nekoliko kapi kiše padalo je samo za vrijeme proglašenja pobjednika Zagrebačke rolerske lige. Polu maratonci su bili u dilemi, da li mjenjati na kišne kotače ili ostati na suhima. Pravi izbor bio je ostati na kotačima za suho, jer ne samo da kiša nije dovoljno smočila stazu, nego je i sunce zasjalo. 

Utrke su bile zanimljive sa borbama za svaku poziciju i pretjecanjima. Naravno sve u duhu feer playa i pravila brzinskog rolanja, tako da suci nisu imali puno posla, osim dobro gledati ulazak natjecatelja u cilj u ‘foto-finišu’. Na donjem linku rezultati i Finalni ukupni poredak

Rezultati / Results; Finalni ukupni poredak:   Fitness W     Fitness M       HIC M         HIC W

Rezultati i ukupni poredak Zagrebačke rolerske lige:   Kadeti D W     Kadeti D M     SVE OSTALE KATEGORIJE

Zagrebačka rolerska liga, AAC i  Hrvatski inline kup (HIC) 27.9

Nakon kišne subote, u nedjelju nas je ipak dočekala suha staza. Ovo je bilo predzadnje kolo Zagrebačke rolerske lige, Fitness i HIC-a

Rezulata i trenutni ukupni poredak:

ZG liga: Kadeti D     Ostale kategorije

HIC:  ŽENE    MUŠKI

 

Link na najavu rolerske utrke na HRT 1, u emisiji Dobro jutro Hrvatska

https://www.youtube.com/watch?v=MVHDQczvRn8&list=PLuEWODEWd3kN7F9seRFINtTrkdU_i7eFc&index=1

 

ROLIJADA – 12.9.2015., sa startom u 9:30

Europski tjedan sporta nova je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Ova europska kampanja inspirirat će Europljane da budu aktivni (#BeActive) tijekom Tjedna sporta i ohrabriti ih da ostanu aktivni tijekom cijele godine. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 12.9. organizira nezaboravno sportsko putovanje u kojem može svatko sudjelovati.

U sklopu ove manifestacije dana 12.9., subota sa startom u 9:30 sati sa Trga Europe starta Rolijada i biciklijada na kojoj može svatko sudjelovati. Zbog trase koja zahtijeva prelaske preko pruge, vožnju po kockicama i prolazak kroz podvožnjak u miramarskoj molim da nam se priključe samo oni koji to tehnički mogu savladati. Okupljanje je na Trgu Europe u 9:00 sati.

Trasa Rolijade:

Trg Europe – Ul. Augusta Cesarca – Ul. Tome Bakaća – Trg bana Josipa Jelačića – Praška ul. – Zrinjevac – Trg Nikole Šubića Zrinskog – Trg Josipa Jurja Strossmayera – Trg kralja Tomislava – Trg Ante Starčevića – Mihanovićeva ul. – Miramarska ul. – Ul. Grada Vukovara – Ul. Hrvatske Bratske Zajednice – Avenija Većeslava Holjevca – Ul. Damira Tomljanovića.

Po dolasku na Bundek nastavak sportskog druženja na štandu Saveza, a možete užiati u demonstracijama ostalih sportova ili im se možete i priključiti.

Drugo kolo sezone 2015, 10.5. karting centar

Zagrebačka rolerska liga i Hrvatski inline kup imali su 2.kolo na karting centru Zagreb, u Španskom, 10.5.2015. Dan ranije u Kranju održalo se je 1.kolo Alpe-Adria kup, tako da je pred natjecateljima bio naporan vikend.

