Novosti
1911. osnovan prvi klub
Hrvatski športski klub iz Splita
Koturaljkanje u Požegi
Od 1964 do 1974 djelovao je KK Požega i u to doba bio jedan od velikih koturaljkaških gradova i klubova
Prvenstva u rink hokeju
Održana 11 Prvenstva Jugoslavije od 1953-1963 u Pulu

 


125 mm kotači zabranjeni na svim utrkama u Hrvatskoj

125 mm wheels forbidden on all races in Croatia2018.godina

18.2.2018.seminar za suce i trenerer umejtničkog koturaljkanja

Dana 18.2.2018. u Zagrebu, održat će se seminar za suce i trenere u umjetničkom koturaljkanju. Seminar počinje u 9:30 sa osobnom prijavom i pauzom za kavu. Seminar je također namijenjen i stručnim osobama (organizatorima natjecanja) u umjetničkom koturaljkanju.

21.1.2018. MEĐUNARODNI SEMINAR ZA SUCE BRZINSKOG ROLANJA, ZAGREB

Dana 21.1.2018. u Zagrebu održan je Međunarodni seminar za suce brzinskog rolanja. Seminar je također bio namijenjen i trenerima kako bi se upoznali sa novim pravilima, koja su stupila na snagu 1.1.2018. Na seminaru je sudjelovalo 15 sudaca i trenera, od toga 10 iz Hrvatske, 2 iz Slovenije i 3 iz Srbije. Predavač na seminaru bio je međunarodni sudac Luka Markić. Osim samih pravila, sa osvrtom na izmjene koje su stupile na snagu zadnji blok bio posvećen video analizi utrka sa sudačke i taktičke strane. Najviše izmjena ima u sprint turniru gdje je promijenjena startna procedura, startna crta i način odvijanja turnira. Ovo je bio nastavak suradnje nacionalnih sportskih saveza koji su uključeni u Alpe-Adria sustav natjecanja.  

SPTV - emisija Moj savez

Na ovom linku možete pogledati emisiju Moj savez, koja je bila na SPTV o našem savezu u kojoj su gostovali Tin Hadžiomerspahić i Luka Markić

https://www.youtube.com/watch?v=_19j4F8OOAw&feature=youtu.be

NAJAVA UTRKA U 2018.g.

Kalendar još u cijelosti nije definiran, ali za neke utrke već se znaju termini

25.2. Linz, Austrijski indoor kup

11.3. Treviso maraton (i polu maraton)

25.3. Palmanova maraton

15.4. HIC, Velika gorica, 1. kolo + 100 m sprint turnir

6.5. PH 1.000m+HIC, Karting centar Zagreb

12.5. AAC, Kranj, 1.kolo

27.5. HIC, Priobalna,PH polumaraton, Zagreb

Svjetsko prvenstvo, Nizozemska, 1-8.7. 2018.(kvalifikacije YOG2018)

Europsko prvenstvo, Belgija, 19-25.8.2018.

9.9. HIC, Požega

22-23.9. AAC; Beograd

HIC, listopad/oktobar

Nova rekordna posjećenost naše web stranice u 2017.g

Zahvaljujemo se svima vama koji pratite našu web stranicu i prošle godine postavili smo novi rekord sa preko 140.000 posjeta.

Predsjednik Saveza Igor Boraska primio Državnu nagradu za sport "Franjo Bučar"

"Franjo Bučar" je najviše priznanje koje Republika Hrvatska dodijeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj športa u Republici Hrvatskoj. Državna tajnica za sport Janica Kostelić uručila je ovo priznanje u Hrvatskom Saboru. Igor Boraska je osvojio brončanu Olimpijsku medalju na OI Sydney 2000.u osmercu, a kao veslač sudjelovao je i na OI: Atlanta 1996., Sydney 2000., Atena 2004. i Salt Lake City 2002. Prvi je Hrvat koji je nastupio i na ljetnim i na zimskim OI, u bobu četvrcu. . Na svjetskim prvenstvima ima 10 nastupa u periodu od 1993. do 2007. godine i osvojio je 5 medalja: 1 zlatnu, 2 srebrne i 2 brončane. Svjetski rekord (6:42 min.) u disciplini dvojac s kormilarom ( Boraska, Franković i korm. Ražov) držali su od 1994. do 2014. godine a ujedno su bili i prva hrvatska ekipa s osvojenom zlatnom medaljom na svjetskim prvenstvima od neovisnosti. Primljen je u Kuću slavnih na Brown University 2011. godine kao jedan od najboljih svjetskih veslača.

Pri kraju i nakon završetka reprezentativne karijere 2008. godine, Igor Boraska aktivno sudjeluje u radu svih značajnijih tijela  predsjednik je Koturaljkaškog saveza Hrvatske (Croatian skate), od početka ove godine obnaša dužnost predsjednika komisije za međunarodne odnose HOO-a, , također aktivan je i u lokalnoj samouprave i sportskim udruga u svom gradu Splitu (bio je član Poglavarstva Grada Splita zadužen za obrazovanje i šport, dvaput je izabran u Gradsko vijeće Grada Splita, a bio je i predsjednik Splitskog saveza športova, kao i predsjednik Tehničke komisije. Osim volonterskog rada u sportskim udrugama, Igor Boraska autor je knjige „Zaveslaji života“ .

2017. GODINA

WORLD SKATE

Na Skupštini Svjetske federacije, održane 3.9.2017. u Nanjing, Kina, donesena je odluka o promjeni imena. S novim imeno, WORLD SKATE, upravo je stigao i novi logo, koji vam predstavljamo.

ZAVRŠENA JE 2017. sezone

Finale 2017. sezone održalo se 22.10. u nedjelju na Karting centru Zagreb, Špansko, Gustava Krkleca 23.

Pred kamerom Z1 televizeje održala se jedna od zanimljivijih utrka HIC. Na startu je bilo natjecatelja iz 5 zemalja i velika žurba da ne počne padati kiša, koja je bila najvaljena za 12 sati. Program je bio malo promjenjen od uobičajenog za ovu stazu, tako da je HIC utrka startala u 10:20. Marko DOlić  (Vatreni kotači, Zagreb) i Miha Remic (Kranj, Slovenia) već u trećem krugu odvojili su se u solo utrku.Nizali su brze krugove i već na polovici utrke 'zarundali' gotovo sve. U 11-tom krugu Remic je imao tehnički kvar na roli, frame mu je otpustio sa cipele. Dok je našao ključ i rješio problem Marko je stigao napraviti cijeli krug. Jedini koji su ostali s njima u krugu bili su Ana Odlazek (LJubljana, Slovenia) i Paulo Campi (SC Rovigo, Italia). Ana je u jednom trenutku odlučila krenuti u lov za Markom, ali na kraju uspjela doći samo na 9 sekundi zaostatka.Marko je popravio svoj državni rekor u disciplini 15.000m cesta, koji sada iznosi 26:40,22. Na drugom mjestu u muškoj konkurenciji bio je Paulo Campi, a na trećem mjestu Matevž Remic (Kranj, Slo). U ženskoj konkurenciji iza Ane kroz cilj je prošla Desy Caniatti (SC Rovigo, Italia) i na 3.mj Petra Jašić (IntroLine, Beograd).

UKUPNI poredak HIC-a za 2017. pobjednici su : Polona Zakrajšek (Ljubljana, Slo)  i Marko Dolić (Vatreni kotači, Zagreb) - drugi put pobjednik HIC-a

U ženskoj konkurenciji: 2.mj Ana Vučić, 3.mj. Ana Marija Pećar , obje Vatreni kotači, Zagreb

U muškoj konkurenciji: 2.mj. Silvio Mrkša (Zagreb); 3.mj Emanuel Krišto (Vatreni kotači, Zagreb)

Ništa manje zanimljivo nije bili u Fitness kupu. Od starta se formirala jaka skupina na čelu koju je vodio Rajko Česnik (Ljubljana, Slo), iza njega je bila Marta Tomšić (Vatreni kotači, Zagreb), sa konkurenticama za naslov Anom i Lanom Česnik. Tom vlakiću priključio se i Tomislav Gojković. U predzanjem krugu Tomislav je napravio jako ubrzanje koje je jednino Marta ispratila, a familija Česnik nije uspijela pokriti taj sprint. Ulaskom u zadnji krug Rajko je ipak odlučio krenuti u lov za bjeguncima i do cilja ih je i ulovio i pretekao i kao pobjednik ušao u cilj, Tomislav je bio drugi, a na 3.mj. u muškoj konkurenciji bio je Tin Mutak. Tin je odlično odvozio ovu utrku i da je bio redovit u Fitness kupu sigurno bi i on bio na pobjedničkom postolju u ukupnom poretku. Marta je pobjedila u ženskoj konkurenciji, a drua odnosno treća bile su sestre Česnik Ana i Lana. Te su u istom redosljedu bile i na pobjedničkom postolju za ukupni poredak. U muškoj konkurenciji ukupni poredak Fitness kupa je: 1.mj Rajko Česnik, 2.mj Mladen Iveković i 3.mj Silvio Musić.

