Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

ARTISTIC INTERNATIONAL SERIES – Trst

Natjecanje pod nazivom Artistic International Series koje se održalo u Trstu u Italiji od 21.-28.05.2023. godine ispisalo je novu stranicu u povijesti. Konkurencija je bila bogata, gotovo 350 natjecatelja iz 25 zemalja sudjelovalo je na ovom natjecanju. Natjecatelji su bili u potrazi za postizanjem najboljih rezultata i osiguravanjem mjesta u nadolazećem finalu serije.

U sklopu ARTISTIC INTERNATIONAL SERIES 2023 natjecanja za kategorije Tots, Minis i Espoire održan je Sedmak Cup na kojem su Hrvatsku predstavljale 3 natjecateljice u kategoriji Tots: Ella-Li Prašina, Nicol Peršić, Leona Zuban te dvije natjecateljice u kategoriji Minis: Allegra Orlić i Lina Martinčić.

 

U kategoriji Tots Ladies, Ella-Li Prašina ostvarila je 5.91 bodova te zauzela 16. mjesto. Leona Zuban je ostvarila 5.66 bodova te zauzela 17. mjesto dok je Nicol Peršić ostvarila 5.15 bodova te zauzela 18. mjesto. Konkurenciju su činile natjecateljice iz Italije, Brazila, Izraela, Slovenije, Velike Britanije.

U kategoriji Minis Ladies za Hrvatsku su nastupale Lina Martinčić i Allegra Orlić. Lina Martinčić je svojim nastupom ostvarila 9.89 bodova te zauzela 29. mjesto, dok je Allegra Orlić ostvarila 8.58 te tako zauzela 30. mjesto. Konkurenciju su činile natjecateljice iz talije, Španjolske, Portugala, Brazila, Izraela, Njemačke, Velike Britanije.

Dana 22.05.2023. započelo je natjecanje ARTISTIC INTERNATIONAL SERIES 2023 za kategorije Cadet, Youth, Junior i Senior za discipline solo dance, style dance, couples freedance, couples style dance te free skating.

Natjecateljice koje su predstavljale Hrvatsku u disciplini artistic free skating,  a u kategoriji Junior Ladies su: Lea Čuturilo i Sara Šarić. Lea Čuturilo je u kratkom programu ostvarila 21.42 boda i zauzela 17. mjesto, a Sara Šarić je ostvarila 17.38 zauzevši 18. mjesto. Nakon odvoženog dugog programa Lea Čuturilo je sveukupno ostvarila 49.17 te zauzela 17. mjesto, a Sara Šarić je sveukupno ostvarila 44.44 te time zauzela 18. mjetso. Brojnu i jaku konkurenciju u ovoj kategoriji činile su natjecateljice iz Italije, Španjolske, Danske, Andore, Švicarske, Brazilaa, Portugal, Izraela, Francuske.

Čestitke svim natjecateljicama koje su zasluženo i hrabro predstavljale Hrvatsku te sudjelovale na ovako velikom natjecanju te se borile s jakom i brojnom konkurencijom!