Rezultati: Fitness Ž       Fitness M       HIC Ž     HIC M

Rezultati LIGE: Kad D-Ž   Kad D-M   Sve kategorije  

Prva utrka 26.4.2015. u Velikoj Gorici-ZTC

Odličan početak sezone na pisti ZTC-a. Vrijeme je bilo sunčano i toplo, ali je puhao jak vjetar. Zbog jakog vjetra nismo mogli postaviti ništa od opreme (ciljni luk, sjenice, itd),što je malo umanjilo vizualni doživljaj, ali zato natjecatelji su sa svojim zalaganjem, feerplayom i borbenošću pružili pravo zadovoljstvo svima prisutnima. Nastupili su natjecatelji iz 3 zemlje, te sa 31 natjecateljom u fitness kupu ovo je bila jedna od najbrojnijih fitness utrka, u zadnje vrijeme. Program natjecanja bio je malo izmjenjen. Nakon utrka na 500 m, uslijedla je fitness utrka na 3km, i tek na kraju HIC-speed utrka na 21km. Dok se vozila polumaraton utrka, odvijala se podijela nagrada utrka na 500m i fitness utrke. U HIC-u većih iznenađenja nije bilo. Pobjedili su Nejc Mavsar i Ana Marija Pećar. U svojem prvom nastupu Ana Vučić i Klara Boraska vodile su izjednačenu borbu do cilja, ali na cilju je Ana Vučić ipak bila za pola kotača ispred i osvojila 2.mjesto, a Klara Boraska, KK Split, 3.mjesto. U muškoj konkurenciji vodila se velika borba za 2.mjesto između Marka Dolića, Lukasa Schwaiger i Silvio Mrkša. Marko je cijelu utrku bio u lovu za Nejcom, da bi ga Silvio i Lukas ulovili u predzadnjem krugu. Ipak u zadnjem sprintu marko je osvojio 2.mjesto, Lukas Schwaiger, SC-Highlanders, 3.mjesto, a Silvio je bio 4.Na donjem linku rezultati.

Zagrebačka Liga(utrke na 500m):  Kad D-W   KadD-M   Sve kategorije

REZULTATI HIC-a:  ŽENE(w)       MUŠKI(m)      FIT(w)     FIT(m)    

 Već tradicionalno početak sezone bit će na pisti ZTC-a (Zrakoplovno tehničkog centra) u Velikoj Gorici. Asfalt na pisti ZTC-a nije baš najbolji, ali nema prometa i sigurna je. Krug je 3 km, sa dva tehnička zavoja, i dobra je preglednost za sve, natjecatelja, suce i gledatelje. Program natjecanje je isti kao i lani:

9:00 početak prijava, podizanje startnih brojeva

10:00 Start utrka djece na 500 m (rolerska liga)

10:30 Start HIC utrke na 21 km (7 krugova)

10:31 Start fitness utrke na 3 km

Startnina se ne naplaćuje, osim za HIC utrku. Sportske nagrade za prva tri mjesta u svakoj utrci. 

Prijave putem e-maila: info@rolanje.hr

Kategorije za rolersku ligu: kadeti D (2008.g i mlađi), kadeti C (2007-2006), kadeti B (2005-2004), kadeti A (2003-2002), juniori B (2001-2000), juniori A(1998-1999), seniori (1997 i stariji).

Kako doći do ZTC-a: (klikni na link)

 

HRVATSKI INLINE KUP (HIC) 2014.