Kao najava ovih dobrih utrka održane su i finalne utrke Zagrebačke rolerske lige. Finalna utrka bodovala se dvostruku i osim u dvije kategorije sva su mjesta na podiju bila osigurana. U kategoriji kadetinja C, iznenadženje je napravila Marija Štimac sa svojom prvom pobjednom, ali ukupnu pobjedu ostvarila je Karla Narančić, koja se je izjednačila u broju bodova sa do sada vodećom Petrom Sosa, a budući da prednost ima finalna utrka, na taj način je osvojila zlatnu medalju ukupne pobjednice. U kategoriji kadeta A Tin Mutak i Ivan Cigić izmjenjivali se u pobjedama Lige, ali pobjeda u finalu nije bila dosta Tinu da Ivanu preuzme ukupnu pobjedu. 

Zbog promjena starosnih kategorija, sljedeće godine svi će ostati voziti u istim kategorijama.

REZULTATI HIC I FITNESS

REZULTATI ZAGREBAČKE ROLERSKE LIGE


Od 1.1.2019. promjena dobne granice za juniore

Međunarodni Olimpijski odbor (IOC) uvjetovao je dobne granice za sudjelovanje rolera na Olimpijskim igrama mladih (YOG) u Buenos Aires, Argentina, 2018., i od 1.1.2019. na snazi su nove dobne granice. Juniori su natjecatelji koji 31.12. u godini u kojoj se održava natjecanje imaju manje od 19 godina, znači oni rođeni 2000.godine i mlađi. Zbog ove promjene doći će do promijene svih dobnih kategorija, od 1.1.2019.

OLIMPIJSKE IGRE MLADIH

Rolanje je Olimpijski sport. Prvi nastup i prva Olimpijska disciplina bit će brzinsko rolanje. 2018.godine održavaju se 3. Olimpijske igre mladih u Buenos Aires, Argentina, od 6-18.10.2018. Pravo nastupa imaju 12 juniorki i 12 juniora koji će ukupno biti najbolje plasirani na kvalifikacijama. Kvalifikacije će se održati na Svjetskom prvenstvu u brzinskom rolanju za juniore i seniore od 1-8.7.2018. u Herrde, Nizozemska. Na YOG bit će tri (3) discipline na pisti: 500 m sprint, 1.000 m sprint i 5 km eliminacijska. Upravo će to biti i izlučne utrke za odlazak na YOG. Plasman se ostvaruje na sljedeći način: (1)  pobjednici svake discipline, (2) 1 juniorka i 1 junior po zemlji, (3) zastupljenost svih kontinenata, (4) ukupno ostvareni bodovi na ove tri utrke (5) po jedan predstavnik Argentine. Znači ima samo po 10 mjesta kroz kvalifikacije.

ALPE-ADRIA KUP,2017.g.

Finale Alpe-Adria kupa (AAC) vozilo se u subotu 23.9.2017. na Terazijama, Beograd , Srbija. Startno ciljni luk bio je postavljen ispred terase hotela Moskava, te je cijelo vrijeme bilo puno gledatelja uz stazu. Osim utrka u brzinskom rolanju u sklopu Relerijade bilo je organizirano mnogo događaja kao inline alpin slalom, skateboarding, scooter i ostali sportovi na kotačićima. Staza na Terazijama bila je kružna asfaltna, krug dužine 250 m, sa malim nagibom po dužini staze. Već stariji kadeti imali su problema sa savladavanjem oštog zavoja na kraju nizbrdice, a svaka sljedeća kategorija bila je sve brža. Ipak seniori su imali najmanje problema, zbog svog iskustva i tehničkog znanja. A sada malo o rezultatima. Marta Tomšić, kadet, postavila je novi hrvatski kadetski rekord na 1.500 m sa vremenom 3:09,20. Marta je ujedino jedina natjecateljica koja je pobjedila u svim utrka AAC kupa. U istoj kategoiji Ana Marija Kragulj osvojila je 2.mjesto. Ivan Cigić bio je skoro jednako uvjerljiva kao Marta sa tek jednim 2.mjestom u cijloj sezoni, on se natjecao u istoj kategoriji kao i Marta. U najmlađoj AAC kategoriji kadeta sva tri prva mjesto pripala su curama iz Vatrenih kotača, Zagreb, redom: Katarina Tomšić, Maja Markić i Ana Štimac. U juniorskoj konkurenciji uvjerljivo je pobjedio Emanuel Krišto. Petra Wengust ostvarila je svoj najveći rezultat, ukupnu pobjedu u AAC u seniorskoj konkurenciji. U seniorskoj konkurencij pobjedio je Marko Dolić, a na 3.mjestu bio je Anton Marinić, Samo sport, Zagreb. U AAC sudjelovalo je 15 klubova iz 4 zemlje i ukupni poredak klubova je: Vatreni kotači, Zagreb, CRO(2435); Ljuljana, SLO(1179); Intro line, Beograd, SRB(1173). Ovo je rekordan broj bodova koji je jedan klub ostvario u AAC, ali i samo 6 bodova razlike između 2. i 3. plasiranog kluba. Po završetku utrka, po običaju sa svih velikih natjecanje, nastavilo se druženje svih natjecatelja i organizatora AAC. Čestitamo Intro linu, i Miodragu Popović, na odličnoj organizaciji finala, u jednom posobnom ambijentu, te odličnoj organizaciji 'after partia'. Ovime je završila 13. sezona AAC, čime smo postali najdugovječniji međunarodni kup u Europi.

22.10. na finalu Hrvatskog inline kupa bit će podjela pehara za najbolje plasirane Hrvatske natjecatelja u AAC i to redom: kadeti C: Katarina Tomšić, Maja Markić i Ana Štimac, Jakov Gliha; kadeti B:Marta Tomšić, Ana Marija Kragulj; te dečki: Ivan Cigić, Silvio Musić i Tin Mutak; kadeti A: Nika Dolić, Filip Mutak; junior: Emanuel Krišto; seniori: Petra Wengust, Marko Dolić i Anton Marinić.

Molim gore navedene sportaše da dođu preuzeti svoje nagrade. 

UKUPNI POREDAK AAC


WORLD SKATE

Roller games, Nanjing, Kina

Na izvanrednoj Skupštini Svjetske rolerske federacije (FIRS) donesena je odluka o promjeni imena, novo ime je : "WORLD SKATE".Mislim da novo ime i najbolje opisuje 1. Roller games u Kinskom gradu Nanjingu. Sva Svjetska prvenstva svih "skaterskih" disciplina na jednom mjestu, gdje su nastupili trenutno najbolji svjetski roleri i skateboarderi. Hrvatska je imala dva (2) predstavnika, Tin Hadžiomerspahić, roller freestyle i Marko Dolić, brzinsko rolanje. Zadovoljni smo nastupom naši natjecatelja. Tin se je plasirao u polufinale i završio na 20.mjestu. Marko je nastupao u više disciplina, a najbolji plasman ostvario je u utrci na 1 krug na cesti, 32.mjesto, ali je postavio novi državni rekord u maratonu 1:07.10,37, ostvarivši plasman na 124.mjesto. Više o nastupu naših na Roller gamesu na ovom LINKU.


