Koturaljkaški savez

Ovo je službena stranica
Koturaljkaškog saveza Hrvatske
i Zagrebačkog koturaljkaškog saveza.

AUTOR

3. kolo Hrvatskog inline kup (HIC), Prioblana cesta, Zagreb, 27.5.2018.

IZVJEŠTAJ SA UTRKE

Lijepa sunčana nedjelja donijela je puno uzbuđenja na Priobalnoj cesti, iza Shopping centra King Cross. U izvrsnoj organizaciji sve se odvijalo prema satnici. Nakon zatvaranja prometa prvo je startala Fitness utrka. U pratnji sudaca na motoru prva kroz cilj prošla je Lana Česnik iz Ljubljane, iza nje kroz cilj je prošla njena klupska kolegica Maja Ljubič, a zadnju stepenicu na pobjedničkom postolju popunila je također iz Ljubljane Anja Kolak. Ovom pobjedom Lana je preuzela i vodstvo u ukupnom poretku Fitnessa, dok se je Ana Marija Kragulj iz Vatrenih kotača, Zagreb, dobrom vožnjom probila na 2.mjesto u ukupnom poretku Fitnessa. Kod muškaraca u Fitness kategoriji nije bilo neizvjesnosti oko prva tri mjesta, pobijedio je Ivan Cigić, ispred Jakova Glihe i Mladena Ivekovića. Oni također su zauzeli i vodeća mjesta u ukupnom poretku Fitnessa, samo u malo izmijenjenim pozicijama, vodi Jakov Gliha ispred Mladena i Ivana koji dijele drugo mjesto. Očito će zadnje dvije utrke biti vrlo uzbudljive.

Uslijedila je i glavna utrka dana, HIC ili polu maraton. Vrlo brzo nakon starta formirale su se tri skupini, vodeća u kojoj su bili muški, druga skupina u kojoj se vodila borba za pobjedu u ženskoj konkurenciji, i treća skupina u kojoj se vodila borba za 3.mjesto u ženskoj konkurenciji. U svakom krugu vodeća skupina, koja je na početku imala 8 natjecatelja, po malo se je smanjivala. Tako da je u završnom sprintu, sudjelovalo samo 4 rolera. Sprint je bio dosta dugačak, koji je započeo Marko Dolić iz Vatrenih kotača, i na kraju i pobijedio. Iza njega kroz cilj je prošao Gal Gros, a odmah iza njega i Rajko Česnik. Dobru kondiciju pokazao je i tata Gros na četvrtom mjestu. Silvio Mrkša je najduže uspio ostati u vodećoj skupini, te je završio na 5.mjestu. Josip Došen je imao oscilacije u ovoj utrci, ali sa 6.mjestom sada se nalazi na 2.mjestu u ukupnom poretku. Naravno Marko Dolić je s ovom pobjedom učvrstio svoje 1.mjesto u ukupnom poretku i približio se obrani naslova.

U drugoj skupini vodila se borba između Polone Zakrajšek, Ljubljana, prošlogodišnje pobjednice i Marte Tomšić, Vatreni kotači-Zagreb, kojoj je ovo prva sezona što vozi HIC i do ovog trenutka 2.plasirane u ukupnom poretku. U odličnom sprintu Marta je dobila Polonu i ovom pobjedom preuzela vodstvo u ukupnom poretku. Klara Boraska je izašla kao pobjednica 3.skupine i osvojila 3.mjesto na utrci, ali i 3.mjesto u ukupnom poretku u ženskoj konkurenciji.

Pred nama je ljetna stanka za Svjetsko i Europsko prvenstvo, a HIC se nastavlja 9.9.2018. na novoj trasi u Požegi.

Priobalna ulica dugačka je 2,5 km i proteže se od Podsusedskog mosta na Staroj Samoborskoj do Ljubljanske avenije kod Shopping centra King Cross, uz savski nasip. Na početku održavanja HIC-a na ovoj trasi održale su se 3 utrke od 2010. do 2012. Kada je asfalt toliko propao da se utrke nisu više mogle održavati. Utrka na Priobalnoj u HIC konkurenciji ima 4 kruga, a u Fitness 1 krug. Okreti su uski i zahtjevni, ali nakon toga je 2,5 km ravnog pravca, a od 11.mjeseca prošle godine i u cijeloj dužini novi asfalt. Naše natjecatelje vežu lijepe uspomene s te utrke, Marko Dolić došao je do svoje prve pobjede, tada još u Fitness kupu, upravo na Priobalnoj. Anton Marinić također je pobijedio na Priobalnoj, ali u HIC-u 2010.g. u jednoj od najuzbudljivijih završnica jedne HIC utrke. Godinu dana kasnije, 2011.g. i Vanja Pušnik iz Splita pobijedila je u ženskoj konkurenciji. Rekord staze postavio je Nejc Mavsar 2011.g. s vremenom 40:35. Nadamo se da će utrka u nedjelju 27.5.2018. pružiti jednu uzbudljivu utrku, te da će netko uspjeti popraviti vrijeme koje je tada još mladi Nejc, a danas profesionalni roler, ostvario na ovoj stazi koja je u cijeloj dužini uz rijeku Savu.

Priobalna cesta bit će u potpunosti zatvorena za promet u nedjelju od 10-12, sati, zbog održavanje HIC utrke. Zarundani natjecatelji NEĆE moći odvoziti sve krugove. Nakon prolaska prvog natjecatelja kroz cilj, sljedeći prolazak kroz cilj je kraj utrke za sve natjecatelje.

UPOZORENJE!! Molim natjecatelje da NE koriste Priobalnu cestu za zagrijavanje jer do 10 sati promet će se normalno odvijati tom cestom!!!!