Završena je 6.sezona HIC-a

Dana 12.10.2014. održana je 30.-ta utrka Hrvatskog inline kupa, ujedino i Finalna utrka 6.sezone na Karting centru Zagreb, u Španskom. Iznimno toplo i sunčano vrijeme (bilo je 25stupnjeva) dovolo je brojne rolere i njihovu pratnju na Karting stazu. U 11:00 startala je Finalna utrka Fitness kategorije na 5 krugova ili 5 km. Start je bio zajednički za sve kategorije. Nakon starta povela je Ana Vučić i vodila prva dva kruga. U trećem krugu izgubila je čak tri pozicije, čime smo dobili i poredak na cilju. Pobjednik u muškoj kategoriji i ukupni pobjednik Fitness kategorije je Milan Pernar. Nika Dolić pobjednica je ženske utrke, ali u ukupnom poretku osvojila je 2.mjesto. Ana Vučić na današnjoj utrci osvojila je 3.mjesto, ali i to joj je bilo dovoljno da bude proglašena ukupnom pobjednicom Fitness kategorije. Marta Tomšić, osvojila je 4.mjesto u utrci i 3.mjesto u ukupnom poretku. Roko Barun danas nije nastupio jer je slomio ruku, tako da je na kraju završio tek na 4.mjestu u ukupnom poretku.Dominik Grgec osvojio je 2.mjesto na utrci i 2.mjesto u ukupnom poretku,a Emanul Krišto, 3.mjsto na utrci i u ukupnom poretku. U kategoriji Fitness seniorke pobjedila je gošća iz Austrije Christine Heindenfelder, koje je bila druga, iza Nike Dolić. Drugo mjesto osovjila je Jelena Brandt, kojoj je ovo bila prva utrka i treće mjesto u ovoj kategorji osvojila je Nina Bratoš. Na donjem linku možete pogledati rezultate i finalni ukupni poredak, te napredak natjecatelja kroz sezonu.

REZULTATI FITNESS:  ŽENE      MUŠKI

HRVATSKI INLINE KUP

HIC utrka bila je jednako zanimljiva kao i fitness utrka, jedino manje neizvjesna. Nejc Mavsar je kontrolirao utrku od početka do kraja, te uvjerljivo pobjedio i još jednom postao ukupni pobjednik HIC-a. Iznenađujuće dobru utrku odvozio je Marko Dolić. Nakon starta pratio je Mavsara i Remica, te se odvojio od ostalih natjecatelja. Kada je Mavsar razbio ovu grupu Dolić je držao ostatak natjecatelja na velikom razmaku i sam ušao u cilj kao 3. na današnjoj utrci, što mu je bilo dovoljno da zadrži 2.mjesto u ukupnom poretku. Miha Remic osvojio je 2.mjesto na utrci i 3.mjesto u ukupnom poretku.Josip Došen vozio je u grupi koja je pratila vodeće. Sa zvonom za zadnji krug krenuo je u sprint i uspio se odvojiti od grupe, koja ga niti do cillja nije uspjela uloviti, te osvojio 4.mjesto na utrci i u ukupnom poretku. Silvio Mrkša, naš najbolji natjecatelj u master kategorijama, izveo je svoj poznati završni sprint i pobjedio Heinza Heidenfeldera iz Austrije. Na donjem linku su i ukupni rezultati

REZULTATI HIC:    ŽENE      MUŠKI

 

21.9. Karting centar Zagreb, Špansko – HIC+Fitness

Nakon subotnje kiše, nedjelja je bila topla i sunčana, idealna za jutarnje rolanje. U Fitness kategoriji bila je puno preticanja i borba za svako mjesto vodila se od početka do kraja. Većina natjecatelja popravila je svoja vremena sa prošle utrke, a borba za ukupnog pobjednika je i dalje neizvjesna. U ženskoj konkurenciji Ana Vučić ostvarila je bodovnu prednost ispred Nike Dolić. U muškoj konkurenciji Roko barun ima malu prednost, a onda su unutar 6 bodova 3 natjecatelja. Finalna utrka fitnessa bit će napeta do finalnog sprinta.

Po prvi put u 6 sezona HIC na startu nismo imali niti jednog stranca, ali to ne znači da utrka nije bila zanimljiva. Sve se je rješilo u zadnja dva kruga, kada se tempo koji je do tada bio nešto ispod 2,00 min po krugu spustio ispod 1,50, a zadnji krug se vozio 1,45. U završnom sprintu do svoje prve pobjede došao je Marko Dolić ispred Bruno Tkalčića. Pobjedom u ovoj utrci, Ana Marija Pećar osigurala je i ukupnu pobjedu u HIC-u. Ovom pobjednom Marko Dolić si je sigurno osigurao postolje u ukupnom poretku, a samo ne dolazak može spriječiti Nejca Mavsara da još jednom osvojio HIC.