ALPE-ADRIA KUP, finale 23.9.2017. Beograd

Naši natjecatelji u brzinskom rolanju u subotu putuju u Beograd na finale AAC, gdje s razlogom očekujemo osvajanje puno medalja. Neki su već osigurali postolja u ukupnom poretku, ali treba odvoziti sve utrke do kraja. Marljivo se treniralo i nastupalo cijele sezone i sada je trenutak kada treba potvrditi svoje rezultate.Ove godine utrke će se voziti u centru grada, na Terazijama.Očekujemo veliku manifestaciju i odličnu atmosferu. PROPOZICIJE


ROLLER GAMES, Nanjing (Kina) 30.8-11.9.2017.

Po prvi put sva Svjetska prvenstva svih rolerskih disciplina održat će se na jednom mjestu, u Kinskom gradu Nanjingu. Predsjednik FIRS-a, g. Sabatino Aracu, ujedino je predsjednik komisije Urbanih sportova, a upravo FIRS okuplja najveći broj urbanih sportova. Tako se rodila i ideja da se svake druge godine organiziraju Roller games. Već sada znamo da su sljedeće 2019. Roller games u Barceloni, Španjolska. Mislim da je najlakše predstaviti Roller games kroz brojke.

10 rolerskih grana           15 natjecateljskih dana

preko 50 nacionalnih rolerskih saveza                 110 evenata na kojima se dodijeljuju medalje

1098 medalje                 2.500 volontera                1000 delegata NRO

4.000 rolera

Boje Hrvatske predstavljat će:

TIN HADŽIOMERSPAHIĆ, roller freestyle, skate park, pro. Tin je na nedovnom natjecanju Svjetskog kupa u Budimpešti, Mađarska, plasirao se u finale i u finalu zauzeo 10.mjesto, od 12 finalista. Želimo mu puno uspjeha u Kini.

MARKO DOLIĆ, brzinsko rolanja, pista, cesta, maraton, junior A. Marko je ove godine popravljao nacionalne rekorde i prošli vikend na utrci u Austriji osvojio je 1.mjesto.Želimo mu da postavi nove nacionalne rekorde i što bolji plasman.

Na ovom linku možete pratiti sve novosti iz Nanjinga, te gledati u živo, putem live streama, natjecanja.

2017.njrollersports.org/2017/index_en.html

Svečano otvaranje je 2.9. u 20 sati po lokalnom vremenu (7 sati razlike), a zatvaranje 10.9. u nedjelju također u 20 sati. Tin nastupa 2.9 od 11 sati po lokalnom vremenu, te 3.9 također od 11 sati. Marko ima malo složeniji program, zbog više disciplina. Natjecanja na pisti su 3-5.9 od 9 sati ujutro. Natjecanja na cesti su 7-9.9 također od 9 sati, a muški maraton je na rasporedu 10.9 u 10 sati.

Nanjing je smješten u istočnoj Kini, 300 km uzvodno od najvećeg Kineskog grada Shanghai, na rijeci Jangze. Grad broji preko 8 mil stanovnika i preocjenjuje se da je 2016. GDP po glavi stanovnika bio oko US$ 20.000. Nanjing je kroz povijest 10 puta bio prestolnica Kine. Po prvi put 229.g , a zadnjim put u periodu Kineske republike do 1949.g. Najstariji arheološki nalazi na području grada stariji su od 5.000 g., a prva utvrda datira iz 495.g prije Krista. Danas je to moderan grad, koji ima preko 30 sveučilišta sa više od 300.000 studenata, ali isto tako zadržao je i svoju kulturno povjesno nasljeđe. Od znamenitosti tu su: mauzolej dinastije Ming, mauzolej Sun-Jat sena, nacionalni muzej sa mumijom od žada, gradske zidine sa ulaznim vratima u Kinu, Konfucijev hram, Olimpijski sportski centar, most preko rijeke Yangze,...Grand Prix Imola, Italia

Naši odlični u Imoli, Italia

Marko Dolić postavio novi državni rekord u disciplini kronometar 200 m, cesta (road), 19,54 sec.

39. Grand Prix citta di Imola, održalo se 29. i 30.7.2017. na novo asfaltiranoj 300 m kružnoj stazi. Ovo natjecanje ujedino je bilo i otvorenje nove staze. Osim ove nove staze klubu je na raspolaganju i balon sa ravnom pistom 40*20 metara oko koje su postavljeni plastični jersy. Dobri uvjeti za rolerski trening 12 mjeseci godišnje, bolji nego što ih ima cijela hrvatska.

U subotu 29.7. održane su kronometar utrke na kratke staze. Kronometar 200 m i 300 m - 1 krug sa letećim startom. Za naš tim natjecanje je odlično počelo je jer Marko u prvoj utrci postavio novi državni rekord u disciplini kronometar 200 m sa vremenom 19,54 sekundi. Budući da smo po prvi put vozili i disciplinu 300 m sa letećim startom Marko je postavio i rekord u toj disciplini sa vremenom 25,91 sekundi. Marta Tomšić postavila je nodi kadetski državni rekord u disciplini 200 m kronometar sa vremenom 23,35. Marta je također bila najbrža od naših cura u disciplin 300 m sa letećim startom sa vremenom 31,16. Naše ostale cure zauzele su redom pozicije od 14.mjesta na dalje: Nika Dolić, Ana Štimac, Katarina Tomšić, Maja Markić i Marija Štimac.

U nedjelju 30.7. bio je klasični jednodnevni program koji uključuje jednu kratku sprint utrku  i jednu dugu utrku. U jutarnjem dijelu programa natjecali su se kadetkinja Nika Dolić i senior Marko Dolić. Njihova kratka disciplina bila je 500 m sprint. Marko se uspio plasirati u polufinale kao sedmi, ali nije uspio ući u finale i na kraju je završio na 8.mjestu. Nika je također završila svoj nastup u polufinalu na 6.mjestu. Odličnom vožnjom u dugoj utrci, Nika je u završnom sprintu poboljšala svoj plasman i završila na odličnom 5.mjestu.

U podnevnom dijelu programa nastupale su mlađe kadetkinje u raznim kategorijama, naravno prema starosti. Marta Tomšić posebno je dobro odvozila dugu utrku, gdje je dugo vremena bila u vodećoj skupini i završila na 9.mjestu, kao i na kratkoj utrci. U sljedećoj kategoriji nastupile su Katarina Tomšić i Ana Štimac. One se nisu uspjele plasirati u polufinale i završile su utrku na istom plasmanu kartku i dugu: Katarina na 11.mjestu i Ana na 12.mjestu. Maja Markić startala je u za još jednoj mlađoj kategoriji i svoj nastup na kratkoj sprint sutrci završila u polufinalu, te je isti plasman ponovila i u dugoj utrci, a to je 8.mjesto. U najmlađoj kategoriji Marija Štimac ostvarila je najbolji plasman. U sprint utrci u finalu je osvojila 2.mjesto, koje je i potvrdila u dugoj utrci, te je bila naša najbolje plasirana natjecateljica.

Slijedilo je proglašenje najuspješnijih klubova. Od preko 40 klubova koliko ih je nastupilo, mi smo osvojili odlično 16.mjesto.

Za kraj slijedila je najteža disciplina, cestovna utrka 8.000 m, ali sa ciljem na obližnjem brdu i sa visinskom razlikom od 400 m. Startalo je gotovo 100 natjecatelja, a marko je od starta bio u vodećoj skupini. Trasa je bila valovita, tako da su bila i dva spusta. Marko je tehnički i taktički odlično odvozio utrku i završio ju je sa vremenom 22:04 na 18.mjestu u ukupnom poretku. U kokurenciji seniora plasirao se je na 7.mjesto. Pred nama su sada pripreme i odlazak na Svjetsko prvenstvo - 1. Roller games, sva Svjetska prvenstva svih disciplina našeg sporta na jednom mjestu, u Kineskom gradu Nanjingu.


Hrvatski inline kup i Alpe-Adria kup 2.7.2017.

Rezultati (samo plasmani) AAC

Rezultati HIC W        HIC M            FIT W           FIT MPrijave na e-mail: info@rolanje.hr 

Propozicije

Notification


Hrvatski inline kup, 2. kolo, 14.5.2017.

