Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

HIC 2012.

HRVATSKI INLINE KUP (HIC) 2012., 4. sezona 

FINALE 13.10.2012. Medulin, Pješćana uvala

NIKADA NEIZVJESNIJA FINALNA UTRKA

Prije starta utrke spustio se veliki pljusak, a utrka je završena na suhoj stazi. U muškoj kategoriji vodila se velika taktička borba kako bi se ostvarili bodovi za ukupnu pobjedu. U muškoj konkurenciji pobjedio je Miloš Jerković ispred Nejca Mavsara, a na 3.mj bio je Aleš Gros. U ženskoj konkurenciji pobijedila je Marina Radovanović, ispred tadeje Donko, a na 3.mj. bila je Katarina Janković.

UKUPNI POBJEDNIK KUPA JE: NEJC MAVSAR (Kranj, SVN), druga uzastopna pobjeda

2. mjesto: Miloš Jerković (Kranj, SVN), 3.mjesto: Dušan Stamenković (Intro line, SRB)

UKUPNA POBJEDNICA KUPA JE: TADEJA DONKO (LJubljana, SVN)

2. mjesto: Marina Radovanović (Intro line, SRB) , 3.mjesto: Ana Marija Pećar (Vatreni kotači, HRV)

UKUPNI POREDAK: MUŠKI     ŽENE

GALERIJA SLIKA NA SLUŽBENIM STRANICAMA OPĆINE MEDULIN:  http://www.medulin.hr/hr/opce-informacije/galerija-fotografija/roller-day-2012/ FINALE HIC-a MEDULIN, 13.10.2012. subota,

Koturaljkaški savez Hrvatske (KSH) pod pokroviteljstvom općine Medulin, organizirao je „4. Medulin Active roller day“. Manifestacija se po prvi put održavala dva dana, subotu i nedjelju.

Nastupilo je preko 100 natjecatelja iz 4 zemlje u ukupno 14 utrka, u dva natjecateljska dana.

U subotu je održano Finale Hrvatskog inline kupa i utrka građana, Fitness utrka, koje se se odvijale od Pješčane uvale, kroz Tehnomont marinu Verudu i nazad. Unatoč kiši prvo je startala fitness utrka u kojoj je pobijedio Marko Dolić, ispred Roka Baruna i Josipa Dolić, svi iz Zagreba U ženskoj kategoriji pobijedila je Jelena Cvek Terlević, ispred Katja Antolović i Leonarda Penko, sve rolerice iz Pule.

Sljedeći su starali muškarci u konkurenciji polu maraton, a pobjedio je Miloš Jerković, ispred Nejca Mavsara, obadvojica iz (RK Kranj, Slo), a trećeplasirani je bio Dušan Stamenković (Intro line, Beograd). Ovim rezultatom došlo je do promjene u ukupnom poretku tako da je ukupni pobjednik HIC-a za 2012. postao Nejc Mavsar, ispred klupskog kolege Miloša Jerkovića, a na 3. Mjesto probio se Dušan Stamenković, a dosadašnji vodeći u kupu Denis Brkić pao je na 4. Mjesto ukupnog poretka. Naš najbolje plasirani takmičar bio je Anton Marinić (Vatreni kotači, Zagreb) na 10.mj. U ukupnom poretku, odnosno 2. u juniorskoj konkurenciji.

Ženska polu maratonska utrka startala je 30 sekundi iz muške, te nije donijela toliko uzbuđenja kao muška utrka. Pobijedila je Marina Radovanović, ispred Tadeje Donko i Katarine Janković. NO u ukupnom poretku HIC-a ništa se nije promijenilo, ukupna pobjednica HIC-a je Tadeja Donko (RK Ljubljana, Slo), ispred Marine Radovanović  (Intro line, Beograd) i Anemarije Pećar (Vatreni kotači, Zagreb), koja je ujedino i bila naša najbolje plasirana natjecateljica na 5. Mjestu u utrci.

U nedjelju ujutro ispred kampa Medulin, u Medulinu održana je Rolerska liga osnovnih škola, na kojoj su nastupili i vrtića djeca, djevojčice su se natjecale odvojeno od dječaka, na utrci na 300 metara.

U organizaciji utrka pomogli su Tehnomont marina Veruda, klub Inline Pula i OŠ dr. Mate Demarina

3-2-1 ROLAJ 15-16.9.2012.

Završena je dvodnevna rolerska manifestacija koaj se je održavala na igralištu OŠ Ban J. Jelačić u Podsusedu i na Priobalnoj ulici iza King Crossa. Zbof kiše u subotu ujutro, prijepodnevni dio programa Rolerska liga OŠ je otkazana. Točno u 15 sati startalo je finale Alpe-Adria kupa gdje je svaka utrka bila zanimljiva i napeta. Ukupni pobjednici AAC iz Vatrenih kotača, Hrvatska su: Roko barun (kadeti B), Marko Dolić (kadeti A), Anamaria Marinić (juniorke B) i Ana Marija Pećar (juniorke A).