TABLICA UKUPNOG PORETKA:  Fitness W        Fitness M

HIC W        HIC M

 

25.5.2014. Otvoreno Prvenstvo Hrvatske

U nedjelju 25.5.2014. na Karting centru Zagreb, u Španskom održano je Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u brzinskom rolanju, te 2. kolo HIC-a.  Natjecateljski program počeo je sa Sveučilišnim prvenstvom, a pobjednici su: Ana Severinac (TTF) i Bruno Tkalčić (EF).

Sljedeće na programu bile su utrke na 1.000m ili 1 krug, Prvaci Hrvatske po kategorijama su:

Kadeti D: Tena Petračić i Franko Stojak

Kadeti C: Žaklina Mimica i Ivan Cigić

Kadeti B: Marta Tomšić i Frane Marušić

Kadeti A: Nika Dolić i Josip Došen

Juniori B: Ana Vučić i Marko Dolić

Juniori A: Loris Špegar

Seniori: Ana Marija Pećar i Anton Marinić

Ova utrka bodovala se je i za Alpe-Adria kup i za Zagrebačku rolersku ligu: Poredak za Zagrebačku rolersku ligu:

Kadeti D       Kadeti D        Ostali

NOVOST: je i FITNESS po kategorijama KATEGORIJE. 1. kategorija Fitness C (do 1999 g); 2.kategorija Fitness B (od 1998g do 1984g) i 3.kategorija Fitness C (1983.g. i stariji); naravno uvjek se kategorije djele i po spolu, na žene i muške. 

REZULTATI: HIC W    HIC M      FIT W      FIT M

SPONZOR ROLLERBLADE: pokllonio je svakom sudioniku natjecanja poklon bon u iznosu od 100kn za kupovinu rola u Level 2 dućanima.

TOMBOLA: svaki natjecatelj sudjeluje u tomboli, a glavna nagrada su jedne (1) ženske i jedne (1) muške  ROLLERBLADE role, ukupno dva (2) para rola. Najsretniji na tomboli bili su:

Muške role Rollerblade SIRIO COMP :  osvojio je Josip Došen

Ženske role Rollerblade Zetrablade osvojila je Marina Grbeša

Klikom na sliku možete vidjeti letak.

Fitness utrka vozila se u disciplini 5.000m i pobjednici po kategorijama su:

Fitness C-juniori: Ana Vučić i Dominik Grgrc

Fitness B-seniori: Dragutina Tokić

Fitness A-master: Hrvojka Dolić i Milan Pernar

Zadnja speed utrka na 20 krugova bila je i najbrža utrka na Karting stazi do sada Pobjedio je Nejc Mavsar (SLO) sa vremenom 34,47, ili kada bi to preračunali u krugove na Jarunu, ova udaljenost je duža nego 3 kruga na Jarunu, i kada zanemarimo tu razliku, 11,12 po krugu. Za one koji nikada nisu vozili po tehnički zahtjevnim kružnim stazama, to je barem za 30% zahtjevnije nego voziti se po ravnoj stazi kao što je Jarun. Da nije bilo taktičkog sporog početka od 4 krugaa to je moglo biti i nekoliko minuta brže. Najbrži Hrvatski predstavnik bio je Marko Dolić. Kod djevojaka je pobjedila Tadeja Donko (SLO), ispred naše Ane Marije Pećar.