Marko i Nika Dolić pobjednici 2. kola HIC

U nedjelju 14.5.2017. održalo se 2. kolo Hrvatskog inline kupa. U zanimljivoj utrci u muškoj konkurenciji uvjerljivo je pobjedio Marko Dolić, koji je od starta se odvojio i sam odvezao cijelu utrku. Iza njega bila je velika grupa u kojoj se vodila borba za preostala dva mjesta na pobjedničkom postolju u muškoj konkurenciji, te za postolja u ženskoj konkurenciji. Tri kruga do cilja Anton Marinić napravio je jedno ubrzanje i grupa se počela raspadati. Anton je ušao u cilj kao drugi, a odmah iza njega bio je Emanuel Krišto. Emanuel je u svom drugom nastupu dobio Silvia Mrkšu u sprintu i ostvario svoje prvo postolje u HIC-u. Ana Marija Pećar cijelu utrku se s Antonom Marinićem izmijenjivala na čelu grupe, možda joj je zato falilo malo eksplozivnosti za završni sprint u kojem ju je dobila Nika Dolić. Na najnižu stepenicu na postolju popela se gošća iz Ljubljane Polona Zakrajšek.

UKUPNI POREDAK HIC-a      ŽENE     MUŠKI

Marta Tomšić pobjedom u Fitness utrci na 5.000 m postavila je i novi Hrvatski kadetski rekord u toj disciplini koji sada iznosi 10:16,31. Lana i Ana Česnik iz Ljubljane zauzele su 2, odnosno 3.mjesto u toj disciplini. Katarina Tomšić polako se probijala kroz poredak i na kraju došla na 4.mjesto. U muškoj konkurenciji u Fitnessu pobjedio je Rajko Česnik iz LJubljane, Milan Pernar iz Zagreba bio je na 2.mjesto, a brončani je bio Ante Benić, iz Splita.

UKUPNI POREDAK Fitnessa     ŽENE     MUŠKI

Ana Marija Pećar i Marko Dolić seniorski prvaci Hravatske

Tehnički zahtjevna staza karting centra Zagreb, u Španskom pravi je izazov za brzinske rolere. Ana Marija je potvrdila svoju dominaciju na ovoj stazi, a Marko je ostvario svoju prvu seniorsku pobjedu. Najbrži junior je Emanuel Krišto, kojem je ovo ujedino i prvi naslov Prvaka Hrvatske, a u konkurenciji juniorki naslov je osvojila Viktorija Vučković Soković.


Bruno Tkalčić i Dolores Dravinec studentski prvaci

Ove godine održava se prvo Svjetsko studentsko prvenstvo u brzinskom rolanju. Nažalost Hrvatski Sveučilišni savez NE vodi računa o ovom natjecanju i izgleda da naši najbrži studenti neće imati priliku braniti Hrvatske boje na ovom velikom natjecanju. Nadam se da će sljedeći sveučilišni prvaci dobiti pravo odlaska na Svjetsko prvenstvo.

REZULTATI STUDENTSKE UTRKE


Rezultati Zagrebačke rolerske lige

KATEGORIJE


Vatreni kotači najuspješniji u Kranju

Na otvaranju nove sezone Alpe-Adria kupa (AAC) u brzinskom rolanju zagrebački klub Vatreni kotači bio je najuspješniji sa 3 zlata, 3 sreba i 2 brončane medalje. U subotu 6.5.2017.počela je 13.sezona AAC, a 1.kolo održano je na pisti u Kranju (Slovenija) AAC organizira se za kategorije kadete, juniore i seniore, u ženskoj i muškoj konkurenciji. Nastupili su natjecatelji iz 8 klubova iz 5 zemalja, čak i iz dalekog Novog Zelanda. Dale Cristoffersen (NZL) član je X-Tech tima u kojem je lani bio i Nejc Mavsar (SLO) te se nalazi na Europskoj turneji i ovaj tjedan bio je Nejcov gost. Dale je vrhunski sprinter i ima odličnu sprintersku tehniku. Seniori su se natjecali u disciplinama 300m kronometar, 500 m sprint turnir i 5.000 m bodova, uz dodatak 60 m eksibicijske sprint utrke. Sve ostale kategorije imale su kratku i dugu prugu. Juniori su imali kronometar i 3.000 m bodovnu, a kadeti 500 m sprint i 1.500m, odnosno 2.000 m stariji kadeti, dugu prugu. Prvo se uvijek vozi kratka, a onda duga pruga.

Dale je prvi postavio rekord staze na 300 m kronometar, ali kao zadnji je startao Nejc i za gotovo sekundu popravio njegovo vrijeme, novi rekord staze je 23.91. Nejc je takođe bio bolji na 500m, a Dale je bio brži na 5.000 m bodovnoj i 60 m sprint.

Naši kadeti Marta Tomšić, Katarina Tomšić i Ivan Cigić pobjedili su u obje discipline i time osovjili prvo zlato na ovogodišnjem AAC. Ana Štimac, Marija Štimac i Nika Dolić osovjile su srebrne medalje, a Maja Markić i Josip Došen osvojili su brončanu medalju.

Trenutni poredak klubova u AAC: 1. Vatreni kotači (Zagreb) 679, 2. Ljubljana 668, 3. Intro line (Beograd) 496

Sljedeće kolo AAC vozi se 14.5. na Karting centru Zagreb, u Španskom


PROGRAM I RASPORED


Hrvatski inline kup 02.04.2017.

Na pisti Zrakoplovno tehničkog centra (ZTC) u Velikoj Gorici u nedjelju 2.4.2017. startala je 9. sezona Hrvatskog inline kupa. Prema našim saznanjima 3. kup u Europi po kontinuitetu sezona, samo još Njemački i Švicarski imaju duži kontinuitet. Izrazito toplo vrijeme privuklo je velik broj natjecatelja, u svim utrkama startalo je gotovo 100 rolera. Program je počeo sa utrkama na 100m, nakon toga slijedila je nabrojnija Fitness utrka i za kraj rolerski polumaraton ili HIC utrka.

REZULTATI 100m:  Kad D        Ostale kat


REZULTATI :    HIC W        HIC M        FIT W        FIT M


 

Zagrebačka rolerska liga 10.9. OŠ FK Frankopan

Zagrebačka rolerska liga nastavila se u jesenjem dijelu utrkom na igrališu OŠ FK Frankopan. Ivanićgradska 24. 

Rolerska lige je natjecanje na kojem se prvi put starta na rolerskoj utrci, natjecanje na kojem se osvoji prva medalja. Tako je bilo i danas, nekima je ovo bila prva osvojena medalja, a neki su prvi put startali, ali nadamo se da će u duhu olimpijzma, važno je sudjelovati., nastupiti i na sljederćoj utrci, i na sljedećoj, a između marljivo trenirati. Prisutni su mogli vidjeti i nastup trenutno našeg najbržeg rolera Marka Dolića, koji je isto tako prije počeo upravo kroz rolersku ligu. Na donjem linku su rezultati i ukupni poredak. Sljedeće kolo bit će ujedino i finalno 2.10. na Karting centru zagreb u Španskom.

REZULTATI :  KAD D W        SVE OSTALE KATEGORIJE

Dodjeljene su nagrede najuspiješnijim školama za natjecanje škola u školskoj godini 2015/2016.. Sa 205 bodova najuspješnija škola bila je OŠ Nikole Tesle, na 2. mjestu je OŠ Bana Josipa Jelačića i na 3.mjestu je OŠ Vukovina-Rakitovec.

Ovim natjecanjem ujedino smo obilježili Dan Hrvatskog Olimpijskog odbora (HOO). Na današnji dan 1991.godine održana je osnivačka Skupština HOO. Odmah sljedeće godine naši sportaši nastupili su na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992., na kojoj je tenisač Goran Ivanišević osvojio prvu medalju za Hrvatsku, brončanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Na istim igrama rolerski sport bio je demonstracijski sport sa disciplinom hokej-tradicionalni rink hokej.

 

Hrvatski inline kup (HIC) 3.kolo 4.9.2016.