 

U subotu 13.10.2012. održat će se finalna utrka 4. sezone Hrvatskog inline kupa. Ovo je najizjadnačenija borba za ukupnog pobjednika. Prva tri su unutar 3 boda i među njima ćemo tražiti ukupnog pobjednika. Prve dvije sezone pobjednika je bio Miodrag Popović, lani je bio Nejc Mavsar i sada je pitanje da li će uspjeti nadoknaditi 5 bodova zaostatka za Denisom Brkićem. Isti broj bodova kao i Nejc ima i Dušan Stamenković.

U ženskoj konkurenciji razlike su puno veće, trenutno je vodeća Tadeja Donko (265), Marina Radovanović (225) i Ana Marija Pećar (165). S obzirom na velike razlike pitanje je koliko se ovo može promjeniti.

Ove godine raspolažemo sa najmanjim nagradnim fondom do sada, ukupni nagradni fond je 350 eura, zbog manjeg broja utrka. Nagradni fond bit će podjeljen jednako ženama i muškarcima, te će ukupni pobjednik kupa osvojiti 125 eura, a drugo plasirani 50 eura.   

 

3.kolo 16.9.

2.kolo 6.5. Karting centar Špansko

REZULTATI NAKON 2. KOLA

ŽENE              MUŠKI

Od ove godine želimo promovirati i fitnes rolanje, te ćemo posebno voditi i Fitness kup. Fitness utrke su na kraću distancu, cca 5 km, i ne smiju se koristiti speed role. Prvenstveno su namjenje rekreativnim rolerima, ali i onim mlađim koji pretendiraju da u budućnosti nastupe i u HIC utrci. Nadamo se da će broj fitness rolera uskoro biti 50-tak po utrci jer važno je sudjelovati i odvoziti zadanu trasu koja je pripremljena i za profi utrke. Evo i rezultata nakon 2 kola

FITNESS KUP, trenutni ukupni poredak:    ŽENE             MUŠKARCI

6.5. u nedjelju održat će se Prvenstvo Hrvatske u brzinskom rolanju, disciplina 1.000 metara. U programu je i AAC na 1.000 m, te HIC utrka u polu maratonu – 20 krugova i za fitness 5 krugova. Dužina kruga na KC je 1.000 metara, sa lijevim i desnim zavojima.

10:00 Start studenske utrke; 5.000 m (5 krugova) Sveučilišno prvenstvo Zagreba

10:30 Start utrka na 1.000 m po kategorijama, od najmlađih do seniora,

11:30 Start fitness utrke 5.000 m (5 krugova) ; najam chipa 30kn

12:00 Start HIC utrke, 20 krugova; startnina 50 kn (ukljućuje najam chipa)

Prijave se prijamaju do petka 4.5.2012., Kasne prijave, startnina +20 kn.

Skica karting staze

Ulaz na stazu dozvoljen je samo natjecateljima.

Treneri i gledatelji moraju ostati izvan ograde koja osigurava stazu. 

1. kolo, 25.3. pista ZTC-a, Velika Gorica

Kao i na zadnjim utrkama iz prethodne sezone, dočekalo nas je i vrijeme na pisti Zrakoplovno tehničkog centra u Velikoj Gorici, sunčano i vjetrovito. Upravo je vjetar usporio utrku, za sve osim za pobjednika Nejca Mavsara, koji je postavio novo najbolje vrijeme staze 43:59. Nejc je razbio vodeću skupinu i praktički odvozio solo utrku. Za njim je također solo utrku odvozio 2. plasirani Denis Brkić, sa vremenom 46:47.

Prije ulaska u zadnji krug Miloš Jerković krenuo je u bjeg koji nitko nije pokrio i tako je on osvojio 3. mjesto sa vremenom 50:27. Onda je uslijedio sprint 5 vozača u kojem je pobjedio Dušan Stamenković. Najbolji od Hrvatskih rolera bio je Silvio Mrkša na 7.mjestu.

Utrka cura bila je izrazito spora, a vrlo brzo su se i one odvojile jedna od druge i vozile solo utrke. Pobjednica je Tadeja Donko sa vremenom 54:14, ispred Marine Radisavljević, koja je ušla u cilj sa vrmenom 55:43. U svom prvom nastupu u HIC-u Lidija Repnik osvojila je 3.mjesto sa vremenom 57:50.

Od ove godine i Fitness utrke se boduju za Fitness kup. Želja nam je da se veći broj fitness rolera ukljući u kup, te sa vremenom neki od njih da pređu i u HIC. Najbrži fitness roleri bili su: 1. Tomislav Vilenica, Marko Dolić i Roko Barun. Kod djevojaka pobjedile su: Sara Gelenčer, Resmija Shaini i Ana Šeremet.

REZLUTATI:   HIC žene          HIC muškarci

REZULTATI Fitness utrke:  Fitness žene            Fitness muškarci

 Kako doći do piste ZTC-a u Velikoj Gorici: KLIKNI NA OVAJ LINK