Na ovom linku pogledajte šta su mediji objavili o našoj utrci

HIC 2014.g.  6.4.2014.nedjelja, ZTC, izvještaj

Hrvatski inline kup ili HIC, ušao je u 6. sezonu. Već tradicionalno prva utrka sezone održava se na pisti Zrakoplovno tehničkog centra (ZTC) u Velikoj Gorici. HIC se održava u disciplini polu maraton, odnosno utrka na 21km, ili ovo se još zove i speed kategorija. U sklopu HIC organizira se i fitness kategorija, na kraćoj distanci. Na pisti Zrakoplovno tehničkog centra fitness kategorija vozila je 3 km ili 1 krug. Na svakoj utrci natjecatelji osvajaju bodove, te na finalnoj utrci proglašavamo ukupne pobjednike kupa, u speed i fitness kategoriji, a u speed kategoriji proglašavamo pobjednike po starosnim kategorijama  (kadeti do 15g, juniori do 18g, seniori, seniori +30g, seniori +40, seniorio +50). Fitness kategorija podjeljena je samo na žene i muškarce i nema starosnih kategorija.

Ove godine imali smo promjenjivo vrijeme na stazi. Kada smo došli na pistu, pista je bila još mokra i polako se počela sušiti. U 10 sati startale su utrke za zagrebačku rolersku ligu, utrke na 500 metara, po kategorijama. Za sve utrke koje se održavaju u Hrvatskoj starosne kategorije određuju se prema godištu. Uobičajeno je da počinju najmlađi, pa prema starijim, te uvjek djevojčice prije dječaka. U pripremi za start ponovno su pale prve kapi kiše, ali na našu sreću i ta sitna kiša je ubrzo prestala. Za utrke juniorapista je opet bila djelomično suha. Ovakvi uvjeti na stazi nekim mlađim natjecatelji nisu odgovarali. tako da je bilo nekoliko padova, ali zato svi natjecatelji na ovim utrkama moraju nositi zaštitnu opremu.

Na startu Fitness utrke bilo je ukupno 22 natjecatelja, te je u ženskoj konkurenciji uvjerljivo pobjedila Ana Vučić (8:53min) , ispred Nike Dolić i Resmije Rshaini. U muškoj konkurenciji pobjedio je Dominik Grgec, ispred Roka Barun i Frana Mežarića Kičić.

U speed utrci, Slovenski dvojac Nejc Mavsar i Miha Remicosvojili su 1. i 2. mjesto, ispred Miodraga Popovića, Intro line-Beograd. Naš najbolje plasirani natjecatelj bio je marko Dolić na 5.mjestu. U ženskoj konkurencijipobjedila je Marina Radovanović, ispred Ane Marije Pećar i Petre Wengust.

REZULTATI:   HIC W    HIC M     FIT W    FIT M

Zagrebačka rolerska liga:  Kad D W        Kad D M     OSTALI

POTPORU ovoj utrci daje Zrakoplovno-tehnički centar d.d. ; web stranica: www.ztc-atc.hr

Sljedeća utrka je 26.4. Zagrebačka rolerska liga, a 2. kolo HIC-a je 25.5., kada je i prvenstvo hrvatske u brzinskom rolanju na kružnoj stazi, na Karting centru Zagreb u Španskom.

Zagrebačka rolerska liga – poredak škola

Zbog otkazivanja dva (2) kola Zagrebačke liga nismo uspjeli održati proglašenje pobjednika po školama. Ukupni poredak škola u proljetnoj ligi je : 1.mj Ban Jelačić, 132 boda; 2.mj. FK Frankopan, 82 boda; 3.mj. Filipovićeva 70bodova.

Na ovom linku je poredak svih škola 

10.5.2014. AAC – Kranj -5 novih državnih rekorda

Počela je jubilarna 10-ta sezona Alpe-Adria kupa. Alpe-Adria kup je regionalno natjecanje, a osnivači su Borut Mavsar (SVN), Peter Krauze (AUT) i Luka Markić (HRV). U međuvremenu su nam se priključili i natjecatelji iz Srbije. Nakon nekoliko sezona kišnih utrka, u subotu 10.5. bilo je sunčano i toplo, tako da je više natjecatelja i izgorilo na suncu. Osim za AAC ova utrka bila je ujedino i 4. prvenstvo Slovenije, u organizaciji novog samostalnog Slovenskog saveza za brzinsko rolanje. Oko 100 natjecatelja iz 3 zemlje natjecali su se u kratkoj i dugoj pruzi, dok su seniori imali čak 3 discipline. Ovo je standardan obrazac organizacije rolerskih utrka i svaki natjecatelj vozi obje discipline. Pobjednik je onaj natjecatelj koji je bolji u obje discipline.