Zadnji sunčani dan prije početka školske godine bio je idealan za utrku na Jarunu koja je donijela dosta zaninmljivosti, kao i veliku neizvjesnost za finalnu utrku HIC-a, barem što se tiče ukupnog poretka. Izostanak najboljeg rolera Nejca mavsara, koji je otputovao na Svjetsko prvenstvo u Kinu, otvorelo je veliku borbu između Mihe Remica(SLO)  i Marka Dolića(CRO). Nakon tri kruga oko Jaruna u završnom sprintu pobjedio je Marko Dolić sa vremenom 35:19. Ana Odlazek (SLO) je jedina koja je do kraja mogla pratiti njihov ritam i zajedno sa dečkima ušla u cilj, naravno kao pobjednica utreke u ženskoj konkurenciji. Inače Ana Odlazek je i ove godine pobjednica Austrijskog inline kupa. Grega Jančigar (SLO) više od 2 kruga uspio je pratiti ritam vodečih, ali onda je ipak otpao, ali je napravio veliku prednost nad ostalima i kao trći ušao u cilj. Drugo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je Katarina Janković (SRB) koja je cijelu utrku vozila sa drugom skupinom muških. Dapače u završnom sprintu ih je skoro sve i dobila, osim našeg veterana Silvia Mrkša. Na trćem stepenicu pobjedničkog postolja u ženskoj konkurenciji popela se povratnica Anamarija Pećar. Nakon što cijele sezone nije odvozila niti jednu utrku na Jarunu je pokazala da ju nikada ne treba otpisati i da još uvjek zna rolati.  Trenutno u ukupnom poretku HIC-a vodeći su brat i sestra Dolić, Nika i Marko, ali razlike su tako male da se u finalu sve lako može promjeniti.

Marta Tomšić ove godine ne zna za poraz. Treća pobjeda ove godine u Fitness kupu sa vrlo dobrim vremenom 15,06.  Na drugom i trećem mjestu bile su gošće iz Ljubljane Mirjam Corn i Aleksandra Klemen. U muškoj konkurenciji Fitness kupa Igor Erceg i Miran Odlazek (SLO) od starta su se odvojili i u završnom sprintu Igor je  pobjedio. Milan Pernar prije starta rolerske utrke završio je triatlon utrku i na kraju osvojio treće mjesto.

REZULTATI I POREDAK :  HIC W         HIC M          FIT W         FIT M

Na ovom linku karta / MAP of Jarun

Propozicije                       NOTIFICATION


Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u brzinskom rolanju

Na Karting centru Zagreb, u Španskom, 7. godinu za redom održano je Prvenstvo Hrvatske u brzinskom rolanju. Vozila se disciplina 1.000 m road (kružna cesta) u sljedećim kategorijama (Categories by age) za 1.000 m: Kadet D do 7; Kadet C 8-9; Kadet B 10-11; Kadet A 12-13; Junior  B 14-15 ; Junior A 16-17; Senior 18 i stariji   (godine se računaju po formuli =2016-godina rođenja). Program je počeo sa utrkom studenata na 5km ili 5 krugova. Pobjdnici su Ana Severinac i Bruno Tkalčić. Rezultate utrka na 1.000 m pogledajte na ovom LINKU (KLIKNI NA LINK) 

FItness utrka ili utrka građana bila je sljedeća na programu. 5 krugova ili 5 km najbrže je prošla Marta Tomšić, odnosno Milan Pernar u muškoj konkurenciji. Zadnja je bila HIC utrka ili speed utrka. Pobjedili su Nejc Mavsar (Slo) i Nika Dolić (Vatreni kotači). Na ovom LINKU rezultati (klikni na link).

U Kranju (Slo) 7.5.2016. starta Alpe-Adria kup

Povodom dana Opčine, Alpe-Adria kup počinje svoju 12.sezonu sa utrkom u Kranju. Vozi se na kružnoj simetričnoj pisti dužine 230 m. Ove je ujedino i Otvoreno Prvenstvo Slovenije u brzinskom rolanju. Prema prijavama, nastupaju natjecatelji iz Austrije, Hrvatske, Srbije i Slovenije. Osim Vatrenih kotača iz Hrvatske nastupaju natjecatelji iz Splita i iz Samo sport, Zagreb. Očekuju se  odlične utrke i nadamo se suhom vremenu.

RESALTS / Rezultati na ovom linku

Startala je 8.sezona HIC-a

Gotovo stotinjak rolera startalo je u nedjelju na pisti Zrakoplovno-tehničkog centra u 3 discipline koje su se bodovale za Hrvatki inline kup i Zagrebačku rolersku ligu. Osim natjecatelja iz Zagreba, sudjelovali su klubovi iz Austrije i Slovenije, te natjecatelji iz KK Split. Program je počeo sa utrkama na 100m. Nina Vidan (Split) osvojila je 1.mjesto u svojoj kategoriji, što je veliki napredak pogotovo jer joj je ovo prva godina u starijoj kategoriji. Najbrži je bio Nejc Mavsar (Kranj) sa vremenom 10,84. Nejc je ujedino i jedini profi vozač, budući da je od ove godine član X-Tech momčadi. Od djevojaka najbrža je bila Ana Vučić sa vremenom 14,26. Uslijedio je start Fitness utrke na 3km, ili 1 krug. Start je bio zajednički za muške i žene. U muškoj konkurenciji pobjedio je Milan Pernar, ispred Emanuela Krišto i Tomislava Ervačanin, kojem je ovo bio prvi nastup. Kod djevojaka pobjdila je Marta Tomšić, ispred Viktorije Vučković Soković i Tare Petračić.

 HIC utrka, odnosno polu maraton donio je nova iznaneđenja. Kao i u prethodnoj disciplini start je bio zajednički za obje kategorije, mušku i žensku. Krenulo se laganim tempom, tako da su svi bili u jednoj skupini. nakon jednog ubrzanja samo je nika Dolić, ostala u skupini s muškima, dok su se ostale djevojke razbile u dvije skupine. U tom trenutku pitanje pobjednice ženske utrke bilo je  rješeno. Nika je ostala još nekoliko krugova u skupini s muškima dok ekipa iz Kranja nije sa nekoliko ubrzanja razbila i mušku skupinu. U borbi za 2. i 3. mjesto kod žena, gošća iz Austrije Cristine Heiderfeler, skočila je na ulasku u zadnji krug i odvojila je od ostatka grupe i sama došla do 2.mjesta. U završnom sprintu Ana Vučić osvojila je 3.mjesto. Kod muškaraca očekivano je pobjedio Nejc Mavsar, koji se je samo odvojio od ostatka grupe i sam ušao u cilj. Velika borba vodila se iza njegovih leđa. Miha Remic u nekoliko navrata se pokušao odvojiti, ali svaki njegov bjeg je uspješno pokrio Marko Dolić. S njima u grupi bio je još jedan Slovenac, Blaž Grgić. Upravo je Blaž prvi krenuo u sprint nakon izlaska iz zadnjeg zavoja. Ali je očito malo pre rano krenuo jer je onda sprint preuzeo Miha Remic, koji je na kraju stigao 3., dok je kao pobjednik ove grupe izašao Marko Dolić, koji je dobio Mihu u sprintu. Brat i sestra Dolići, su napravili iznenađenje na ovoj utrci. Nika je u svom prvom nastupu u HIC-u osvojila 1.mjesto. Dok je Marko po prvi put dobio Mihu u direktom dvoboju.

Rezultati:    100 m     HIC/FIT

Hrvatski inline kup (HIC) Croatian inline cup 10.4.2016. nedjelja/sunday

U nedjelju 10.4.2016. startat će 8. sezona HIC-a. HIC je etapna utrka koja se sastoji od više polu maratona (utrka na 21km). Na svakoj utrci osvajaju se bodovi prema plasmanu i nakon finalne utrke proglašava se ukupni pobjednik u ženskoj i muškoj konkurenciji. Tko skupi najviše bodova taj je ukupni pobjednik. U sklopu HIC-a vozi se i FITNESS kup, namijenjen rekreativnim rolerima. Pravila su ista, osim što se taj kup vozi na kraćoj distanci, utrke od 3 do 6 km. Već tradicionalno 1. utrka u sezoni vozi se na pisti Zrakoplovno tehničkog centra u Velikoj Gorici. Ovo će biti 36 utrka HIC-a Adresa / addres: Sisačka 39E, Velika Gorica; skretanje kod Petrol benzinske (turn to north by 'Petrol' gas station) cca 1km od glavne ulice/1km from main road

Program: 9:00 - otvaranje i podizanje startnih brojeva / opening

10:00 Start 100 m  (boduje se za Zagrebačku rolersku ligu-1.kolo)

11:00 Start Fitness, 3 km (1 krug / 1 lap)

11:30 Start Speed, 21 km (7 krugova / 7 laps)

ISPRAVAK / NEW Kategorije (Categories by age) za 100 m: Kadet D do 7; Kadet C 8-9; Kadet B 10-11; Kadet A 12-13; Junior  B 14-15 ; Junior A 16-17; Senior 18-39; Master 40-99

Utrka na 100 m vozit će se dvoje po dvoje iz kategoije. Vozi se samo jedna vožnja i pobjednik je onaj sa boljim vremenom. Vrijeme se mjeri elektronski. Zabranjeno je izlaziti iz svoje trake. 100m race will be single run race. The winer is the one with better time.

