Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

HIC- 2.kolo, AAC, 2.kolo, Karting centar Zagreb 6.5.2018.

Dva (2) nova državna rekorda

Dana 6.5.2018. na Karting centru Zagreb održano je 2. Kolo Hrvatskog inline kupa i 2. Kolo Alpe-Adria kupa. U muškoj seniorskoj konkurenciji sigurno najjača utrka do sada. Nejc Mavsar postavio je novi rekord staze s 1:26,315, za jedan (1) krug, odnosno 1.000m. Ali ono što nas još veseli su i rezultati naših natjecatelja. Marko Dolić, postavio je novi državni rekord u istoj disciplini s vremenom 1:27,885, kao i Marta Tomšić, koja je također postavila novi državni rekord s vremenom 1:43,392, Marta koja je još kadetkinja postavila je i najbolje vrijeme za jedan krug u ženskoj konkurenciji.

Uslijedila je utrka u Fitness konkurenciji na 5 krugova, u kojoj se borba vodila za svaku poziciju. U završnom sprintu pobijedila je Lana Česnik (Ljubljana) ispred, Tanje Wachswender (SCH-Graz) i Natalije Mikić (Introline-Beograd). U muškoj konkurenciji pobijedio je Igor Erceg (Ljubljana) ispred Milan Pernar (Zagreb) i Luka Jašić (Introline-Beograd).

Zadnja utrka na programu bila je HIC utrka na 20 krugova. U ženskoj konkurenciji poredak je već negdje na polovici utrke bio riješen, 1.mj Petra Jašić (Introline), 2.mj Katarina Janković (Introline) i 3.mj Marta Tomšić (Vatreni kotači). U muškoj konkurenciji pitanje pobjednika bilo je riješeno u 7 krugu kada se je Nejc Mavsar izdvojio iz vodeće četvorke i sam odvozio do kraja utrke. U vodećoj skupini ostali su Lukas Schwaiger (SCH-Graz), Marko Dolić (Vatreni kotači) i Miha Remic (Kranj). Oni su vodili zanimljivu borbu sa puno pokušaja bijega, ubrzanjima i taktiziranjem da bi u završnici Lukas Schwaiger ipak uspio napraviti malu prednost i osigurati si 2.mjesto, dok je Marko tek u završnom sprintu uspio izboriti 3.mjesto na pobjedničkom postolju.

Uvodna utrka nedjeljnog programa bila je Sveučilišno prvenstvo u kojoj su prva tri mjesta ostvarili; studenti: 1.mj. Tin Panadić, 2.mj. Bruno Sander, 3.mj. Domagoj Ivančić; studentice: 1.mj. Lucija Mimica, 2.mj. Lucija Safundžić, 3.mj. Laura Barić.

Rezultati za AAC