Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Grand Prix Imola, Italia 2017.

Naši odlični u Imoli, Italia

Marko Dolić postavio novi državni rekord u disciplini kronometar 200 m, cesta (road), 19,54 sec.

39. Grand Prix citta di Imola, održalo se 29. i 30.7.2017. na novo asfaltiranoj 300 m kružnoj stazi. Ovo natjecanje ujedino je bilo i otvorenje nove staze. Osim ove nove staze klubu je na raspolaganju i balon sa ravnom pistom 40*20 metara oko koje su postavljeni plastični jersy. Dobri uvjeti za rolerski trening 12 mjeseci godišnje, bolji nego što ih ima cijela hrvatska.

U subotu 29.7. održane su kronometar utrke na kratke staze. Kronometar 200 m i 300 m – 1 krug sa letećim startom. Za naš tim natjecanje je odlično počelo je jer Marko u prvoj utrci postavio novi državni rekord u disciplini kronometar 200 m sa vremenom 19,54 sekundi. Budući da smo po prvi put vozili i disciplinu 300 m sa letećim startom Marko je postavio i rekord u toj disciplini sa vremenom 25,91 sekundi. Marta Tomšić postavila je nodi kadetski državni rekord u disciplini 200 m kronometar sa vremenom 23,35. Marta je također bila najbrža od naših cura u disciplin 300 m sa letećim startom sa vremenom 31,16. Naše ostale cure zauzele su redom pozicije od 14.mjesta na dalje: Nika Dolić, Ana Štimac, Katarina Tomšić, Maja Markić i Marija Štimac.

U nedjelju 30.7. bio je klasični jednodnevni program koji uključuje jednu kratku sprint utrku  i jednu dugu utrku. U jutarnjem dijelu programa natjecali su se kadetkinja Nika Dolić i senior Marko Dolić. Njihova kratka disciplina bila je 500 m sprint. Marko se uspio plasirati u polufinale kao sedmi, ali nije uspio ući u finale i na kraju je završio na 8.mjestu. Nika je također završila svoj nastup u polufinalu na 6.mjestu. Odličnom vožnjom u dugoj utrci, Nika je u završnom sprintu poboljšala svoj plasman i završila na odličnom 5.mjestu.

U podnevnom dijelu programa nastupale su mlađe kadetkinje u raznim kategorijama, naravno prema starosti. Marta Tomšić posebno je dobro odvozila dugu utrku, gdje je dugo vremena bila u vodećoj skupini i završila na 9.mjestu, kao i na kratkoj utrci. U sljedećoj kategoriji nastupile su Katarina Tomšić i Ana Štimac. One se nisu uspjele plasirati u polufinale i završile su utrku na istom plasmanu kartku i dugu: Katarina na 11.mjestu i Ana na 12.mjestu. Maja Markić startala je u za još jednoj mlađoj kategoriji i svoj nastup na kratkoj sprint sutrci završila u polufinalu, te je isti plasman ponovila i u dugoj utrci, a to je 8.mjesto. U najmlađoj kategoriji Marija Štimac ostvarila je najbolji plasman. U sprint utrci u finalu je osvojila 2.mjesto, koje je i potvrdila u dugoj utrci, te je bila naša najbolje plasirana natjecateljica.

Slijedilo je proglašenje najuspješnijih klubova. Od preko 40 klubova koliko ih je nastupilo, mi smo osvojili odlično 16.mjesto.

Za kraj slijedila je najteža disciplina, cestovna utrka 8.000 m, ali sa ciljem na obližnjem brdu i sa visinskom razlikom od 400 m. Startalo je gotovo 100 natjecatelja, a marko je od starta bio u vodećoj skupini. Trasa je bila valovita, tako da su bila i dva spusta. Marko je tehnički i taktički odlično odvozio utrku i završio ju je sa vremenom 22:04 na 18.mjestu u ukupnom poretku. U kokurenciji seniora plasirao se je na 7.mjesto. Pred nama su sada pripreme i odlazak na Svjetsko prvenstvo – 1. Roller games, sva Svjetska prvenstva svih disciplina našeg sporta na jednom mjestu, u Kineskom gradu Nanjingu.