Kategorije (Categories for halfmarathon) za Speed: kadeti -15; juniori 16-20; seniori 21-39; Master +40 

Startnig fee for half marathon: 5 euro  / No startnig fee for Fitness

 Prijave na e-mail: info@rolanje.hr  (ime i prezime, spol, datum rođenja, kontakt)

Nagrade: sportske nagrade za sve kategorije / medals for all categories

Kalendar sljedećih natjecanja 

23-24.4. Bologna (Italija) Samo za one najbolje, sljedeća utrka bit će tradicionalni Grand Prix na pisti u Bologni.

7.5. Kranj (Slovenija)subota, počinje Alpe-Adria kup. Alpe-Adria kup je regionalno natjecanje na kojem mogu nastupati i kadeti (od 10g) i za sve rolere to su prve utrke u inozemstvu.

22.5. Karting centar Špansko, Otvoreno prvenstvo Hrvatske 

 


 Odlazak na natjecanja u inozemstvo

Molim klubove koje planiraju odlazak na pripreme ili natjecanja u inozemstvo da se pridržavaju sljedeći pravila

1. izvade Europsku karticu zdravstvenog osiguranja (može i putem interneta putem ovog linka http://www.cezih.hr/EhicRequest/home.html

2. Zakljuće putno zdravstveno osiguranje za sportaše amatere kod bilo kojeg osiguravajućeg društva

3. Klub treba poslati službenu prijavu e-mailom KSH na autorizaciju


Karting centar Zagreb, 18.10. finale Zagrebačke rolerske lige i Hrvatskog inline kupa,

U nedjelju 18.10 održale su se posljednje utrke Zagrebačke rolerske lige i Hrvatskog inline kupa za sve kategorije. Nakon brojnih kišnih dana, niti nedjelja nije prošla bez kapi kiše. Na svu sreću tih nekoliko kapi kiše padalo je samo za vrijeme proglašenja pobjednika Zagrebačke rolerske lige. Polu maratonci su bili u dilemi, da li mjenjati na kišne kotače ili ostati na suhima. Pravi izbor bio je ostati na kotačima za suho, jer ne samo da kiša nije dovoljno smočila stazu, nego je i sunce zasjalo. 

Utrke su bile zanimljive sa borbama za svaku poziciju i pretjecanjima. Naravno sve u duhu feer playa i pravila brzinskog rolanja, tako da suci nisu imali puno posla, osim dobro gledati ulazak natjecatelja u cilj u 'foto-finišu'. Na donjem linku rezultati i Finalni ukupni poredak

Rezultati / Results; Finalni ukupni poredak:   Fitness W     Fitness M        HIC M         HIC W

Rezultati i ukupni poredak Zagrebačke rolerske lige:   Kadeti D W     Kadeti D M     SVE OSTALE KATEGORIJE

 

Finale Alpe-Adria kupa, Beograd 3.10.2015.

U subotu 3.10. na parkingu megamarkta RODA, u Beogradu, održane su finalne utrke Alpe-Adria kupa. Za sve kategorije na programu su bile dvije vožnje, sprint i duga pruga. Rolerski savez Srbije i klub domačin Intro line odlično su organizirali natjecanje i sve se odvijalo prema programu bez i jednog incidenta ili pada.

 

 

Ukupni pobjednici AAC 2015. po kategorijama su: kadeti C: Marta Tomšić i Ivan Cigić, kadeti B: Nika Dolić, Kadeti A: Viktorija Vučković Soković i Josip Došen; juniori: Petra Wengust i Marko Dolić; seniorka Ana Marija Pećar, svi iz Zagrebačkog kluba Vatreni kotači, dok je u kategoriji seniora pobjedio Nejc Mavsar iz RK Kranj, Sloveija.

Finalni rezultati AAC:  Kadeti C    Kadeti     J/R i Sen

 

 

POZIV NA LICENCIRANJE

POZIVAMO SVE KLUBOVE DA DO 15.3.2017. PRIJAVI SVE OSOBE ZA SLJEDĆE STRUČNE POSLOVE U KOTURALJKAŠKOM SPORTU:

  • SUCI
  • VODITELJI NATJECANJA
  • TRENERI

Bez valjane licence osobe neće moći obavljati stručne poslove u sportu, niti će moći biti angažirane od strane kluba. Prijave moraju sadržavati: ime i prezime, OIB, funkciju, stručnu spremu, dokaz o kompetenciji za obavljanje stručnih poslova u sportu.


ALPE-ADRIA KUP

Već tradicionalno Finale Alpe-Adria kupa održava se u Zagrebu, ova utrka ujedino se boduje i za Zagrebačku rolersku ligu. Ove godine voziti se samo utrke na 1.000 metara= 1 krug na Karting centru Zagreb, u Španskom. Odnosno za kategoriju kadeti D, uzrast 2007.g. i mlađi utrka će se  vozit u disciplini 500m.

Ukupni pobjednici Aple-Adria kupa po kategorijama su:

Kadeti B:Ivana Lazarić (Kranj/SLO)  i   Kristijan Luka Nikolić(SRB)/Phillipp Singer(AUT)

Kadeti A: Nika Dolić (V Kotači/CRO)   i   Josip Došen (V Kotači/CRO)

Juniori B:  Petra Wengust (V Kotači/CRO)  i  Marko Dolić (V Kotači/CRO)

Juniori A: Resmia Shaini/Loris Špegar (CRO)   i  Miha Remic (Kranj/SLO)

Seniori:  Ana Marija Pećar (V Kotači/CRO)  i  Nejc Mavsar (Kranj/SLO)

 NA ovom linku su rezultati AAC

NA ovom linku su rezultati ZG rolerske lige

Protiv smo inicijative da se dozvoli izvođenje kućnih ljubimaca na SRC Jarun 

Gradski zastupnik Tomislav Stojak pokrenuo je inicijativu ispred gradskog HNS-a da se na SRC Jarunu uredi dio plaže za kućne ljubimce, te je iznio da je dozvoljen ulaz kućnim ljubimcima na prostor SRC Jaruna.

Očigledno je da Tomislav Stojak nije upoznat sa važećom Odlukom grada Zagreba o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama,gdje se u Članku 8. Izričito zabranjuje izvođenje kućnih ljubimaca sportske terene, pa tako i na SRC Jarun.

Samo ime SRC Jarun govori da se ovdje radi o sportskom centru, a na sportskom centru najvažnije je da se korisnicima osigura sigurno i zdravo bavljenje sportom i sportskom rekreacijom. „Najbolja mjera za zaštitu zdravlja vježbača i sportaša jest red i čistoća.“

SRC Jarun koriste brojni roleri sportaši i rekreativci, a u dane vikenda i do 5.000 rolera dnevno. Izvođenje u šetanju kućnih ljubimaca predstavlja potencijalnu opasnu situaciju za svakog rolera, bez obzira da li je kućni ljubimac na povodcu ili ne.

PROTIV smo inicijative da se dopusti ulazak kućnim ljubimcima na sportske centre.

Prisustvo kućnih ljubimaca na mjestu koje je namijenjeno rolerima je vrlo opasno za svakog rolera bez obzira na rolersko znanje.

I sada kada je zabranjeno izvođenje kućnih ljubimaca na SRC Jarun, roleri nam javljaju da su imali neugodne i opasne situacije sa kućnim ljubimcima i vlasnicima kućnih ljubimaca.

