Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

Europsko prvenstvo, roller freestyle, 4.mjesto

U Sesimbra, Portugal, od 28.09-1.10.2023. održalo se Europsko prvenstvo u roller freestyle, disciplina street. U juniorskoj kategoriji, Stjepan Macanga, osvojio je 4. mjesto. Dok su se seniori plasirali u polu finale, Matija Kunštek i Tin Hadžiomerspahić.

Nedavno održano otvoreno Prvenstvo Hrvatske u skate parku na Jarunu, dalo je nagovijestiti da će naši roleri biti dobri i na ovom Europskom prvenstvu. Tin Hadžiomerspahić bio je najbolji hrvatski natjecatelj 16.9. na Jarunu, plasirao se je u polufinale. Drugi najbolji naš natjecatelj sa Jaruna, Sven Buršić nije se uspio plasirati u polu finale. Za vrijeme CORONE Sven je izveo jedan od najdužih grandova svih vremena, spustivši se niz gelender ispred sportske dvorane u Poreču. Matija Kunštek uspio je složiti dobar run u Portugalu i također se je plasirao u seniorsko polu finale. Hrvatsku na ovom natjecanju predstavlja po prvi put i senior Dean Spasić koji nije uspio ući u polu finale. Na žalost naši roleri nisu se uspijeli plasirati u finale. Tin je završio na 13.mjestu, a Matija na 16.mjestu.

Stjepan Macanga nije uspio složiti bolji ran u finalu od onog u kvalifikacijima i na žalost nije uspio osvojiti jednu od medalja. Osvojio je odlično 4.mjesto, što je njegov najveći uspijeh do sada.