Nove državne rekorde postavili su: Ana Marija Pećar, 300 m kronometar, 34,43; Marko Dolić, 300 m kronometar (ovo mu je već drugi put ove godine u istoj disciplini) 29,63; Marko Dolić, 3.000 m – 5.21,28; Bruno Tkalčić, 300 m kronometar 29,04; Bruno Tkalčić, 500 m – 46,15
Gledatelji su mogli vidjeti vrlo zanimljive utrke i pratiti napredak natjecatelja iz sezone u sezonu. Uvjerljive pobjede u svojim kategorijama ostvarili su Josip Došen i Nika Dolić, daleko ispred konkurencije. Marko Dolić pobjedio je također u svim disciplinama, ali u jako neizvjesnoj i taktički vrlo napetoj utrci u dugoj disciplini, te ujedino postavio i novi državni rekord. Bruno Tkalčić bio je odličan 2. na 500 metara, a Antonu Marinić je prošao kao 3. kroz cilj na 5.000 m bodovnoj utrci, ali je bio tek 4. jer je Remic u početnoj fazi utrke uspio osvojiti 1 bod, te na taj način osvojio 3.mjesto iako je prošao iz Antona kroz cilj. Standardno dobre bile su: Ana Marija Pećar, Marta Tomšić i Petra Wengust, sve su osvojile 4.mjesto u svojim kotegorijama. Petri je 3.mjesto u kronometru pobjeglo za 1 stotinku sekunde, odnosno 0,01 sek ili 7 centimetara. Katarina Tomšić bila je 3. u mlađim kategorijama.

REZULTATI:  RETULTATI (1)       REZULTATI (2)       REZULTATI (3)        REZULTATI (4)

30.4. županijsko prvenstvo Splitsko-dalmatinske županije

Dana 30.4. u Omišu na 450 metarskoj, kružnoj stazi održano je Županijsko prvenstvo Splitsko-dalmatinske županije. Najuspješnija škola na ovom natjecanju bila je OŠ Visoka, Split, a na drugom mjestu OŠ Pupačić, Omiš. Ovo je ujedino bilo i izlučno natjecanje za Splitsko-dalmatinsku županiju za odlazak na Državno prvenstvo koje će se održati 25.5. u Zagrebu. Klikom na donje liinkove možete vidjeti sve rezultate:  Djevojke (rezultati)        Dečki (rezultati)       

27.4. Velikogorička Rolijada

Dana 27.4.2014 udruga Zdrav duh Velika Gorica orgnizira 3.po redu biciklijadu, rolijadu i sportski sajam. Ove godine našim učesnicima na bicikima i rolama do 12 godina poklanjamo zaštitnu kacigu, na list imamo 100 mjesta za najbrže na nasem pultu koji se otvara od 9 sati ispred kina Gorica u Velikoj Gorici. Defile kroz grad krece u 10 h, vozi se krug oko Velike Gorice, glavnim ulicama, promet će biti u cijelosti zatvoren. Glavna biciklisticka trka starta u 12 sati. Ručkak će biti organiziran oko 15 h u velikom šatoru. Potražite nas na našem štandu u sklopu ove manifestacije.

Europski kup, Bologna 12-13.4.2014.