POZIVAMO nadležne službe da obavljaju svoje funkcije i osiguraju sigurno rolanje na SRC Jarunu.

                         tajnik ZKS

                        Luka Markić

Zagrebačka rolerska liga - poredak škola

Zbog otkazivanja dva (2) kola Zagrebačke liga nismo uspjeli održati proglašenje pobjednika po školama. Ukupni poredak škola u proljetnoj ligi je : 1.mj Ban Jelačić, 132 boda; 2.mj. FK Frankopan, 82 boda; 3.mj. Filipovićeva 70bodova.

Na ovom linku je poredak svih škola 

10.5.2014. AAC - Kranj -5 novih državnih rekorda

Počela je jubilarna 10-ta sezona Alpe-Adria kupa. Alpe-Adria kup je regionalno natjecanje, a osnivači su Borut Mavsar (SVN), Peter Krauze (AUT) i Luka Markić (HRV). U međuvremenu su nam se priključili i natjecatelji iz Srbije. Nakon nekoliko sezona kišnih utrka, u subotu 10.5. bilo je sunčano i toplo, tako da je više natjecatelja i izgorilo na suncu. Osim za AAC ova utrka bila je ujedino i 4. prvenstvo Slovenije, u organizaciji novog samostalnog Slovenskog saveza za brzinsko rolanje. Oko 100 natjecatelja iz 3 zemlje natjecali su se u kratkoj i dugoj pruzi, dok su seniori imali čak 3 discipline. Ovo je standardan obrazac organizacije rolerskih utrka i svaki natjecatelj vozi obje discipline. Pobjednik je onaj natjecatelj koji je bolji u obje discipline.

Nove državne rekorde postavili su: Ana Marija Pećar, 300 m kronometar, 34,43; Marko Dolić, 300 m kronometar (ovo mu je već drugi put ove godine u istoj disciplini) 29,63; Marko Dolić, 3.000 m - 5.21,28; Bruno Tkalčić, 300 m kronometar 29,04; Bruno Tkalčić, 500 m - 46,15
Gledatelji su mogli vidjeti vrlo zanimljive utrke i pratiti napredak natjecatelja iz sezone u sezonu. Uvjerljive pobjede u svojim kategorijama ostvarili su Josip Došen i Nika Dolić, daleko ispred konkurencije. Marko Dolić pobjedio je također u svim disciplinama, ali u jako neizvjesnoj i taktički vrlo napetoj utrci u dugoj disciplini, te ujedino postavio i novi državni rekord. Bruno Tkalčić bio je odličan 2. na 500 metara, a Antonu Marinić je prošao kao 3. kroz cilj na 5.000 m bodovnoj utrci, ali je bio tek 4. jer je Remic u početnoj fazi utrke uspio osvojiti 1 bod, te na taj način osvojio 3.mjesto iako je prošao iz Antona kroz cilj. Standardno dobre bile su: Ana Marija Pećar, Marta Tomšić i Petra Wengust, sve su osvojile 4.mjesto u svojim kotegorijama. Petri je 3.mjesto u kronometru pobjeglo za 1 stotinku sekunde, odnosno 0,01 sek ili 7 centimetara. Katarina Tomšić bila je 3. u mlađim kategorijama.

REZULTATI:  RETULTATI (1)       REZULTATI (2)       REZULTATI (3)        REZULTATI (4)

30.4. županijsko prvenstvo Splitsko-dalmatinske županije

Dana 30.4. u Omišu na 450 metarskoj, kružnoj stazi održano je Županijsko prvenstvo Splitsko-dalmatinske županije. Najuspješnija škola na ovom natjecanju bila je OŠ Visoka, Split, a na drugom mjestu OŠ Pupačić, Omiš. Ovo je ujedino bilo i izlučno natjecanje za Splitsko-dalmatinsku županiju za odlazak na Državno prvenstvo koje će se održati 25.5. u Zagrebu. Klikom na donje liinkove možete vidjeti sve rezultate:  Djevojke (rezultati)        Dečki (rezultati)       

27.4. Velikogorička Rolijada

Dana 27.4.2014 udruga Zdrav duh Velika Gorica orgnizira 3.po redu biciklijadu, rolijadu i sportski sajam. Ove godine našim učesnicima na bicikima i rolama do 12 godina poklanjamo zaštitnu kacigu, na list imamo 100 mjesta za najbrže na nasem pultu koji se otvara od 9 sati ispred kina Gorica u Velikoj Gorici. Defile kroz grad krece u 10 h, vozi se krug oko Velike Gorice, glavnim ulicama, promet će biti u cijelosti zatvoren. Glavna biciklisticka trka starta u 12 sati. Ručkak će biti organiziran oko 15 h u velikom šatoru. Potražite nas na našem štandu u sklopu ove manifestacije.

Europski kup, Bologna 12-13.4.2014.

Dana 12-13.4.2014. održano je 1.kolo Europskog kupa u Bologni, Italija. Ovo je već 33.izdanje ovog Grand Prix-a, a od kada se organizira Europski kup, ovo je i 1. Utrka u kalendaru Europskog kupa. Ove godine nastupilo je gotovo 300 natjecatelja iz više od 10 zemalja. Po prvi put od kada mi idemo na ovo natjecanje, a to je zadnjih 10-tak godina, nije bilo natjecatelja sa drugih kontinenata. Europski kup se organizira u disciplinama na pisti. Pista je standardizirana 200 metarska elipsasta staza sa uzdignutim zavojima. Nastupilo je troje naših predstavnika, Marko Dolić, kadet, Ana Marija Pećar i Anton Marinić, juniori A. Kategorija juniori A nastala je prije nekoliko godina sa ciljem uključivanja rolerskog sporta u program Olimpijskih igara mladih, i to su zapravo mlađi seniori, oni koji u tekućoj godini navršavaju 18 ili 19 godina.  

Sve kategorije vozile su ukupno 4 utrke, svaki dan jednu kratku i jednu dugu disciplinu. Najbolji plasman ostvarila je Ana Marija Pećar, 7.mjesto u disciplini 500m, i 8.mjesto u disciplini 1.000 m.

Najbolji rezultat ostvario je Marko Dolić u disciplini 300 m kronometar, postavivši novi Hrvatski rekord za kadete sa vremenom 31,56, što je gotovo 1 sekundu bolje od starog rekorda koji je držao Bruno Tkalčić.

Anton Marinić plasirao se na 18.mjesto u disciplini 500 m, i 20.mjesto u disciplini 1.000 m.

Rezultati naših predstavnika su to značajniji, budući da u Hrvatskoj nema niti jedne piste, te ove discipline nemamo gdje trenirati.

PEĆAR I MARINIĆ POBJEDNICI U TREVISU

Dana 30.3.2014. održan je Treviso maraton. Ove godine po prvi put roleri su bili u posebnom terminu od atletičara i na novoj trasi. Trasa rolerske utrke u cijelosti je u Trevisu, te je u obliku slova 'C', oko zidina starog grada Trevisa. Krug je 5,2 km i ima tehničkih uskih dijelova i dugih pravaca. Natjecanje se odvija posebno u disciplini polu mraton, a posobne u disciplini maraton. Naša reprezentacija nastupala je u disciplini polumaraton i u kategoriji juniora Ana Marija Pećar i Anton Marinić osvojili su 1. mjesto. U kategoriji kadeta Marko Dolić osvojio je 8.mjesto, kao i Luka Markić u kategoriji seniora. Odličan početak naših na utrkama u Italiji i nadamo se da će ove godine  ponovno zaživjeti Talijanski inline kup, i kojem je ova prva utrka.

12-13.04.2014. Grand Prix Bologna

Već tradicionalni Grand Prix Bologna (Italija) ponovno je i 1.kolo Europskog kupa. Jedan od najposječenijih utrka, gdje nastupaju natjecatelji sa gotovo svih kontinenata. Prva velika utrka u sezone gdje se vidi inicalno stanje za sezonu i koliko je tko uspio raditi tijekom zime. Nadam se da će nam vrijeme ići na ruku da što prije počenemo sa treninzima na otvorenom i ostvarimo što bolje rezultate na ovom natjecanju. 

Srušila se dvorana na Inline centru KUNA

U petak, 24.01.2014. kada su umjetnički koturaljkaški trebali imati trening, a iza njih i brzisnki roleri, pod težinom snijega srušio se krov dvorane Inline centra KUNA, na Zagrebačkom velesajmu. Nitko nije olijeđen, a materijalna šteta je velika. Cerada koja pokriva teren je potpuno uništena, a veliki broj nosača je potrgan ili značajno oštećen. Cijeli vikenda se radilo da se teren očisti od snijega, a onda da se sve rastavi. Sada sve što je uništeno treba popraviti i ponovno sve montirati. U razgovoru sa Igorom, rekao je da očekuje da bi sve moglo biti ponovno u funkciji za dva (2) tjedna.

 

U 2013.g. ovu web stranicu posjetilo je 100.000 korisnika

Hvala svima koji posječujete našu web stranicu. Od pokretanje www.rolanje.hr (2007.g.) do danas ostvareno je 450.000 hitova. Trudi ćemo se i dalje da vas informiramo o svemu vezano uz rolanje.

Rolanje demonstracijski sport na Olimpijskim igrama mladih 2014.

Upravo nam je stigla velika vijest iz ureda FIRS-a (Svjetske rolerske federacije) : rolanje će biti demonstracijski sport na Olimpijskim igrama mladih (YOG) u NANJING, KINA 2014. Druge (2.) Olimpijske igre mladih održavaju se od 16-28.8.2014. YOG namjenjene su mladim sportašima od 15 do 18 godina. Za naš sport ovo je velika stvar, jer ovo je put da se približimo ulasku u program Olimpijskih igara. Možemo samo pretpostaviti da će brzinsko rolanje biti zastupljeno, ali još ne znamo na koji način će biti odabrani sportaši koji će nastupati.

  

01.12. finale Zagrebačke rolerske lige

U nedjelju 1.12.2013. održalo se finalna utrka Zagrebačke rolerske lige na Zagrebačkom velesajmu, Inline hokej centar KUNA, šator pokraj klizališta na Zagrebačkom velesajmu, Josefa Antala bb. Vozila se dohvatna utrka, što znači da su po dva natjecatelja startala sa nasuprotnih strana kruga, i vozili su 500 metara, odnosno 5 krugova, dok su kadeti D i C vozili 300 metara, odnosno 3 kruga. Pobjednik je onaj natjecatelj koji ostvari najbolje vrijeme. Mjerenje vremena bilo je elektronski uz pomoć foto čelija, te automatska obrada podataka.

REZULTATI

REZULTATI ZAGREBAČKE INDOOR LIGE

 Veliki uspjeh Elene Grakalić na Interland kupu

Interland kup je veliko međunarodno natjecanje u umjetničkom koturaljkanju koje se odžavalo od 9-13.10.2013. u Zurich-u (Švicarska). U konkurenciji od preko sto natjecatelja iz 9 zemalja, naše boje predstavljale su koturaljkašice iz KK Uljlanik, Pula, predvođene svojom trenericom Marinom Prodan.

Elena Grakalić je suvereno vladala terenom i od 20 djevojčica   u kategoriji B za sobom ostavila suparnice iz jakih koturaljkaških nacija , osvojivši odlično 2. mjesto.  

Starija sestra Gracijela Grakalić se, nakon obveznog kratkog i slobodnog drugog programa, plasirala na solidno 13.mjesto, a  klubska kolegica Nina Višković je u kadetima osvojila 16. mjesto.

Hrvatska vrsta je pokazala da se može nositi i s najvećim koturaljkaškim imenima u Europi što je dodatni poticaj i motivacija članovima kluba, ali i trenerici Marini Prodan koja već dugi niz godina ulaže puno u svoje znanje, a samim time i u brojne generacije Uljanikovih koturaljkaša i koturaljkašica. 

12.10.2013. subota, po kiši održana Liga u Velikoj Gorici

Po prvi put u 10 godina koliko organiziramo natjecanja kiša je počela padati 30 minuta prije starta i kada smo došli nazad u Zagreb kiša je prestala. Treba pohvaliti sve koji su bili dovoljno odvažni i vozili po ovom pljusku utrku i 'Rolijadu'. Svakako treba pohvaliti i brojne policijske djelatnike, redare i članove DVD-ova koji su osiguravali, vrlo zahtjevnu, trasu i na kraju suce kojima su se i papiri promočili, ali su uspješno obavili svoj zadatak. Članovi Vatrenih kotača, odmah su se na startu odvojili i u inline koloni došli do cilja, te su napravili veliki razmak u odnosu na ostale natjecatelje.

Mjesto okupljanja i start bili su ispred Muzeja Turopolj, Trg kralja Tomislava 1, Velika Gorica, dok je cilj bio 200 metara prije. Ukupna dužina trase bila je oko 2,5 km. od preko 60 prijavljenih na utrci je startalo 28 odvažnih natjecatelja i 19 rekreativaca.

Članovi udruge ZDRAV DUH, koji su bili i organizatori ove manifestacije, potrudili su se i organizirali su hranu i piće za malo promrzle natjecatelje. Nadam se da je ova manifestacija dobro prošla i kod gradske uprave te da će se ponoviti i nagodinu.

REZULTATI I UKUPNI POREDAK LIGE:  (klikni na link)

 

28.9.13. najbrži Zagrebački i Hrvatski roleri su brat i sestra Marinić

Povodom dana MUP-a na Jarunu organizirali smo sprint utrku na 100 metara. Uz najsuvremenije elektronsko mjerenje vremena od strane 'Delta timing'-a iz Zagreba saznali smo tko su najbrži Zagrebački roleri: to su Anamaria i Anton Marinić. Utrka je bila organizirana u parovima, a svka staza imala je svoje mjerenje vremena. Start je bio zajednički za obje staze. Natjecatelji su startali po kategorijama. Najbrže rolerice na Jarunu su: Anamaria Marinić, Ana Marija Pećar i Ana Vučić, a najbrži roleri na Jarunu su: Anton Marinić, Bruno Tkalčić i Marko Dolić, naravno svi iz kluba Vatreni kotači.

Ova utrka bodovala se za Zagrebačku rolersku ligu, te su u planu još dvije utrke do Nove godine čime ćemo zaključiti jesenji dio sezone. Evo i rezultata:     Rezultati utrke       

Trenutni ukupni poredak Zagrebačke rolerske lige po kategorijama:   Kadetinje D        Kadeti D     Ostale kategorije   

 

Europske medalje sa Europskog kupa, Szeged (Mađarska) 13-15.9.2013.

Veliki uspjeh našeg rolanja, Anton Marinić, junior A, osvojio je dvije (2)  brončane medalje na Europskom kupu u Szegedu, Mađarska. U konkurenciji natjecatelja iz 15 zemalja, uključujući i najjače Svjetske nacije, Kolumbiju, Italiju, Novi Zeland, te jake Europske nacije kao Nizozemska, Njemačka. Anton je osvojio broncu u sprintu, 500 metara, i eliminacijskoj utrci na 5 km. Europski kup se održava na pisti, te ako uzmemo u obzir da u Hrvatskoj nemamo niti jednu pistu, ovo je veliki uspjeh za naše rolanje.   

Od ostalih naših natjecatelja u Europskom kupu nastupili su još: Marko Dolić (17 mjesto-ukupni poredak nakon 3 discipline) i Ana Marija Pećar (11.mjesto u ukupnop pretku nakon 3 discipline).

U mlađim kategorijama nastupili su i ostvarili plsmane u ukupnom poretku natjecanja narkon 3 discipline: Jospi Došen (4.mjesto), Marta Tomšić (8.mjestp) i Nika Dolić (10.mjesto).

Ovo je najvrijedniji plasman naših natjecatelja na velikim natjecanjima, te prve velike medalje sa natjecanja na pisti. Mali podsjetnik, prve medalje osvojili su 2008.g. na Europskom kupu u polumaratonu na Jarunu, Sven Skec (srebro) i Bruno Tkalčić (bronca), u kategoriji kadeta.

 

 

Copyright © Koturaljkaški Savez Hrvatske. Sva prava pridržana.

Powered by Hoola.