Dana 12-13.4.2014. održano je 1.kolo Europskog kupa u Bologni, Italija. Ovo je već 33.izdanje ovog Grand Prix-a, a od kada se organizira Europski kup, ovo je i 1. Utrka u kalendaru Europskog kupa. Ove godine nastupilo je gotovo 300 natjecatelja iz više od 10 zemalja. Po prvi put od kada mi idemo na ovo natjecanje, a to je zadnjih 10-tak godina, nije bilo natjecatelja sa drugih kontinenata. Europski kup se organizira u disciplinama na pisti. Pista je standardizirana 200 metarska elipsasta staza sa uzdignutim zavojima. Nastupilo je troje naših predstavnika, Marko Dolić, kadet, Ana Marija Pećar i Anton Marinić, juniori A. Kategorija juniori A nastala je prije nekoliko godina sa ciljem uključivanja rolerskog sporta u program Olimpijskih igara mladih, i to su zapravo mlađi seniori, oni koji u tekućoj godini navršavaju 18 ili 19 godina.  

Sve kategorije vozile su ukupno 4 utrke, svaki dan jednu kratku i jednu dugu disciplinu. Najbolji plasman ostvarila je Ana Marija Pećar, 7.mjesto u disciplini 500m, i 8.mjesto u disciplini 1.000 m.

Najbolji rezultat ostvario je Marko Dolić u disciplini 300 m kronometar, postavivši novi Hrvatski rekord za kadete sa vremenom 31,56, što je gotovo 1 sekundu bolje od starog rekorda koji je držao Bruno Tkalčić.

Anton Marinić plasirao se na 18.mjesto u disciplini 500 m, i 20.mjesto u disciplini 1.000 m.

Rezultati naših predstavnika su to značajniji, budući da u Hrvatskoj nema niti jedne piste, te ove discipline nemamo gdje trenirati.

PEĆAR I MARINIĆ POBJEDNICI U TREVISU

Dana 30.3.2014. održan je Treviso maraton. Ove godine po prvi put roleri su bili u posebnom terminu od atletičara i na novoj trasi. Trasa rolerske utrke u cijelosti je u Trevisu, te je u obliku slova ‘C’, oko zidina starog grada Trevisa. Krug je 5,2 km i ima tehničkih uskih dijelova i dugih pravaca. Natjecanje se odvija posebno u disciplini polu mraton, a posobne u disciplini maraton. Naša reprezentacija nastupala je u disciplini polumaraton i u kategoriji juniora Ana Marija Pećar i Anton Marinić osvojili su 1. mjesto. U kategoriji kadeta Marko Dolić osvojio je 8.mjesto, kao i Luka Markić u kategoriji seniora. Odličan početak naših na utrkama u Italiji i nadamo se da će ove godine  ponovno zaživjeti Talijanski inline kup, i kojem je ova prva utrka.

12-13.04.2014. Grand Prix Bologna

Već tradicionalni Grand Prix Bologna (Italija) ponovno je i 1.kolo Europskog kupa. Jedan od najposječenijih utrka, gdje nastupaju natjecatelji sa gotovo svih kontinenata. Prva velika utrka u sezone gdje se vidi inicalno stanje za sezonu i koliko je tko uspio raditi tijekom zime. Nadam se da će nam vrijeme ići na ruku da što prije počenemo sa treninzima na otvorenom i ostvarimo što bolje rezultate na ovom natjecanju. 

Srušila se dvorana na Inline centru KUNA

U petak, 24.01.2014. kada su umjetnički koturaljkaški trebali imati trening, a iza njih i brzisnki roleri, pod težinom snijega srušio se krov dvorane Inline centra KUNA, na Zagrebačkom velesajmu. Nitko nije olijeđen, a materijalna šteta je velika. Cerada koja pokriva teren je potpuno uništena, a veliki broj nosača je potrgan ili značajno oštećen. Cijeli vikenda se radilo da se teren očisti od snijega, a onda da se sve rastavi. Sada sve što je uništeno treba popraviti i ponovno sve montirati. U razgovoru sa Igorom, rekao je da očekuje da bi sve moglo biti ponovno u funkciji za dva (2) tjedna.